ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

Συζήτηση γιὰ τὶς τρέχουσες ἐξελίξεις

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

Δημοσίευσηἀπό ΚΟΛΩΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ » Δευ 12/03/2012 15:36

Δικό μου σχόλιο: Ένας απο τους απεχθέστερους νόμους, μαζι με όλους τους αλλους οικονομικούς, που περασε για την σωτηρία μας το ελληνικό; κοινοβούλιο ειναι και αυτος της υποχρεωτηκής αφαιρεσης ζωτικών οργανων, σε οποιον αποφασίσουν οι γιατροι οτι ειναι εγκεφαλικά νεκρός. Δηλαδη ειναι να μη σου τυχει να μπεις εσυ ή δικός σου ανθρωπος σε νοσοκομίο. Πιστευω οτι και επισημος πλέον επιδιώκουν την φυσική εξοντοσή μας, σε οτι δεν καταστει ικανό απο την οικονομική εξόντοσή μας. Η απλουστατα εφόσον η οικονομική εξαθλιωση μας στειλει στο ανυπαρκτο νοσηλευτικό μας συστημα ερχετε και η χαριστική βολή. Επίσης φανταστείτε πως αυτο το μετρο της αφαιρεσης οργάνων μπορει να δουλεψει ώς δηθεν εγγύηση για την αφαιρεση των υποχρεωτηκών πλέον, οικονομικών μας χρεων.
Διαβαστε παρακατω ποιο αναλυτικά το θέμα:Γράφει η Πόπη Σουφλή
Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις της ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ Χριστίνας Σαλεμή , που έστειλε πριν λίγες μέρες στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, καταγγελία για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά του Κ. Παπούλια, του Λ. Παπαδήμου, του Γ. Πανπανδρέου, του Ε. Βενιζέλου, του Θ. Πάγκαλου και άλλων πολιτικών που εμπλέκονται στην παράδοση της Ελλάδας μέσω του επαχθούς Μνημονίου.

Τα attikanea, δημοσίευσαν την καταγγελία της Χριστίνας Σαλεμή (θα την βρείτε στην θεματολογία με το όνομά της).
Μέρος αυτής της καταγγελίας, αφορούσε και τον νόμο που πέρασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και αφορά στους δωρητές οργάνων.
Με στοιχεία φωτιά, η Χριστίνα Σαλεμή αποκαλύπτει ένα ακόμη ΜΑΖΙΚΌ εγκλημα των ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ, κατά των Ελλήνων, καθώς η δωρεά οργάνων δεν θα είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική. Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
Τα ντοκουμέντα που παραθέτει είναι συγκλονιστικά.Εχθές κατ'εξαίρεση, άνοιξα τη τηλεόραση και τι είδαν τα μάτια μου ;; Διαφήμιση για την δωρεά οργάνων και μάλιστα με δικά μας λεφτά. Αντί δηλαδή η κυβέρνηση να κάνει το χρέος της και να ενημερώνει τον κόσμο για το καινούργιο σχετικό νόμο, έτσι όπως δεσμεύτηκε, κάνει τηλεοπτική εκστρατεία για να παραπλανήσει τους πάντες. Δείτε πιο κάτω τι εννοώ .

Απόσπασμα από την καταγγελία μου στην Χάγη :


"Α4. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

…. Ο πρώτος νόμος που θέτω υπόψιν σας είναι ο νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τον οποίο ρυθμίζονται οι γενικές αρχές και οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ζώντες και θανόντες ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα. rForm.html?args=5C7QrtC22wFYAFdDx4L2G3dtvSoClrL8qr3l9hdh7F55MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K-td6SIueJGKbGZj4fjYmXmb0PKAvvpBoYM94uLsuaeY8_Hleam


Βάσει του νόμου αυτού, από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη. Θα είμαστε δηλαδή το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών.

Γιατί;

Μέχρι τώρα, τα πράγματα είχαν ως εξής :

- λήψη οργάνων γινόταν από όσους είχαν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους αυτή στον ΕΟΜ ( Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) ή όταν υπήρχε η συγκατάθεση των συγγενών για την αφαίρεση και δωρεά οργάνων προς µεταµόσχευση.
- Αποκλειστική αρμοδιότητα για την αφαίρεση οργάνων είχε ο ΕΟΜ, όπως συμβαίνει άλλωστε και διεθνώς .

Συνεπώς , όσοι επιθυμούσαν να είναι δωρητές οργάνων σώματος το έκαναν ελεύθερα με γραπτή δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Αυτό διασφάλιζε άριστα την επιθυμία και την ελεύθερη βούληση τους, αλλά και τη διαδικασία.

Βάσει του καινούργιου νόμου:

α. Η αφαίρεση οργάνων πραγματοποιείται από «Οργανισμούς Αφαίρεσης», που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές, που έχουν λάβει τη σχετική άδεια. Παραχωρείται έτσι, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, δικαίωμα αφαίρεσης οργάνων σε τρίτους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Όπως είπα πιο πάνω, η αφαίρεση οργάνων διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των μεταμοσχευτικών κέντρων και όχι από ιδιώτες.

β. Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο πραγµατοποιείται, εφόσον όσο ζούσε δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του. Γίνεται δηλαδή βάσει δικαζόμενης συναίνεσής του.

Σχόλιο: Με αυτό τον τρόπο, το ανθρώπινο σώμα μετατρέπεται με την έννοια του Εμπράγματου Δικαίου σε πράγμα, επειδή κάποιος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) ασκεί πια κυριότητα επ’ αυτών, έχοντας από το νόμο το δικαίωμα να αποφασίσει για τα όργανα του θανόντος (αυτός που αποφασίζει για τα πράγματα ασκεί κυριότητα επ’ αυτών). Και επειδή το σώμα γίνεται πράγμα, ο νόμος προβλέπει και τους σχετικούς κανόνες ποιότητας και ασφάλειας.

γ . Θανόν (πτώμα), θεωρείται πια και ο εγκεφαλικά νεκρός άνθρωπος και έτσι είναι υποχρεωτική από
01. 06. 2013 και η αφαίρεση οργάνων ενηλίκων – εγκεφαλικά νεκρών, εκτός εάν είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους εγγράφως στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, εάν υπάρχει πιστοποιητικό του γνήσιου της υπογραφής τους και αν αυτό φτάσει έγκαιρα στα χέρια όσων έχουν εξουσιοδότηση για την λήψη οργάνων.

