Οι ομογενείς υπενθυμίζουν στον Παπανδρέου..

Συζήτηση γιὰ τὶς τρέχουσες ἐξελίξεις

Οι ομογενείς υπενθυμίζουν στον Παπανδρέου..

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Κυρ 26/09/2010 01:45

Αντιγραφή από:Εἰκόνα
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θέλησε να συναντήσει την αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής!!!

Εἰκόνα

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου ενημέρωσαν τις θέσεις τους για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων στον Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου εν’ όψει της συμμετοχής του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο 2010.
Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου ζήτησαν επιτακτικά να ανακοινώσει από το βήμα του ΟΗΕ ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει ως Μακεδονική ταυτότητα (και γλώσσα) μόνον την ταυτότητα του Ελληνισμού της Μακεδονίας και ότι δεν αποδέχεται καμία «εθνολογική Μακεδονική» ταυτότητα.
Ο κ. Πρωθυπουργός δεν αναφέρθη καν σ’ αυτό το φλέγον θέμα, ούτε στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, την επιθετικότητα της Τουρκίας, ούτε και στην συνεχιζόμενη βάναυση κατοχή της Κύπρου. Ιδιαίτερη έμφαση εδόθη από τον κ. Πρωθυπουργό στην αλλαγή του κλίματος, τα προβλήματα της επόμενης χιλιετίας και την παγκόσμια φτώχεια.
Ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος θα πρέπει να τον απασχολεί η φτώχεια στην Ελλάδα, η λειψυδρία στην Ελλάδα και μια δίκαιη διακυβέρνηση η οποία απαραιτήτως πρέπει να συμπεριλαμβάνει και δραστικές μειώσεις κόστους των ατόμων τα οποία αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου προσηλωμένες στη σκληρή σημερινή πραγματικότητα στην οποία η Ελλάδα βάλλεται πανταχόθεν στα εθνικά και οικονομικά θέματα, παραμένουν ακλόνητες στην υποστήριξη του Ελληνισμού και δεν αποδέχονται ουδεμία υποχώρηση στα εθνικά θέματα.
Η Ελλάδα στο παρελθόν βρέθηκε σε απείρως χειρότερη οικονομική θέση από τη σημερινή, αλλά παρέμεινε ακλόνητη στην υπεράσπιση του ελληνικού εθνικού συμφέροντος. Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου αναμένουν από τον κ. Πρωθυπουργό το ίδιο να πράξει και τώρα. Ευελπιστούν ότι θα υπερασπίσει το ελληνικό εθνικό συμφέρον όπως αυτό εκφράζεται από τη θέληση του ελληνικού λαού και της ομογένειας. Ειδάλλως η ιστορία θα είναι ο μεγαλύτερος και ο πιο αμείλικτος κριτής οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης η οποία δεν προστατεύει το εθνικό συμφέρον.
Σημείωση: Ο κ. Πρωθυπουργός ούτε καν απάντησε στο επίσημο αίτημα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ για κατ’ ιδίαν συνάντηση.
Ακολουθεί η επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου η οποία εστάλη στον κ. Πρωθυπουργό:


