Η αρχή του τέλους ή το τέλος για μία καινούρια αρχή

Συζήτηση γιὰ τὶς τρέχουσες ἐξελίξεις

Η αρχή του τέλους ή το τέλος για μία καινούρια αρχή

Δημοσίευσηἀπό ΚΟΛΩΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ » Παρ 14/05/2010 10:51

Γεια σου Παναγιώτη

Καταρχήν ευχαριστώ για το διαλογο. Νομίζω οτι εχεις στοχεύσει στην ουσία του θέματος. Ακριβός έτσι θα ξεκινήσει η αλλαγή, όπως ανέφερες, απο την σωστη παιδία. Γιατι ακόμα και η φιλοτιμη περοσπάθεια για αγάπη και ειλικρίνια απο την σωστη παιδία πηγάζει. Εκει θα πρέπει να εστιάσουμε (πέραν απο γονείς και δασκάλους) όσοι ειναι ευεσθητοποιημένοι και κατα κάποιο βαθμό συνηδητοποιημένοι, να μπορέσουν στον περίγυρό τους να δείξουν εναν πιο ουσιόδη τροπο ζωής, απο αυτον τον κερδοσκοπικό (σε χρημα) - ματαιόδοξο που ζούμε τωρα
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΚΟΛΩΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Μέλος
Μέλος
 
Δημοσ.: 229
Ἐγγραφή: Δευ 15/03/2010 09:15

Η αρχή του τέλους ή το τέλος για μία καινούρια αρχή

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Σάβ 15/05/2010 20:28

Και ποιός θα δώσει την σωστή Παιδεία? Ποιος θα κάνει την ανατροπή?
Όταν κάποιος ζει (όλη η ανθρωπότητα) καθημερινά μέσα στο ψέμα και όταν για αιώνες το όλο οικοδόμημα, είναι ψεύτικο γιατί δεν έχει ιδεολογία, είναι δόγμα-δεν στηρίζεται στην αλήθεια, Κομμουνισμός, Καπιταλισμός, Φασισμός, Αναρχισμός όλα ίδια, το ένα τρέφει το άλλο.
Για αυτό η αφύπνιση, η ανακάλυψη της Αλήθειας, με τρόπο ταπεινό, είναι προσωπικό θέμα του καθενός μας, πρώτα.
Εμείς δηλαδή έχουμε Παιδεία?
" Γνώθι σαυτόν" πρώτα, μετά τ' άλλα θα είναι ξεκάθαρα.


Ένδον σκάπτε φίλοι μου... http://www.davlos.gr/webfiles/yearspec.php?id=1239&kod=7706&page=1
πρώην μέλος
 

Η αρχή του τέλους ή το τέλος για μία καινούρια αρχή

Δημοσίευσηἀπό ΖΥΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ » Κυρ 16/05/2010 15:28