Σχόλιο : Φανταστείτε παρακαλώ τον εαυτό σας να περιμένει στον διάδρομο ενός νοσοκομείου αγωνιώντας για τον άνθρωπό σας (μητέρα, πατέρα, σύζυγο κλπ) και την ίδια στιγμή, ένας γιατρός να του αφαιρέσει τα όργανα επειδή ο άνθρωπος σας κηρύχτηκε εγκεφαλικά νεκρός και ο γιατρός δεν έχει στα χέρια του γραπτή βεβαίωση με γνήσια υπογραφή του ασθενή, ότι δεν επιθυμεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Όσο για την σχετική δήλωση εναντίωσης στην λήψη οργάνων, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, όχι μόνο ότι είναι μια διαδικασία που οδηγεί εκατομμύρια πολίτες σε μια περιττή γραφειοκρατική διαδικασία, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί στο σύνολο, τόσο από πλευράς πολιτών όσο και από πλευράς ΕΟΜ αλλά είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν πολλοί οι οποίοι δε θα προλάβουν ή δε θα μπορέσουν (για λόγους άγνοιας ή αδυναμίας ή αμέλειας κλπ) να καταχωρήσουν δήλωση στον ΕΟΜ. Έτσι θα μετατραπούν αυτόματα σε δότες και θα τους αφαιρεθούν τα όργανα χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους. Εννοείται όμως ότι μια δήλωση μπορεί πάντα και να χαθεί ή να βρεθεί αφού πετσοκόψουν το σώμα του αιτούντα …
δημοσιευμα με δικα μου σχολια http://skouzekaifilonos.gr/index.php?op ... &Itemid=55

Σύμφωνα με όλα τα προαναφερόμενα :

- η διάταξη περί της " εικαζόμενης συναίνεσης" ανοίγει τους ασκούς του Αίολου καθώς : καταστρατηγεί την ελεύθερη βούλησή μας, υποβιβάζει τις ανθρώπινες αξίες, μετατρέπει σε πράγμα τον άνθρωπο και τα όργανά του, υποβιβάζει την έννοια του εθελοντισμού, δημιουργεί κινδύνους για τον πληθυσμό, βάζει σε δοκιμασία τη σχέση ασθενούς και ιατρού, αγνοεί τη θέση των συγγενών του θανόντος και την ιστορική και θρησκευτική παράδοση που αποδίδουν ιδιαίτερο σεβασμό στο νεκρό.

- η ταύτιση της εγκεφαλικής νέκρωσης με το βιολογικό θάνατο, εκτός των προαναφερόμενων, νομιμοποιεί εμμέσως πλην σαφώς και την ευθανασία, επειδή η λήψη ζωτικού μοσχεύματος από εγκεφαλικά νεκρό δότη, προκαλεί τον βιολογικό θάνατό του. Για το λόγο αυτό όμως, και επειδή η σχετική πράξη μπορεί πια να γίνει χωρίς αίτημα και χωρίς καμία προϋπόθεση, νομιμοποιείται όχι μόνο η ευθανασία αλλά και ο φόνος. Αναρωτιέμαι κιόλας πόσοι ασθενείς από εδώ και πέρα κινδυνεύουν να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί από διάφορους ασυνείδητους ; Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο στις μακάβριες συνέπειες που ο νόμος μπορεί να έχει, για να μην δώσω και ιδέες. Πάντως, σημασία έχει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο από έναν άνθρωπο, μία που δεν είναι μόνο τα ζωτικά όργανα αλλά όλα τα όργανα ( το μεγαλύτερο είναι το δέρμα …) , οι ιστοί και τα κύτταρα, τα οποία ως μέρος του οργάνου ταυτίζονται με αυτό. Δείτε εδώ τι περίπου εννοώ : How much is your dead body worth? - BBC Horizon http://www.youtube.com/watch?v=8E77m_hVU_Q

- ως συνήθως, ο κ. Παπανδρέου και το επιτελείο του έφτιαξαν ένα νομιμοφανές πακέτο και το πέρασαν από τη Βουλή. Αυτή η έντεχνη παρουσίαση όμως ( βάπτιση της αυθαίρετης λήψης οργάνων ως δωρεά, βάπτιση των αναγκαστικών δοτών ως δωρητές και βάπτιση των εγκεφαλικά νεκρών ανθρώπων ως θανόντες) δεν ξεγέλασε τους επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και άλλων επιστημόνων καθώς και την Εκκλησία της Ελλάδος (Ιερά Σύνοδος) , οι οποίοι ήταν ενήμεροι για το σχέδιο νόμου, κατάλαβαν αμέσως τους κινδύνους που κρύβει και διαμαρτυρηθήκαν έντονα. Οι διαμαρτυρίες τους δεν έφεραν όμως κανένα αποτέλεσμα και για άλλη μια φορά, με κυβερνητική απόφαση, οι διαφωνούντες απομακρύνθηκαν. Και μιλάω για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΜ, τα μέλη του οποίου απαλλαχτήκαν από τα καθήκοντά τους στις 15/06/2011, την ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή δηλαδή. Η καινούργια ηγεσία ανέλαβε καθήκοντα στις 16/06/2011, ήμερα της ψηφοφορίας.

Για την ιστορία αναφέρω ότι εντελώς " συμπτωματικά", ο νόμος αυτός ψηφίσθηκε στις 16/06/2011, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, από ένα Κοινοβούλιο πολιορκούμενο από πλήθος Ελλήνων πολιτών, που διαμαρτυρόταν για την πλήρη εξαθλίωση, στην οποία τους οδηγούσε το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο και όλη η Ελλάδα ασχολιόταν με αυτά και με τα τερτίπια του κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε λανσάρει την φήμη ότι παραιτείται, αλλά τελικά στις 15 Ιουνίου αργά το βράδυ, με διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι κάνει μόνο ανασχηματισμό . Τον έκανε στις 16 Ιουνίου ανήμερα των γενεθλίων του. Ήταν ο δεύτερος ανασχηματισμός σε 20 μήνες και μας έφερε την τρίτη κυβέρνηση και τη συνηθισμένη πια κατάργηση υπουργείων, ίδρυση καινούργιων κλπ.
Στις 17 Ιουνίου και χωρίς να χρειαστεί, ζήτησε και ψήφο εμπιστοσύνης. Την ίδια μέρα επικυρώθηκαν άτυπα και τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης της Βουλής , όταν δηλαδή ψηφίστηκε ο νόμος μας (κανονικά, επικυρώνονται από την Ολομέλεια, όχι από τον πρόεδρο) . Έτσι κανένας δεν πληροφορήθηκε το γεγονός και αμφιβάλλω αν οι ίδιοι οι βουλευτές ξέρουν τι ψήφισαν αφού η πλειοψηφία τους ήταν απασχολημένη με τα προαναφερόμενα, αλλά κυρίως με την ενδεχόμενη υπουργοποίηση τους ή των κομματικών φίλων τους. Τίθεται όμως και άλλο ερώτημα : υπό αυτές τις συνθήκες πόσοι βουλευτές συμμετείχαν στην συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου και πόσοι ψήφισαν τον νόμο αυτό; 20; 30 ; 50;