Φίλε Γεράσιμε, μιας και αναφέρεσαι στην αφύπνισι και την αλήθεια, θα ήθελα επίσης να τοποθετηθώ στα περί αφύπνισης που συζητώνται κατά καιρούς.
Κατ'αρχάς να ξεκαθαρίσω το εξής: Πιστεύω πως δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία περίπτωσι αφύπνισης του λαού ή καλύτερα του έθνους.
Οι συζητήσεις που αφορούν την αφύπνισι των Ελλήνων, είμαι σχεδόν βέβαιος πως οδηγούν στην πλάνη και όχι την αλήθεια. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, πρόκειται για ψέμα.
Ένα έθνος δεν μπορεί, να κοιμάται.Κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς αφύσικο, εκτός και αν δεν επιθυμεί να υπάρχει, κάτι που είναι επίσης ενάντια στην φύσι(και ακόμη περισσότερο όταν μιλάμε για τους Έλληνες).
Ένα έθνος είναι πάντοτε κυρίαρχο απέναντι σε λίγους ανθρώπους. Και θα είναι πάντα, σε οποιοδήποτε πολίτευμα, με οποιονδήποτε τρόπο διακυβέρνησης. Και αυτό διότι δεν μπορούν 5 άνθρωποι να άρχουν 100 ισάξιους ανθρώπους. Πολύ απλά. Οι 100 είναι πιο δυνατοί από τους 5 και μπορούν πάντα να τους νικήσουν. Μπορούν δηλαδή, να τους βρούν και να τους τιμωρήσουν ή να τους σκοτώσουν!
Κανείς και ποτέ δεν μπορεί να κοροϊδεύει ένα έθνος ολόκληρο. Δεν μπορούν οι 5, να παίξουν παιχνίδι, να στήσουν απάτη, εις βάρος των 100. Ότι και να προσπαθήσουν να κάνουν οι 5, εις βάρος των 100, το αποτελέσμα δεν θα είναι ποτέ ευνοϊκό γι' αυτούς. Η ίδια η φύσι θα στραφεί εναντίον τους. Ο ίδιος, απλός νόμος, θα τους συντρίψει.
Μιλάμε για την νέα τάξη πραγμάτων και για όλους όσους κατέχουν τον οικονομικό πλούτο. Και λοιπόν; Τι θα κάνουν; Πόσο αποτελεσματικά είναι τα όπλα τους, απέναντι στο ισχυρότερο που είναι ένα έθνος; Τι μπορούν λίγοι άνθρωποι να καταφέρουν εναντίον ενός έθνους;
Εδώ μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί. Μα αυτοί που κατέχουν τον οικονομικό πλούτο, δεν έχουν εξουσία; Δεν μπορούν να ελέγχουν οικονομικά ένα κράτος, έναν λαό;
Όχι, δεν μπορούν. Γι'αυτό και μοιράζονται την οικονομική τους δύναμη και "εξουσία" με κάποιους λαούς, για να μπορούν οι ίδιοι να επιβιώνουν μέσα σε μία εικονική, προσωρινή ασφάλεια. Για να μπορούν να επιβιώνουν όταν θα μπαίνει μπροστά ένα ισχυρό έθνος για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του και έτσι να προστατεύσουν και τα δικά τους. Γι'αυτό και επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους λαόυς, χρησιμοποιώντας τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία τους ανήκουν, για να τους κάνουν να πιστέψουν πως αυτοί έχουν την εξουσία, πως αυτοί κρατούν το μέλλον των λαών στα χέρια τους. Προσπαθούν να τους κοροϊδέψουν, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία εξουσία. Αν για παράδειγμα οι ισχυρές ΗΠΑ και Γερμανία, πάψουν να έχουν ισχύ, τότε θα πάρει η μπάλα τους ίδιους ψευτοεξουσιαστές. Κατά βάθος αυτά τα ίδια τα έθνη είναι κυρίαρχα.

Σήμερα κατηγορούμε τους Έλληνες πολιτικούς ως προδότες(,διότι είναι διεφθαρμένοι κλπ). Στην πραγματικότητα, αυτό που πετυχαίνουμε είναι να συντηρούμε λίγο ακόμη το πολιτικό παιχνίδι, μέχρι που η ίδια η (ψεύτικη)"εξουσία" θα τους "φτύσει" μπροστά στον λαό, ο οποίος θα τους τιμωρήσει. Η ενημέρωσι των ανθρώπων σχετικά με τις απάτες ή την διαχείρισι του δημόσιου χρήματος, δεν θα αφυπνίση τον λαό, αλλά ίσως να προξενήσει ένα τράνταγμα, μία ιδεολογική αναπήδησι, στα πλαίσια του πολιτικού παιχνιδιού. Το τρένο όμως της διαφθοράς δεν θα σταματήσει. Η διαφθορά του πολιτικού συστήματος, δεν εξαρτάται από τους λίγους που κατέχουν τον πλούτο, ούτε φυσικά τους ίδιους διεφθαρμένους πολιτικούς, ούτε θα αλλάξει με την ενημέρωσι, διότι έχει βάσι στις εθνικές μας ήττες , επειδή μας υποδούλωσαν άλλα έθνη. Αυτην την ήττα βιώνουμε σήμερα. Το έθνος είναι πολύ δυνατό για να το καταστρέψει μία νέα τάξι, μιας χούφτας πχ. εβραίων ή μογγόλων.

Αυτό ισχύει υπό μία προϋπόθεσι. Πρέπει να διαθέτουμε ομοιογένεια. Αν φτάσουμε στο σημείο να χάσουμε την φυλή μας, την εθνική μας ταυτότητα, θα τα χάσουμε όλα. Δεν θα είμαστε έθνος με έναν εθνικό στόχο, αλλά θα φτάσουμε να συμβιώνουμε ομάδες ανθρώπων με συγκρουόμενα συμφέροντα. Και θα έρθει η σύγκρουσι. Εκεί γίνεται όλο το παιχνίδι. Και αν σήμερα η κοινωνία μας νοσεί, οφείλεται στο οτι δεχθήκαμε πλήγμα πάνω σε αυτό ακριβώς, στην ομοιογένειά μας και δευτερευόντως στην παιδεία μας. Δεχθήκαμε πλήγμα, όχι από τους 5, αλλά από πολέμους που μας κήρυξαν άλλα έθνη. Για το έθνος, σημαντικότερο όλων πρέπει να είναι η υπεράσπισι της πατρίδος. Με τα όπλα! Έκει που θα μας οδηγήσει αργά η γρήγορα, όχι η νέα τάξι, αλλά η ίδια η φύσι.