Ενδεικτικά, αναφέρω ότι ναι μεν ήμουν από τους λίγους που ήξεραν για την ύπαρξη του νομοσχεδίου, αλλά μόλις πρόσφατα έμαθα ότι ο νόμος τελικά ψηφίστηκε και τι ακριβώς λέει. Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνη την περίοδο ήμουν και εγώ πολύ ταραγμένη όπως όλοι οι άλλοι, και επιπλέον, μαθαίνοντας τον Αύγουστο από τα ΜΜΕ , ότι ο Υπουργός Υγειάς κ. Λοβέρδος μοίρασε στους υπουργούς και στους συνεργάτες του αιτήσεις να γίνουν δωρητές οργάνων, πίστεψα ότι ο νόμος τελικά δεν ψηφίστηκε. Αλλιώς γιατί να μοιράσει τέτοιες αιτήσεις ο υπουργός ; (Organ donor forms handed out to ministers by Andreas Loverdos http://www.protothema.gr/news-in-englis ... aid=142501). Ψάχνοντας αργότερα το νομοσχέδιο για να το επικαλεστώ ως απόδειξη για τις προθέσεις της κυβέρνησης, με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι τελικά ο νόμος ψηφίστηκε. Τον διάβασα, βρήκα και όλα τα σχετικά, αλλά ακόμα δεν κατάλαβα τα δικαιώματά μου. Δηλαδή δεν κατάλαβα εάν μπορώ να στείλω τη σχετική δήλωση εναντίωσης μου από τώρα και αν υπάρχει ήδη η προβλεπόμενη από το νόμο απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία καθορίζει τον τρόπο και την κάθε τεχνική λεπτομέρεια σχετικά με τη δήλωση του κάθε ατόμου και τον τρόπο συγκέντρωσης αυτών από τον ΕΟΜ.

Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν κατάλαβα. Θα εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου και θα γίνει λήψη οργάνων και από τους ευρωπαίους και άλλους αλλοδαπούς πολίτες, που τυχαίνει να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί στην Ελλάδα ή αυτό ισχύει μόνο για τους Έλληνες πολίτες; Και αν ναι, προς εφαρμογή της αρχής της ισότητας των πολιτών ενώπιον του νόμου, πώς θα εξασφαλιστεί η λήψη οργάνων όλων εκείνων των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό;

Εάν λάβουμε υπόψιν τα προαναφερόμενα, τις τακτικές που χρησιμοποίησε ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του στο παρελθόν, αλλά και τον τρόπο παρουσίασης του νόμου, είναι ξεκάθαρη η πρόθεση εξαπάτησης και παραπλάνησης της κοινής γνώμης.
Ενδεικτικά δείτε παράδειγμα ορολογίας που χρησιμοποιούν όχι μόνο στο νόμο αλλά και σε άλλες ανακοινώσεις :

"Χαιρετισμός" Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Ο.Μ.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων με την ανάληψη των καθηκόντων του απευθύνει θερμό χαιρετισμό σε όλους, όσοι εμπλέκονται στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, είτε ως επαγγελματίες υγείας, είτε ως ασθενείς, είτε τέλος ως εθελοντές δωρεάς οργάνων. Είναι γνωστή η αποστολή του ΕΟΜ και η κατάσταση των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας. Γνωστά ακόμη σε πολύ μεγάλο ποσοστό και τα αίτια της χαμηλής μας θέσης σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, παρά τη σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει, τόσο στον τομέα της νομοθετικής ρύθμισης όσο και στον τομέα της ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των πολιτών. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεν υπόσχεται θαύματα. Είναι όμως αποφασισμένο να εργαστεί σκληρά και μεθοδικά για την ευόδωση των μεταμοσχεύσεων, στοχεύοντας αφ’ ενός στη συνεχή επικοινωνία του με το κοινό, αφ’ ετέρου στην εξασφάλιση μοσχευμάτων από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μαζί με τη μέγιστη αξιοποίησή τους από τα Μεταμοσχευτικά Κέντρα. Με αυτά τα λίγα λόγια καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να γίνουν μαζικά εθελοντές δωρεάς οργάνων χωρίς δισταγμό ή αμφιβολίες, το υγειονομικό προσωπικό των ΜΕΘ να ανταποκριθεί στο καθήκον του παρά τις όποιες αντιξοότητες και τα Μεταμοσχευτικά Κέντρα να επιτελέσουν το έργο τους με ανθρώπινα κριτήρια και αξιοπρέπεια.
Αναστάσιος Χατζής 16/06/2011 http://www.eom.gr/index.php?option=com_ ... 27&lang=el

Όλα αυτά αποδεικνύουν την υπουλότητα και την επικινδυνότητα του νόμου, όπως και ότι ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του, για ακόμα μια φορά, ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν.

Δείτε τα πραγματικά περιστατικά χρονολογικά . Είναι αυτά της μήνυσης συμπληρωμένα με τις λεπτομέρειες που αφορούν το νόμο

14.06.2011 Εξώδικα σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να μην ψηφίσουν το Μεοπρόθεσμο Πρόγραμμα. http://www.xrimanews.gr/politiki-gegono ... -toy-pasok

15.06.2011 Νέα υποβάθμιση από τον οίκο S&P’s Στην υποβάθμιση τεσσάρων ελληνικών τραπεζών προχώρησε σήμερα η Standard & Poor’s, μετά την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας τη Δευτέρα.
15.06.2011 (Reuters) Greek PM proposes forming national unity government: state TV "If I am the problem, I am not tied down to my chair. I can discuss everything, even a national unity government," Papandreou was quoted by Net TV as saying to opposition leader Antonis Samaras.http://www.reuters.com/article/2011/06/ ... HX20110615
15.06.2011Ιστορικό ναυάγιο θεωρείται από πολιτικούς, πολιτικούς αναλυτές αλλά και απλούς πολίτες η όλη εξέλιξη για την πολυσυζητημένη σήμερα κυβέρνηση εθνικής ενότητας. http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro ... -sotirias/
15.06.2011 Διάγγελμα Παπανδρέου: Ανασχηματισμός μόνο
"Στροφή Παπανδρέου που θα αρκεστεί σε ανασχηματισμό και ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή!" http://www.madata.gr/epikairotita/politics/112321.html
15 06 2011 BBC News - Greek PM George Papandreou to form new government ,
Greek PM George Papandreou is to form a new government as he tries to win support for austerity measures http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13783224
Prime Minister George A. Papandreou announced a Cabinet reshuffle on 15 June 2011 amidst the worsening Greek debt crisis and mounting protests.[5] http://en.wikipedia.org/wiki/Cabinet_of ... Papandreou
15 06 2011 Papandreou Papoulias 15/06/2011 - Video Dailymotion
15.06.2011 Συζήτηση επί των άρθρων του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: "Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις",
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ , http://www.hellenicparliament.gr/Prakti ... 37fd47bd77

16.06.2011 Θρίλερ με τον ανασχηματισμό – Σήμερα οι ανακοινώσεις αύριο ο Παπανδρέου στις Βρυξέλλες " Η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται . . .
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο ανασχηματισμός θα γίνει τελικά σήμερα και ο Γ. Παπανδρέου θα μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες.
Νωρίτερα, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ Fm υπήρχε η πληροφορία ότι ο ανασχηματισμός αναβάλλεται για 24 ώρες. ΠΑΣΟΚ είναι αυτό . . " http://olympia.gr/2011/06/16/θρίλερ-με-τον-ανασχηματισμό-σήμερα-οι/
16.06.2011 Συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου
Ώρα: 15:03 Με πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί σε λίγο συνάντηση του ίδιου με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου http://www.xrima-online.gr/politiki/sun ... zelou.html
16.06.2011 Παραιτήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης
με σκληρή επιστολή που παρέδωσε στον Πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο ¨για ανυπολόγιστη καταστροφή της χώρας" http://gordiosdessmos.blogspot.com/2011 ... _5783.html
16.06.2011 Νέα παραίτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Έκτωρ Νασιώκας ανακοινώνει αυτή την ώρα την παραίτησή του από τη βουλευτική του ιδιότητα μιλώντας στη Βουλή
http://greece-salonika.blogspot.com/201 ... _6758.html
16.06.2011 After thousands of protesters clashed with police as Parliament debated the measures in Athens, Papandreou tried and failed to forge a coalition government to ensure the package’s approval. In a late-night speech to the nation, he then said he would reshuffle his cabinet and call for a vote of confidence this weekend, wagering his job in an attempt to strong-arm politicians into passing the hugely unpopular package next week.
The spectacle spooked investors; in the United States, the Dow Jones industrial average fell 1.5 percent, almost 179 points, to 11,897.27. Markets around Europe dropped by a similar amount Wednesday, and continued the slide Thursday morning. http://www.washingtonpost.com/world/gre ... story.html Washington Post: Επικίνδυνο τέχνασμα Παπανδρέου ο ... " Για «επικίνδυνο τέχνασμα» από την πλευρά του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, κάνει λόγο η Washington Post, αναφερόμενη στις χθεσινές πολιτικές εξελίξεις και τον επικείμενο ανασχηματισμό. «Ο φόβος για χρεοκοπία της Ελλάδας χτυπά τις διεθνείς αγορές, την ώρα που ο Παπανδρέου προωθεί νέα μέτρα λιτότητας», " http://www.star.gr/politics/96097
16.06.2011 Νέο ρεκόρ στα CDS στις 1.885 μονάδες, σε νέο ιστορικό ρεκόρ.Οι πολιτικές εξελίξεις και η κυβέρνηση φαρσοκωμωδίας, έχει εκτινάξει τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας. http://newworldorder-wakeup.blogspot.co ... -1885.html
16.06 2011 ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 2.000 ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΣΗΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 5ΕΤΗ CDS Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε τα ελληνικά 5ετη CDS.
Αυτή την ώρα βρίσκονται πάνω και από τις 2.000 μονάδες βάσης, με τις αγορές να εκτιμούν ότι η χώρα είναι σε καθεστώς χρεοκοπίας.
Την ίδια ώρα, στα τάρταρα βρίσκεται και το ευρώ έναντι του δολαρίου, κάτω από το 1,41 στο 1,409. http://newworldorder-wakeup.blogspot.co ... 5-cds.html

17.06.2011 Οδ. Βουδούρης βουλευτής Μεσσηνίας του ΠαΣοΚ: «Κομματική αναδίπλωση ο ανασχηματισμός» http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=406714
17.06.2011 Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης
Επανεκκίνηση του κυβερνητικού έργου επιχειρεί ο πρωθυπουργός, ορίζοντας νέα κυβέρνηση, τα μέλη της οποίας ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ευθύνη της οικονομικής πολιτικής ανατίθεται πλέον στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος αναβαθμίζεται σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. http://www.megatv.com/megagegonota/summ ... 32&subid=2
Το πρωί ανασχηματισμός, στη 1 μετά το μεσημέρι η ορκωμοσία http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=17/06/2011
Ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας η νέα κυβέρνηση. Ολοκληρώθηκε συνεδρίαση του νέου υπουργικού Συμβουλίου video http://news247.gr/ellada/politiki/h_ork ... 07551.html
17.06.2011 ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ: Σύμφωνα με την από 16/6/2011 εξουσιοδότηση του Σώματος επικυρώθηκαν με ευθύνη του Προεδρείου τα Πρακτικά της ΡΝΕ΄ συνεδριάσεώς του, της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2011, σε ό,τι αφορά στην ψήφιση στο σύνολο του σχεδίου νόμου: «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις»
17.06.2011 Πριν εισέλθουμε στην ειδική ημερήσια διάταξη, θα προβούμε στην ορκωμοσία των συναδέλφων κ. Γεωργίου Φραγγίδη και της κ. Βασιλικής Αλεξανδρίδου, που αντικαθιστούν αντίστοιχα τους κυρίους Γεώργιο Φλωρίδη και Έκτορα Νασιώκα που παραιτήθηκαν. http://www.hellenicparliament.gr/UserFi ... 110617.pdf
17.06.2011 Σύμφωνα με το άρθρο 84 παράγραφος 1 του Συντάγματος και το άρθρο 141 παράγραφος 4 του Κανονισμού της Βουλής ζητώ την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την Κυβέρνηση και παρακαλώ να προβείτε στις απαραίτητες κατά το Σύνταγμα και το Κανονισμό της Βουλής ενέργειες. http://www.hellenicparliament.gr/UserFi ... 110617.pdf
17.06.2011 Αθήνα, σήμερα στις 17 Ιουνίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.28’ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Α΄ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΝΙΩΤΗ. … Λύεται η συνεδρίαση. Ώρα λήξης 10.33΄ Διάρκεια εργασιών της Βουλής 5 λεπτά. http://www.hellenicparliament.gr/UserFi ... 110617.pdf