Γι'αυτά λοιπόν, πιστεύω πως δεν υπάρχει πραγματική αφύπνισι, ούτε έχει τόση αξία η ενημέρωσι, η οποία στην εποχή μας είναι κατευθυνόμενη, αλλά μόνο η αλήθεια της διατηρήσεως του έθνους. Και νομίζω πως σήμερα αυτό, πρέπει να είναι καθαρά ζήτημα παιδείας.

Και ποιός θα δώσει την σωστή Παιδεία? Ποιος θα κάνει την ανατροπή?

Μα όποιος μπορεί φυσικά .. ;)
ΖΥΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 

Η αρχή του τέλους ή το τέλος για μία καινούρια αρχή

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Τρί 18/05/2010 04:24

Γεια σου Παναγιώτη, αν μου επιτρέπεις θα διαφωνήσω με τις τοποθετήσεις και τις απόψεις σου. Και για να γίνω πιο σαφής δεν είσαι και τόσο ξεκάθαρος π.χ. "δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία περίπτωσι αφύπνισης του λαού ή καλύτερα του έθνους". Γιατί όχι? Δεν κατάλαβα τους λόγους.
Είσαι απόλυτος.Λες: "Οι συζητήσεις που αφορούν την αφύπνισι των Ελλήνων, είμαι σχεδόν βέβαιος πως οδηγούν στην πλάνη και όχι την αλήθεια. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, πρόκειται για ψέμα". Δηλαδή? Το ποιοι συζητάνε δεν έχει σημασία? Εννοείς να μην μιλάμε για αυτό? Να το βάλουμε στον αυτόματο και λόγω γονιδίου "πάει μόνο του"?

Λες: "Ένα έθνος δεν μπορεί, να κοιμάται. Κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς αφύσικο, εκτός και αν δεν επιθυμεί να υπάρχει, κάτι που είναι επίσης ενάντια στην φύσι(και ακόμη περισσότερο όταν μιλάμε για τους Έλληνες)". Και ποιος εξασφαλίζει στο έθνος να μην κοιμάται? Γιατί? Δεν είναι νόμος της φύσης ο ασθενέστερος να εκφυλίζεται και να χάνεται? (Πάλι "αυτόματος" θα παίξει?)

Λες: "Ένα έθνος είναι πάντοτε κυρίαρχο απέναντι σε λίγους ανθρώπους. Και θα είναι πάντα, σε οποιοδήποτε πολίτευμα, με οποιονδήποτε τρόπο διακυβέρνησης.". Εδώ σε έχασα εντελώς,

λες: "Και αυτό διότι δεν μπορούν 5 άνθρωποι να άρχουν 100 ισάξιους ανθρώπους. Πολύ απλά. Οι 100 είναι πιο δυνατοί από τους 5 και μπορούν πάντα να τους νικήσουν. Μπορούν δηλαδή, να τους βρούν και να τους τιμωρήσουν ή να τους σκοτώσουν!" Από τους 100 θα είναι και οι 100 ισάξιοι, ίσοι?! Τέτοια ομοιογένεια? 100 ισάξιοι? Έχουμε τέτοια παιδεία? Η αριθμητική υπεροχή που αναφέρεσαι δεν είναι απόλυτη. Εξάλλου δεν είναι απόδειξη ότι η αριθμητική υπεροχή πάντα κερδίζει, αυτό είναι δόγμα. Δηλαδή ψέμα. Υπάρχουν πολλά ιστορικά παραδείγματα...

Λες: "Δεν μπορούν οι 5, να παίξουν παιχνίδι, να στήσουν απάτη, εις βάρος των 100. Ότι και να προσπαθήσουν να κάνουν οι 5, εις βάρος των 100, το αποτελέσμα δεν θα είναι ποτέ ευνοϊκό γι' αυτούς. Η ίδια η φύσι θα στραφεί εναντίον τους. Ο ίδιος, απλός νόμος, θα τους συντρίψει." Δηλαδή τι? Η φύση μας συμπαθεί? Για να είναι η φύση με το μέρος μας πρέπει να ζούμε σύμφωνα με τον Νόμο της. Να ξεχωρίζουμε δηλαδή την Αλήθεια ( δηλαδή το φυσικό ) από το ψέμα ( το μη φυσικό π.χ. το δόγμα, τις λάθος ιδέες, τις λάθος αξίες, την αδικία, την ανυπαρξία αξιοκρατίας, τον ένοπλο δόλο, την στασιμότητα, την παρακμή και πάνω απ' όλα την ανυπαρξία Πολιτισμού ).Αν οι 100 δεν ξέρουν τον νόμο που πάνε? Και εδώ Automatic pilot? Δέστε ζώνες!