Τέλος, επειδή ο εμπνευστής του ήξερε πολύ καλά τι έκανε, ο νόμος αυτός δεν αποτελεί μόνο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας λόγω μαζικής και απίστευτης παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων μας, περιλαμβανόμενων και των ουσιωδών δικαιωμάτων στη ζωή, στην ελευθερία και στον αυτοπροσδιορισμό ( ατομικό και συλλογικό) , αλλά και απόπειρα γενοκτονίας καθώς είναι ένα μόνο από τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την εξάντληση και τον ευκολότερο αφανισμό μας, αλλά και για την αλλοίωση της θρησκευτικής ταυτότητάς μας. Ως γνωστό, η χριστιανική πίστη ( η επίσημη θρησκεία της χώρας δηλαδή) δεν συμβαδίζει με την παραβίαση της ελεύθερης βούλησης, που ο Θεός χάρισε σε όλους μας, με την ευθανασία και τον φόνο. Καμία θρησκεία δεν συμβαδίζει με αυτά, άλλα εν προκειμένου η ορθοδοξία αποτέλεσε στόχο και γι΄αυτό αναφέρθηκα σε αυτήν. "


Χριστίνα Σαλεμή

πηγή: http://olixnos.blogspot.com/2012/03/blog-post_5.html#more
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΚΟΛΩΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Μέλος
Μέλος
 
Δημοσ.: 229
Ἐγγραφή: Δευ 15/03/2010 09:15

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

Δημοσίευσηἀπό ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΤΑΛΩΣ » Τετ 06/02/2013 15:29

Σε μια αναζήτηση για το θέμα, βρήκα, αυτό τον σύνδεσμο. http://www.opengov.gr/yyka/?p=401

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις»

Ο διάλογος για το νομοσχέδιο σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει από τις αρχές του Απριλίου μετά την έγκριση του προσχεδίου από το Υπουργικό Συμβούλιο. Με την ανάρτηση σήμερα της αιτιολογικής έκθεσης και του σχεδίου νόμου, δίδεται η ευκαιρία στους πολίτες να εκφράσουν τη γνώμη τους μέσω της διαδικασίας της ηλεκτρονικής διαβούλευσης.

Οι μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας, αυτή η τόσο σημαντική μορφή προστασίας της υγείας του ανθρώπου, γνωρίζουν παρακμή και όχι ακμή. Τα ποσοστά των μεταμοσχεύσεων μειώνονται, όπως μειώνεται και η θέση μας στον πίνακα των πολιτισμένων χωρών που χρησιμοποιούν αυτή την πολύ κρίσιμη μέθοδο της ιατρικής επιστήμης.

Με το σχέδιο νόμου προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε τρεις στόχους : α) να διευρυνθεί ο κύκλος των δοτών, ο κύκλος των ανθρώπων που αποφασίζουν να δωρίσουν εν ζωή όργανα του σώματός τους, καθώς και κατά την κρίσιμη περίπτωση ενός επικείμενου θανάτου, β) να ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό, τι αφορά την ποιότητα των μεταμοσχεύσεων και την ασφάλεια τους, και τέλος γ) να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης το θέμα της παράνομης εμπορίας και του οργανωμένου εγκλήματος που σχετίζεται με αυτή.
Τα γαλόνια όπως έλεγε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης τα παίρνεις στη μάχη.
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΤΑΛΩΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 513
Ἐγγραφή: Παρ 30/11/2001 20:38
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

Δημοσίευσηἀπό ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ » Πέμ 07/02/2013 19:12

Μόλις χθες διάβασα το νόμο και πρέπει να πω ότι κατά τη γνώμη μου έχει πολλά και σοβαρά κενά. Δεν περίμενα ότι θα περιείχε τόση προχειρότητα σε βασικά σημεία. Να θέσω παράδειγμα.

Στο νόμο αναφέρεται (άρθρο 9) ότι η δήλωση εναντίωσης προς την αφαίρεση οργάνων μπορεί να γίνει με επιστολή προς τον ΕΟΜ όπου δεν υπάρχει ειδικός τύπος, αρκεί να προκύπτει η ακριβής βούληση του προσώπου. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι ο τρόπος και οι τεχνικές λεπτομέρειες συγκέντρωσης των δηλώσεων καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας. Θεωρώ λάθος να αφήνεται στην απόφαση του υπουργού ολόκληρη η διαδικασία και ο τρόπος συλλογής των δηλώσεων. Ο νόμος θα έπρεπε να διασφαλίζει τα πρόσωπα που εναντιώνονται ότι η δήλωσή τους λαμβάνεται υπ' όψιν και περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Γιατί δεν διασφαλίζει ο νόμος το δικαίωμα να λάβει κάποιος γνώση ότι όντως η δήλωσή του έχει καταχωριστεί; Θα μπορούσε να το κάνει ορίζοντας την υποχρέωση του ΕΟΜ να απαντά με επιστολή ότι η δήλωση του προσώπου έχει καταχωρηθεί. Φανταστείτε να στείλετε τη σχετική δήλωση και να μην τη λάβουν υπ' όψιν γιατί δεν έχει όλα τα στοιχεία που θεωρούν απαραίτητα.