Ο απολίτιστος δεν αντιδρά. Υποτάσσεται.

Λες: "Σήμερα κατηγορούμε τους Έλληνες πολιτικούς ως προδότες(,διότι είναι διεφθαρμένοι κλπ). Στην πραγματικότητα, αυτό που πετυχαίνουμε είναι να συντηρούμε λίγο ακόμη το πολιτικό παιχνίδι". Δεν σε "πιάνω".

Λες: "Η διαφθορά του πολιτικού συστήματος, δεν εξαρτάται από τους λίγους που κατέχουν τον πλούτο, ούτε φυσικά τους ίδιους διεφθαρμένους πολιτικούς, ούτε θα αλλάξει με την ενημέρωσι, διότι έχει βάσι στις εθνικές μας ήττες , επειδή μας υποδούλωσαν άλλα έθνη. Αυτην την ήττα βιώνουμε σήμερα. Το έθνος είναι πολύ δυνατό για να το καταστρέψει μία νέα τάξι, μιας χούφτας πχ. εβραίων ή μογγόλων." Λίγο μπερδεμένο. Μπορείς να γίνεις πιο σαφής?

Λες: "Δεν θα είμαστε έθνος με έναν εθνικό στόχο, αλλά θα φτάσουμε να συμβιώνουμε ομάδες ανθρώπων με συγκρουόμενα συμφέροντα." Μήπως έχουμε φτάσει εδώ και αιώνες? Μου περιγράφεις την πραγματικότητα, το σήμερα. Καλά δεν βλέπεις που έχουμε φτάσει?

Λες: "Δεχθήκαμε πλήγμα, όχι από τους 5, αλλά από πολέμους που μας κήρυξαν άλλα έθνη. Για το έθνος, σημαντικότερο όλων πρέπει να είναι η υπεράσπισι της πατρίδος. Με τα όπλα! Έκει που θα μας οδηγήσει αργά η γρήγορα, όχι η νέα τάξι, αλλά η ίδια η φύσι." Ποιος θα πάρει τα όπλα? Που τον στέλνουν και ποιοι? Θα ξέρει τι του γίνεται? Θα τον στείλουν σε σφαγή? Ποιος είναι ο αληθινός οχτρός? :?

Λες: "Γι'αυτά λοιπόν, πιστεύω πως δεν υπάρχει πραγματική αφύπνισι, ούτε έχει τόση αξία η ενημέρωσι, η οποία στην εποχή μας είναι κατευθυνόμενη, αλλά μόνο η αλήθεια της διατηρήσεως του έθνους. Και νομίζω πως σήμερα αυτό, πρέπει να είναι καθαρά ζήτημα παιδείας." Λάθος παιδεία = ψεύτικες αξίες, ψεύτικες ιδέες που επιδρούν στον λαό άρα στο Έθνος. Αν έχεις παιδεία μπορείς να ξεχωρίσεις το "κατευθυνόμενα" από το μη. Άρα δεν έχουμε. Νομίζω ότι έχεις μπερδέψει την αφύπνιση με την παραπληροφόρηση. Φοβάμαι ότι φάσκεις και αντιφάσκεις αγαπητέ μου. Να προσέχουμε να γράφουμε υπεύθυνα.
Πες μου αν θες... Ποια είναι η αλήθεια της διατηρήσεως του έθνους? Τι την διέπει?
Φιλικά και με αγάπη.
πρώην μέλος
 

Η αρχή του τέλους ή το τέλος για μία καινούρια αρχή

Δημοσίευσηἀπό ΖΥΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ » Τρί 18/05/2010 14:30

Γεράσιμε χαίρε

Το θέμα "αφύπνισι του έθνους" στο οποίο αναφέρθηκα, θεώρησα πως χρήζει πιο φιλοσοφικού επιπέδου ανάλυσης και αυτό έκανα.
Δεν νομίζω οτι διαφωνούμε σε κάτι, απλώς λέμε διαφορετικά πράγματα. Άλλου επιπέδου ανάλυσι κάνεις εσύ και άλλη εγώ. Εσύ με τα γραφόμενά σου ξεσηκώνεις την κοινή γνώμη, εγώ προσπαθώ να μιμηθώ (ανεπιτυχώς) τους αρχαίους φιλοσόφους. Αυτό δεν σημαίνει οτι διαφωνούμε επί της ουσίας.

Πες μου αν θες... Ποια είναι η αλήθεια της διατηρήσεως του έθνους? Τι την διέπει?


Σχετικά με αυτό, μία φυλή, ή ένας λαός που αποκτά συνείδησι της κοινής καταγωγής και διαφορετικότητάς του από τους άλλους λαούς, αποτελεί το έθνος. Η διατήρησι αυτής της κατάστασης είναι προφανώς, σχετική με την αλήθεια της διατηρήσεως του έθνους.
Εσύ τι πιστεύεις;
ΖΥΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 

Η αρχή του τέλους ή το τέλος για μία καινούρια αρχή

Δημοσίευσηἀπό ΖΥΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ » Τετ 19/05/2010 01:43

Θα ήθελα να εξηγήσω και έναν δεύτερο λόγο για τον οποίο επέλεξα να εκφράσω τα παραπάνω.
Μία απο αυτές τις μέρες, ρίχνοντας ματιές στην τηλεόρασι, είδα τον γνωστό Λαζόπουλο στην εκπομπή του, να διηγείται το εξής:

Σύμφωνα με κάποιο δημοφιλές, στο διαδίκτυο, βίντεο, η CIA απειλεί του προέδρους όλων των χωρών του κόσμου και τους αναγκάζει να εκτελούν τις εντολές της. Έδινε μάλιστα και κάποια παραδείγματα. Περιγράφοντας αποσπάσματα από το εν λόγω βίντεο, εξηγούσε πως, όταν εκλέγεται νέος πρόεδρος στην κυβέρνησι κάποιας χώρας, ένας πράκτορας της cia τον επισκέπτεται στο γραφείο του και του λέει πως ή θα δεχθεί κάποια χρήματα ως δώρο, ή θα τον σκοτώσει επι τόπου με ένα πιστόλι που έχει στην τσέπη του! Έπειτα συνέχισε την περιγραφή και την οπτικοακουστική προβολή αποσπασμάτων.

Το παραπάνω σε συνδυασμό με το ταραγμένο ύφος της περιγραφής του παρουσιαστή, μας δίνει να καταλάβουμε πως:
Η παραπάνω περιγραφή δεν αληθεύει. Πράγματι η cia, έχει την εξουσία αυτή. Πράγματι, πράκτορας της cia, επισκέπτεται με απειλητικές διαθέσεις, τον εκλεγμένο πρόεδρο του κράτους. Το δεχόμαστε.
Το μυστικό όμως κρύβεται στην περιγραφή.

Κανείς δεν μπορεί (τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις) να σκοτώσει έναν πρωθυπουργό στο γραφείο του, χωρίς να δημιουργηθεί σοβαρό επεισόδιο. Και φυσικά, η cia, ενεργώντας διπλωματικά, δεν θα έδινε ποτέ εντολή για κάτι τέτοιο. Την επόμενη στιγμή, ο πράκτορας θα εσυλλαμβάνετο, ή το πιο πιθανό, θα τον σκότωναν επί τόπου, και οι συνέπειες θα ήταν απρόβλεπτες και για τις δύο χώρες. Δεν είναι δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο, όπως το περιέγραψε ο παρουσιαστής.
Τότε γιατί το έκανε; Γιατί η περιγραφή έγινε έτσι, από τον παρουσιαστή; Για την τηλεθέασι; Για το γούστο τους;

Το έκαναν, για να μας παρουσιάσουν το αληθές, ως ψευδές. Το αναμφισβήτητο γεγονός, ως γραφικότητα. Την αδιαμφισβήτητη επιβολή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, επί των ζητημάτων της Ελλάδος, ως υπερβολή! Γνωρίζουν πως οι τηλεθεατές, έστω ασυνείδητα δεν θα αποδεχθούν την περιγραφή αυτή ως αληθή, θα την μπερδέψουν με το αληθές και αναμφισβήτητο της υπόθεσης και οτι στο τέλος θα τα απορρίψουν και τα δύο. Αυτό κάνει η τηλεόρασι. Δεν αφήνει περιθώρια σκέψης στους θεατές. Η φιλοσοφία της προπαγάνδας τους, είναι αυτή ακριβώς. Θα αποκαλύψουν συνομωσίες, οι οποίες όμως στα μάτια του λαού δεν μοιάζουν και τόσο σοβαρές. Θα αναφερθούν σε απατεώνες, σε οικονομικούς εκτελεστές, σε στοές και μυστικές συναντήσεις, που όμως η προβολή τους δεν θα μεταστρέψει την κοινή γνώμη, διότι συνοδεύεται από γραφικότητες και υπερβολές.