Με ποιόν τρόπο θα γίνεται η πιστοποίηση ότι ο θανών δεν επιθυμούσε την αφαίρεση των οργάνων του; θα ανατρέξουν στο αρχείο του ΕΟΜ με το ονοματεπώνυμο; με τον ΑΜΚΑ; τον αριθμό ταυτότητας; Δεν αναφέρεται πουθενά. Αν κάποιος πεθάνει στο νοσοκομείο χωρίς να γνωρίζουν την ταυτότητά του τι γίνεται; θεωρείται δότης; ούτε αυτό διευκρινίζεται.

Κατανοώ ότι αυτά μπορούν να διευθετηθούν με την υπουργική απόφαση, αλλά θεωρώ ότι έπρεπε να δημιουργείται από το νόμο η υποχρέωση διευθέτησής τους.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 677
Ἐγγραφή: Σάβ 06/11/2004 15:09
Τοποθεσία: Κρήτη

BBC: Η καρδιά δε χτυπούσε επί 45 λεπτά κι όμως είναι ζωντανή

Δημοσίευσηἀπό ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ » Τρί 26/03/2013 12:32

BBC: Η καρδιά της έπαψε να χτυπάει επί 45 λεπτά και όμως είναι ζωντανή!

26.03.2013 11:14


Η περίπτωση μιας Βρετανίδας που πέθανε και επανήλθε 45 λεπτά αργότερα επαναφέρει το γνωστό καίριο ερώτημα: πού μετανάστευσε η συνείδησή της όλο αυτό το διάστημα; Στον βιβλικό παράδεισο; Σε ιπτάμενο δίσκο; Ή στη Μαύρη Στοά από το Twin Peaks; Το ρεπορτάζ του BBC αναφέρει πως δεν θυμάται...

Η υγεία της 63χρονης Κάρολ Μπράδερς, η οποία αναμενόταν να πεθάνει αφότου η καρδιά της έπαψε να χτυπάει για 45 ολόκληρα λεπτά, βαίνει καλώς έπειτα από την καρδιακή προσβολή την οποία υπέστη τον προηγούμενο μήνα.

Και όλα αυτά, χάρη στην επιμονή των νοσοκόμων, οι οποίοι επεχείρησαν να επανεκκινήσουν τη λειτουργία της καρδιάς της έπειτα από 45 λεπτά.

Η εν λόγω κυρία αναρρώνει πλέον στο σπίτι της, δίχως την παραμικρή ανάμνηση του τι της συνέβη.Πηγή: BBC: Η καρδιά της έπαψε να χτυπάει επί 45 λεπτά και όμως είναι ζωντανή! | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/96759#ixzz2OdWuW6GH
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 677
Ἐγγραφή: Σάβ 06/11/2004 15:09
Τοποθεσία: Κρήτη

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

Δημοσίευσηἀπό ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ » Τρί 26/03/2013 12:37

Η παραπάνω δημοσίευση που παρέθεσα, φαίνεται άσχετη με το θέμα, όμως θα ήθελα να το λάβουμε υπ' όψιν στο πότε τελικά είναι "νεκρός" κάποιος. Εφόσον η καρδιά δε λειτουργούσε επί 45 λεπτά, οι ιατροί δεν θα ξεκινούσαν τη διαδικασία λήψης οργάνων αν χρειαζόντουσαν κάποιο όργανο;

Το πότε κάποιος είναι "κλινικά νεκρός" ίσως είναι σαφές για τους ιατρούς, αλλά το πότε κάποιος είναι "νεκρός" δεν φαίνεται να είναι.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 677
Ἐγγραφή: Σάβ 06/11/2004 15:09
Τοποθεσία: Κρήτη

Δραματική μείωση των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα

Δημοσίευσηἀπό ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ » Πέμ 09/05/2013 22:13

Δραματική μείωση των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα

09.05.2013 21:31

Ολο και πιο απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την πορεία των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα, καθώς έχουν μειωθεί επικίνδυνα με τραγικά αποτελέσματα για τους ασθενείς που αναμένουν κάποιο όργανο για μεταμόσχευση.

Τα στοιχεία, που ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο «Μητέρα», δείχνουν πως το 2012 η αναλογία ήταν επτά μεταμοσχεύσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ το αντίστοιχο νούμερο ήταν 7,2 μεταμοσχεύσεις.

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, τα αίτια των αποτελεσμάτων αυτών, αποδίδονται στο ξεπερασμένο νομοθετικό πλαίσιο αλλά και στις προκαταλήψεις που εξακολουθούν να υπάρχουν σε τμήμα του πληθυσμού, παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Ο φόβος της κερδοσκοπίας δεν επιτρέπει να γίνονται μεταμοσχεύσεις από ιδιωτικά κέντρα, επισήμανε κατά την ομιλία του ο διεθνούς φήμης καθηγητής Ανδρέας Τζάκης, ο οποίος έχει καθιερωθεί ως αυθεντία στο χώρο των μεταμοσχεύσεων ήπατος - νεφρών - παγκρέατος και εντέρων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου και διαμένει μονίμως και διευθύνει το Μεταμοσχευτικό Ινστιτούτο του Μαϊάμι. Ο κ. Τζάκης χαρακτήρισε αδιανόητο και αντιπαραγωγικό το γεγονός του αποκλεισμού από τις μεταμοσχεύσεις των ιδιωτικών κέντρων, προσθέτοντας ότι το κόστος δεν μπορεί να είναι επαρκής λόγος, τη στιγμή που πολλοί Έλληνες καταφεύγουν για μεταμοσχεύσεις στο εξωτερικό.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία 20 χρόνια δεν υπήρξε ουσιαστική βελτίωση του αριθμού των δοτών, ανέφερε από την πλευρά του ο Δημήτριος Γάκης, διευθυντής στο Κέντρο Μεταμοσχεύσεων συμπαγών οργάνων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε θέματα μεταμοσχεύσεων στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ο κ. Γάκης είπε ότι οι μικρές εξάρσεις που παρατηρήθηκαν οφείλονται μάλλον σε τυχαία γεγονότα, καθώς η Ελλάδα παρέμενε σταθερά στις τελευταίες θέσεις του ευρωπαϊκού πίνακα και παρά το παράδοξο με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το ποσοστό αποδοχής της δωρεάς οργάνων στους Έλληνες είναι της τάξης 90-95%.

«Στην ουσία δεν καταφέραμε να μετατρέψουμε την πρόθεση των πολιτών σε πράξη» είπε ο κ. Γάκης, προσθέτοντας ότι ουσιαστικά το υπάρχον σύστημα δεν μπορεί να αποδώσει τίποτα το καλύτερο. Το κόστος και η επιβίωση είναι οι βασικοί λόγοι βελτίωσης του συστήματος, καθώς το μέσο πραγματικό κόστος του νεφροπαθούς ετησίως αγγίζει τα 50.000 και το συνολικό κόστος αιμοκάθαρσης για τους 10.000 ασθενείς υπερβαίνει τα 500 εκ. ευρώ, ενώ το κόστος του μεταμοσχευμένου δεν ξεπερνά τα 8.500 ευρώ ετησίως. Το σύστημα είναι αναποτελεσματικό και καθηλωμένο, χρειάζεται νέα δομή κατέληξε ο κ. Γάκης.Πηγή: Δραματική μείωση των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/104428#ixzz2SpAm32OU
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 677
Ἐγγραφή: Σάβ 06/11/2004 15:09
Τοποθεσία: Κρήτη

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

Δημοσίευσηἀπό ΚΟΛΩΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ » Τετ 19/06/2013 08:19

ΣΟΚ!!!ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ!!!!Σοκ έχει προκαλέσει ένας φρικιαστικός τιμοκατάλογος ανθρωπίνων οργάνων τον οποίο κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης.

Οι δύο βουλευτές επικαλέστηκαν στοιχεία από το επιστημονικό portal Medical Transcription και ζήτησαν από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για «να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε αποθήκη διαθέσιμων ανθρώπινων ανταλλακτικών».
Οι δύο βουλευτές επικαλούνται στοιχεία από
«το επιστημονικό portal Medical Transcription» σύμφωνα με τα οποία «ένας νέος ώμος κοστίζει 500 δολάρια.
Πιο αναλυτικά, ο «τιμοκατάλογος» έχει ως εξής:
Ζεύγος μάτια: $ 1.525
Κρανίο: $ 607
Κρανίο με δόντια: $ 1.200
Ώμος: $ 500
Χέρι και Αντιβράχιο: $ 385
Μισό λίτρο αίματος: $ 337
Σπλήνα: $ 508
Στομάχι: $ 508
Λεπτό Έντερο: $ 2.519
Νεφρά: $ 262.000
Χοληδόχος κύστη: $ 1.219
Δέρμα: $ 10 ανά τετραγωνική ίντσα
Στεφανιαία: $ 1.525
Καρδιά: $ 119.000
Ήπαρ: $ 157.000

Επιπροσθέτως, οι Γιάννη Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης εξηγούν ότι ο νόμος της κυβέρνησης Παπανδρέου «με τον οποίο ρυθμίζονται οι γενικές αρχές και οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ζώντες και θανόντες ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση... προκαλεί αμφισβήτηση και αφήνει υποψίες σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα» και προσθέτουν «η Ελλάδα μετατρέπεται εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρώπινων ιστών για όλο τον πλανήτη».

Αποκάλυψη
πηγή: http://volcanotimes.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8731.html
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΚΟΛΩΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Μέλος
Μέλος
 
Δημοσ.: 229
Ἐγγραφή: Δευ 15/03/2010 09:15

Ανοιξε τα μάτια λίγο πριν της αφαιρέσουν τα όργανα

Δημοσίευσηἀπό ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ » Τετ 10/07/2013 18:32

Ανοιξε τα μάτια της την ώρα που οι γιατροί ετοιμάζονταν να της αφαιρέσουν τα όργανα για δωρεά

10.07.2013 17:31

Αυτός είναι ο ορισμός του κατάλληλου timing. Μία γυναίκα άνοιξε τα μάτια της στο χειρουργείο, την ώρα που οι γιατροί ετοιμάζονταν να της αφαιρέσουν τα όργανα προκειμένου να δοθούν για δωρεά. Το τραγικό λάθος έγινε σε νοσοκομείο στη Ν. Υόρκη, όπου εκτίμησαν λάθος πως η ασθενής ήταν εγκεφαλικά νεκρή!

Η 41χρονη μεταφέρθηκε εκεί έπειτα από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Ακολούθησε μία τρομακτική σειρά παραλείψεων και λαθών από τους γιατρούς, που παραλίγο να οδηγήσουν στο θάνατο της γυναίκας.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε έπειτα από την καταγγελία του περιστατικού, οι γιατροί δεν έκαναν επαρκείς τομογραφίες στον εγκέφαλο, ούτε εξέτασαν στο βαθμό που έπρεπε αν η γυναίκα είχε πάρει ναρκωτικά. Αποτέλεσμα ήταν να θεωρήσουν ότι η Κολίν Μπαρνς ήταν εγκεφαλικά νεκρή, ενώ στην πραγματικότητα είχε πέσει σε κώμα εξαιτίας της χρήσης ουσιών.

Οταν οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά της για το λανθασμένο συμπέρασμά τους, οι συγγενείς συμφώνησαν να αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη και να δοθούν τα όργανά της. Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα οι γιατροί αγνόησαν ακόμη και την αναφορά μίας νοσοκόμας, η οποία τους ενημέρωσε πως την παραμονή για την επέμβαση αφαίρεσης των οργάνων η ασθενής αντέδρασε στο άγγιγμα.

Μόνο όταν η ασθενής άνοιξε τα μάτια της μέσα στο χειρουργείο σταμάτησε η διαδικασία. Η ίδια και η οικογένεια της δεν μήνυσαν το νοσοκομείο για το περιστατικό που συνέβη το 2009. Δεκαέξι μήνες έπειτα από αυτό πάντως, η Μπερνς αυτοκτόνησε.Πηγή: Ανοιξε τα μάτια της την ώρα που οι γιατροί ετοιμάζονταν να της αφαιρέσουν τα όργανα για δωρεά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/114251
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 677
Ἐγγραφή: Σάβ 06/11/2004 15:09
Τοποθεσία: Κρήτη

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

Δημοσίευσηἀπό ΚΟΛΩΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ » Πέμ 11/07/2013 12:53

Αυτά τα περιστατικα, πλέον θα πληθένουν. με τις δηθεν ελειπη εξετάσεις και τα τυχαία λαθη, ανεπαρκή ελεγχους, μεχρι να χαρακτηρηστεί κλινικα νεκρός ο υποψήφιος δότης. Καλη μας τυχη...
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΚΟΛΩΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Μέλος
Μέλος
 
Δημοσ.: 229
Ἐγγραφή: Δευ 15/03/2010 09:15

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

Δημοσίευσηἀπό ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ » Παρ 30/09/2016 20:05

Εγκεφαλικά νεκρή κοπέλα κούνησε το δάχτυλό της λίγο πριν την αποσυνδέσουν

30/09/2016 13:53

Κυριολεκτικά ένα βήμα πριν από τον θάνατο έφτασε μια 22χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα.