Ακόμη και αυτό που πολλοί πιστέυουν, όπως είναι γνωστό, πως πίσω από πολλές συνωμοσίες κρύβεται ο Εβραιοσιωνισμός. Χωρίς να αμφισβητήσω τίποτα απ'όσα έχουν ειπωθεί και ακουσθεί κατά καιρούς σχετικά με αυτό, ας προσέξουμε το εξής: Πως γίνεται, ενώ οι Εβραίοι, υπήρξαν και είναι μέχρι και σήμερα, ένας όχι και τόσο άξιος λαός, δεν έχει προσφέρει τίποτα στην ανθρωπότητα, ζει σε πολλές περιπτώσεις παρασιτικά και εις βάρος άλλων λαών, αποδεδειγμένα φιλοχρήματοι και άπληστοι, με μίσος για τα άλλα έθνη και θρησκευτικά φανατισμένοι, να είναι σήμερα κυρίαρχοι των εθνών του πλανήτη; Αυτό, δεν μπορεί να είναι λογικό. Έχουμε να κάνουμε με μία μεγάλη αντίθεσι! Μήπως πίσω από την αντίθεσι αυτή, κρύβεται η παραπάνω τεχνική, με την οποία τα μέσα ενημέρωσης μας βομβαρδίζουν με την προπαγάνδα τους; Η βάσι της παγκόσμιας συνομωσιολογίας, είναι μία τεράστια αντίθεσι!

Σχετικά με την αφύπνισι, επέλεξα αυτόν τον τρόπο να εκφράσω την γνώμη μου, διότι αφύπνισι, θα πει πως βρίσκεσαι προηγουμένως σε κατάσταση ύπνου. Πως μπορείς να πεις σε κάποιους οτι «κοιμάστε και πρέπει να σας ξυπνήσουμε εμείς, που ξέρουμε την αλήθεια»; Δεν μπορείς. Είναι σαν να τους κοροϊδεύεις! Το αποτέλεσμα είναι να προσπαθούμε να πείσουμε για την αλήθεια, με έναν τρόπο, που στα μάτια των άλλων, μας κάνει να φαινόμαστε εντελώς εγωιστές και γραφικοί! Κάθε φορά που πρέπει να διαδώσουμε "την αλήθεια" στους συνανθρώπους μας, υποννοούμε πως ζουν μέσα στο ψέμα! Κάθε φορά που μιλάμε για "αφύπνισι", τους λογαριάζουμε ως κοιμισμένους ή και χαζούς. Και αυτή η συμπεριφορά, προέρχεται από τις αντιθέσεις και τις γραφικότητες οι οποίες εμπεριέχονται στις αλήθειες που επιθυμούμε να διαδώσουμε. Αυτός ο τρόπος προσέγγισης, είναι ίδιος με αυτόν των πρώτων Χριστιανών, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν νέους οπαδούς, μιλούσαν για την κρυμμένη αλήθεια που οι ίδιοι γνωρίζουν και κανείς άλλος και για την σωτηρία από τους κακούς αμαρτωλούς, που συνομωτούν εις βάρος τους.

Δεν αμφιβάλλω για τις αλήθειες που αφορούν τους οικονομικούς τρομοκράτες, ούτε για τις ιστορικές και ατράνταχτες αλήθειες που αφορούν τους Εβραίους, αλλά το ζητούμενο είναι πως το πάθος για την αλήθεια και την αποκάλυψι αυτής, μας κάνει να χάνουμε την ουσία.

φιλικά
Παναγιώτης
Τελευταία ἐπεξεργασία ἀπὸ ΖΥΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ τὴν Κυρ 23/05/2010 02:25, ἐπεξεργάστηκε 1 φορὰ συνολικά.
ΖΥΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 

Η αρχή του τέλους ή το τέλος για μία καινούρια αρχή

Δημοσίευσηἀπό ΖΥΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ » Πέμ 20/05/2010 00:44

ΤΣΙΝΤΙΛΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ἔγραψε:Γεια σου Παναγιώτη, αν μου επιτρέπεις θα διαφωνήσω με τις τοποθετήσεις και τις απόψεις σου. Και για να γίνω πιο σαφής δεν είσαι και τόσο ξεκάθαρος π.χ. "δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία περίπτωσι αφύπνισης του λαού ή καλύτερα του έθνους". Γιατί όχι? Δεν κατάλαβα τους λόγους.
Είσαι απόλυτος.Λες: "Οι συζητήσεις που αφορούν την αφύπνισι των Ελλήνων, είμαι σχεδόν βέβαιος πως οδηγούν στην πλάνη και όχι την αλήθεια. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, πρόκειται για ψέμα". Δηλαδή? Το ποιοι συζητάνε δεν έχει σημασία? Εννοείς να μην μιλάμε για αυτό? Να το βάλουμε στον αυτόματο και λόγω γονιδίου "πάει μόνο του"?