Η νεαρή Σαμ Χέμινγκ έπεσε σε κώμα ύστερα από τροχαίο ατύχημα που είχε με τον σύντροφό της, όταν το αυτοκίνητό τους βγήκε από την πορεία του και ανετράπη. Οταν οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και την οδήγησαν αμέσως στο χειρουργείο.

Μετά την επέμβαση, διάρκειας 6 ωρών, οι γιατροί την έθεσαν σε τεχνητό κώμα, ώστε να παρακολουθούν την εξέλιξη που θα είχει η κατάσταση της υγείας της. Δεκαεννιά ημέρες μετά, οι γιατροί συμβούλεψαν τους απελπισμένους γονείς της να την αφήσουν να «φύγει», κλείνοντας το μηχάνημα υποστήριξης. Και αυτό γιατί η 22χρονη κηρύχθηκε από τους γιατρούς «εγκεφαλικά νεκρή, χωρίς ελπίδες ανάκαμψης».

Μάλιστα, η μητέρα της τράβηξε μια φωτογραφία με την κόρη της ενώ ετοιμαζόταν να της πει το τελευταίο «αντίο». Ως εκ θαύματος όμως, λίγο πριν οι γιατροί αποσυνδέσουν τη Σαμ από το μηχάνημα, εκείνη κούνησε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού της! Αμέσως οι γιατροί ανέβαλαν την αποσύνδεση και αποφάσισαν να τη διατηρήσουν σε τεχνητό κώμα.

Λίγες ημέρες αργότερα, οι γιατροί τής έκαναν τραχειοτομή και η νεαρή μπορούσε πλέον να αναπνέει μόνη της. Απρόσμενα, οκτώ εβδομάδες μετά η Σαμ βγήκε από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι της, στο Χέρεφορντ της Αγγλίας.

Και παρά τα σοβαρά τραύματα που «νέκρωσαν» τον αριστερό τμήμα του εγκεφάλου της, το δεξί τμήμα -που συνήθως δεν χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο- δεν υπέστη ζημιά. Μάλιστα, αναπτύχθηκε σε τέτοιον βαθμό, που η Σαμ άρχισε σιγά-σιγά να μαθαίνει πώς να περπατά και να μιλά ξανά.

«Η Σαμ δεν έπρεπε να είναι ζωντανή. Υπέφερε από τα χειρότερα τραύματα που μπορεί να πάθει κάποιος άνθρωπος σε τροχαίο ατύχημα», είπε η μητέρα της 22χρονης. Και συνέχισε: «Ηταν σε κώμα και μετά από 19 ημέρες οι γιατροί μάς είπαν ότι ήρθε η ώρα να την αποχαιρετήσουμε για πάντα. Μαζευτήκαμε στο δωμάτιό της και της λέγαμε "αντίο". Εκλεισαν το μηχάνημα που την κρατούσε ζωντανή και εγώ ούρλιαξα. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει μόνη της.

»Το ξανάνοιξαν και μέσα στις επόμενες ημέρες επιχείρησαν να το κλείσουν ακόμα δύο φορές. Συνήθως οι γιατροί δίνουν στον ασθενή τρεις ευκαιρίες για να δουν αν μπορεί να αναπνεύσει μόνος του, πριν το κλείσουν οριστικά και τον αφήσουν να φύγει από τη ζωή. Αλλά πριν το κλείσουν για τελευταία φορά, οριστικά, ένας από τους γιατρούς είπε πως η Σαμ κούνησε το δάχτυλο του ποδιού της!

»Ανταποκρινόταν στη ζέστη, κάτι που σήμαινε ότι υπήρε ακόμα κάποια εγκεφαλική λετουργία. Αφότου της έκαναν, κάποιες ημέρες μετά, τραχειοτομή, η Σαμ μπορούσε πια να αναπνέει μόνη της. Hταν απίστευτο αυτό που συνέβη. Ουσιαστικά, η κόρη μου γύρισε από τους νεκρούς. Αν δεν είχε κουνήσει το δάχτυλό της, δεν θα ήταν σήμερα εδώ», κατέληξε η μητέρα της 22χρονης.

Σήμερα, η Σαμ προσπαθεί να επανέλθει πλήρως, κάνοντας καθημερινά θεραπεία. Η ίδια δηλώνει ότι δεν μπορεί να θυμηθεί το τροχαίο, αλλά νιώθει ευγνώμων που κατάφερε να επανέλθει και να τους διαψεύσει όλους.

«Οι γιατροί είναι σε σοκ. Ειδικευμένοι χειρουργοί, νοσοκόμοι και αστυνομικοί κοιτούν τη Σαμ τώρα και μένουν με το στόμα ανοιχτό. Και αυτό γιατί το τμήμα του εγκεφάλου που δεν χρησιμοποιούν οι άνθρωποι αναπτύχθηκε κατά τέτοιο τρόπο που σιγά-σιγά κατάφερε να μιλάει και να περπατάει. Αυτός είναι ο λόγος που οι νευροχειρουργοί ήταν τόσο ενθουσιασμένοι, γιατί αυτό πολύ σπάνια μπορεί να συμβεί, όπως μου είπαν. Είναι θαύμα που περπατάει», δήλωσε η μητέρα της Σαμ.

Οσο για τον σύντροφό της, τον 21χρονο Τομ Κέρτις, γλίτωσε μόνο με γρατζουνιές από το σοβαρό τροχαίο που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή στην αγαπημένη του...

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/291661/ap ... z4LlA5Blp1
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 677
Ἐγγραφή: Σάβ 06/11/2004 15:09
Τοποθεσία: Κρήτη


Ἐπιστροφὴ στην ΤεκταινόμεναΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση : Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 1 ἐπισκέπτης

cron