Λες: "Ένα έθνος δεν μπορεί, να κοιμάται. Κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς αφύσικο, εκτός και αν δεν επιθυμεί να υπάρχει, κάτι που είναι επίσης ενάντια στην φύσι(και ακόμη περισσότερο όταν μιλάμε για τους Έλληνες)". Και ποιος εξασφαλίζει στο έθνος να μην κοιμάται? Γιατί? Δεν είναι νόμος της φύσης ο ασθενέστερος να εκφυλίζεται και να χάνεται? (Πάλι "αυτόματος" θα παίξει?)

Λες: "Ένα έθνος είναι πάντοτε κυρίαρχο απέναντι σε λίγους ανθρώπους. Και θα είναι πάντα, σε οποιοδήποτε πολίτευμα, με οποιονδήποτε τρόπο διακυβέρνησης.". Εδώ σε έχασα εντελώς,

λες: "Και αυτό διότι δεν μπορούν 5 άνθρωποι να άρχουν 100 ισάξιους ανθρώπους. Πολύ απλά. Οι 100 είναι πιο δυνατοί από τους 5 και μπορούν πάντα να τους νικήσουν. Μπορούν δηλαδή, να τους βρούν και να τους τιμωρήσουν ή να τους σκοτώσουν!" Από τους 100 θα είναι και οι 100 ισάξιοι, ίσοι?! Τέτοια ομοιογένεια? 100 ισάξιοι? Έχουμε τέτοια παιδεία? Η αριθμητική υπεροχή που αναφέρεσαι δεν είναι απόλυτη. Εξάλλου δεν είναι απόδειξη ότι η αριθμητική υπεροχή πάντα κερδίζει, αυτό είναι δόγμα. Δηλαδή ψέμα. Υπάρχουν πολλά ιστορικά παραδείγματα...

Λες: "Δεν μπορούν οι 5, να παίξουν παιχνίδι, να στήσουν απάτη, εις βάρος των 100. Ότι και να προσπαθήσουν να κάνουν οι 5, εις βάρος των 100, το αποτελέσμα δεν θα είναι ποτέ ευνοϊκό γι' αυτούς. Η ίδια η φύσι θα στραφεί εναντίον τους. Ο ίδιος, απλός νόμος, θα τους συντρίψει." Δηλαδή τι? Η φύση μας συμπαθεί? Για να είναι η φύση με το μέρος μας πρέπει να ζούμε σύμφωνα με τον Νόμο της. Να ξεχωρίζουμε δηλαδή την Αλήθεια ( δηλαδή το φυσικό ) από το ψέμα ( το μη φυσικό π.χ. το δόγμα, τις λάθος ιδέες, τις λάθος αξίες, την αδικία, την ανυπαρξία αξιοκρατίας, τον ένοπλο δόλο, την στασιμότητα, την παρακμή και πάνω απ' όλα την ανυπαρξία Πολιτισμού ).Αν οι 100 δεν ξέρουν τον νόμο που πάνε? Και εδώ Automatic pilot? Δέστε ζώνες!

Ο απολίτιστος δεν αντιδρά. Υποτάσσεται.

Λες: "Σήμερα κατηγορούμε τους Έλληνες πολιτικούς ως προδότες(,διότι είναι διεφθαρμένοι κλπ). Στην πραγματικότητα, αυτό που πετυχαίνουμε είναι να συντηρούμε λίγο ακόμη το πολιτικό παιχνίδι". Δεν σε "πιάνω".

Λες: "Η διαφθορά του πολιτικού συστήματος, δεν εξαρτάται από τους λίγους που κατέχουν τον πλούτο, ούτε φυσικά τους ίδιους διεφθαρμένους πολιτικούς, ούτε θα αλλάξει με την ενημέρωσι, διότι έχει βάσι στις εθνικές μας ήττες , επειδή μας υποδούλωσαν άλλα έθνη. Αυτην την ήττα βιώνουμε σήμερα. Το έθνος είναι πολύ δυνατό για να το καταστρέψει μία νέα τάξι, μιας χούφτας πχ. εβραίων ή μογγόλων." Λίγο μπερδεμένο. Μπορείς να γίνεις πιο σαφής?

Λες: "Δεν θα είμαστε έθνος με έναν εθνικό στόχο, αλλά θα φτάσουμε να συμβιώνουμε ομάδες ανθρώπων με συγκρουόμενα συμφέροντα." Μήπως έχουμε φτάσει εδώ και αιώνες? Μου περιγράφεις την πραγματικότητα, το σήμερα. Καλά δεν βλέπεις που έχουμε φτάσει?

Λες: "Δεχθήκαμε πλήγμα, όχι από τους 5, αλλά από πολέμους που μας κήρυξαν άλλα έθνη. Για το έθνος, σημαντικότερο όλων πρέπει να είναι η υπεράσπισι της πατρίδος. Με τα όπλα! Έκει που θα μας οδηγήσει αργά η γρήγορα, όχι η νέα τάξι, αλλά η ίδια η φύσι." Ποιος θα πάρει τα όπλα? Που τον στέλνουν και ποιοι? Θα ξέρει τι του γίνεται? Θα τον στείλουν σε σφαγή? Ποιος είναι ο αληθινός οχτρός? :?

Λες: "Γι'αυτά λοιπόν, πιστεύω πως δεν υπάρχει πραγματική αφύπνισι, ούτε έχει τόση αξία η ενημέρωσι, η οποία στην εποχή μας είναι κατευθυνόμενη, αλλά μόνο η αλήθεια της διατηρήσεως του έθνους. Και νομίζω πως σήμερα αυτό, πρέπει να είναι καθαρά ζήτημα παιδείας." Λάθος παιδεία = ψεύτικες αξίες, ψεύτικες ιδέες που επιδρούν στον λαό άρα στο Έθνος. Αν έχεις παιδεία μπορείς να ξεχωρίσεις το "κατευθυνόμενα" από το μη. Άρα δεν έχουμε. Νομίζω ότι έχεις μπερδέψει την αφύπνιση με την παραπληροφόρηση. Φοβάμαι ότι φάσκεις και αντιφάσκεις αγαπητέ μου. Να προσέχουμε να γράφουμε υπεύθυνα.
Πες μου αν θες... Ποια είναι η αλήθεια της διατηρήσεως του έθνους? Τι την διέπει?
Φιλικά και με αγάπη.


Αν και τα όσα έγραψα εξ'αρχής, ήταν μία γενική αναφορά και δεν χρειάζεται να μπλέξουμε με πολλές αναλύσεις, γιατί αρχίζουμε και χάνουμε την ουσία, θα διευκρινίσω δύο πράγματα.

Νόμος της φύσης είναι ο δυνατός να αποκτά εθνική συνείδησι και ο ασθενέστερος να ζει σε αγέλες. Ο αφυπνισμένος λαός δηλαδή, συγκροτεί το έθνος. Δεν μπορεί το έθνος να κοιμάται, διότι αυτό θα ήταν αφύσικο. Αυτό εννοούσα.
Τι εννοείς ως εκφυλισμό; Πότε υπάρχει εκφυλισμός στην φύσι;

Σχετικά με το παράδειγμα των 5 και των 100: Όταν είπα ισάξιοι, εννοούσα οι 5 σε σχέσι με τους 100, όχι οι 100 μεταξύ τους.
Μπορεί δηλαδή μία μικρή ομάδα ανθρώπων, να διαθέτει δυνάμεις μεγαλύτερες από ένα έθνος, από μία οργανωμένη κοινωνία; Δηλαδή, αρκεί να υπάρχουν 5 έξυπνοι οικονομολόγοι οι οποίοι να ξεγελούν τους 100 που είναι έμποροι, υπάλληλοι και εργάτες και να τους κλέβουν τα χρήματα; Είναι ίδιες οι αντιστάσεις των 5 με τις αντιστάσεις των 100; Οι 5, οι οποίοι αποτελούν συμμορία, θα μπορούσαν να είναι ισχυρότεροι των 100 που συγκροτούν μία κοινωνία, με μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη οργάνωσι;
Επίσης, τι σημαίνει οτι οι 100 αγνοούν τον νόμο της φύσης; Και αν τον αγνοούν οι 100, οι 5 που δεν έχουν εθνική συνείδησι, γιατί δεν τον αγνοούν;

με σεβασμό
ΖΥΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΖΥΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 

Η αρχή του τέλους ή το τέλος για μία καινούρια αρχή

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Κυρ 28/11/2010 21:29

Τι εννοείς ως εκφυλισμό; Πότε υπάρχει εκφυλισμός στην φύσι;

Φίλε Παναγιώτη.
Η Μετάλλαξη με τεχνητά μέσα φθάνει στον εκφυλισμό?
πρώην μέλος
 

Προηγούμενη

Ἐπιστροφὴ στην ΤεκταινόμεναΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση : Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 1 ἐπισκέπτης

cron