Σεπτέμβριος 2010
Προς Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου
Βασιλίσσης Σοφίας 5
Αθήνα
Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,
Λυπούμεθα πάρα πολύ γιατί δεν λάβαμε θετική απάντηση στο αίτημα του Προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, Δρ. Αντώνιου Παπαδόπουλου για κατ’ ιδίαν συνάντηση το οποίο είχε σταλεί στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον, αλλά και στο Ελληνικό Προξενείο Νέας Υόρκης.
Σας γράφουμε επ’ ευκαιρία της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών η οποία θα λάβει χώρα στο τέλος του μηνός και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα ψηφίσματα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ έχουν υιοθετηθεί ομόφωνα από τη Συνέλευση ΣΑΕ ΗΠΑ στο Σικάγο το 2007, από το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο και πιο πρόσφατα από την ολομέλεια του Συνεδρίου της AHEPA στο Μόντρεαλ του Καναδά. Επιπλέον υπήρξε κοινό ψήφισμα μεταξύ Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και περίπου εκατό Μακεδονικών Οργανώσεων το οποίο δηλώνει: «...ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την συμπερίληψη του όρου Μακεδονία στο όνομα του κράτους των Σκοπίων.
ΖΗΤΟΥΝ από την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική του γεωγραφικού προσδιορισμού και να συμπεριλάβει στη διαπραγμάτευση και τα ζητήματα του καθορισμού της ονομασίας του έθνους, της υπηκοότητας και της γλώσσας, ώστε να αποτραπεί η χρήση του όρου Μακεδονία».
Όπως καταλαβαίνετε η Ομογένεια είναι αδιάσπαστα ενωμένη με την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική την οποία εξασκείτε στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Θεωρούμε οποιαδήποτε τελική συμφωνία με την ΠΓΔΜ η οποία θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή τα παράγωγά του εθνικά επιζήμια και επικίνδυνη για το μέλλον του Ελληνισμού. Ο δε όρος Δημοκρατία «Μακεδονίας του Βαρδάρη» ενσαρκώνει την χειρότερη μορφή αλυτρωτισμού των Σκοπίων και μας παραπέμπει στην έννοια της διαιρημένης και σκλαβωμένης «Αιγιακής Μακεδονίας», είναι δε επιχειρηματολογία του 19ου αιώνος. Επιπλέον ο ποταμός Βαρδάρης (Αξιός) ενώνει και δεν διαχωρίζει τα Σκόπια και τη Θεσσαλονίκη.
Η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος στην ιστορία της ανθρωπότητας το οποίο διαπραγματεύεται την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του. Οι εχθροί μας ήδη μας κοροϊδεύουν πως η Ελλάδα είναι μια χώρα νότια της «Μακεδονίας».
Απαιτούμε κατά τη διάρκεια της ομιλίας σας στον ΟΗΕ να ανακοινώσετε επίσημα ότι η Μακεδονική ταυτότητα είναι μια Ελληνική πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα από χιλιετίες.
Επίσης καμιά έννοια «Μακεδονικής» γλώσσας και εθνικής «Μακεδονικής» ταυτότητας δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα. Η Μακεδονική «εθνική» ταυτότητα, όπως ελπίζουμε να αντιλαμβάνεστε κύριε Πρωθυπουργέ, διεκδικεί οτιδήποτε Μακεδονικό, συμπεριλαμβάνοντας τα 25% της Ελλάδας. Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση πρέπει να συμπεριλαμβάνει αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της ΠΓΔΜ η οποία αλλαγή πρέπει να επικυρωθεί πρώτα από το συνταγματικό δικαστήριο της ΠΓΔΜ, να γίνει δεκτή από δημοψήφισμα των κατοίκων της ΠΓΔΜ και να επικυρωθεί επίσημα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως η μια και μοναδική ονομασία της χώρας αυτής.
Αποτελεί παραβίαση της ενδιαμέσου συμφωνίας, η οποία σαφώς αναφέρεται σε μια κοινά αποδεκτή ονομασία και όχι για άλλη εκτός από της μίας και μοναδικής ονομασίας. Εξ άλλου η ενδιάμεσος συμφωνία δεν αναφέρεται πουθενά στην αναγκαιότητα χρήσης του όρου Μακεδονία.
Κύριε Πρόεδρε,
Σκεφτείτε το πολύ πριν υπογράψετε την παράδοση της Μακεδονικής ταυτότητας σε ένα Σλαβοαλβανικό κράτος είκοσι ετών.

ΥΓ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια του «Ευρωπαίου Ελληνόφωνα κεντροαριστερού δικηγόρου» που εσείς προσωπικά διορίσατε ως Πρόεδρο της ΔΕΘ ο οποίος κατέβασε από την είσοδο της ΔΕΘ, τις σημαίες της Θεσσαλονίκης, επειδή είχαν επάνω τους ως απεικόνιση, την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η Θεσσαλονίκη και όχι η Σολούν, ούτε η Σαλονίκη, ούτε η Σαλόνικα έδωσε το όνομά της στη νύφη του Θερμαϊκού. Σας παρακαλούμε να επιληφθείτε αμέσως του θέματος το οποίο διέσυρε διεθνώς τη φήμη της συμπρωτεύουσας και πρώην συμβασιλεύουσας και να επιβάλετε αυστηρότατες κυρώσεις στους υπευθύνους. Να απαιτήσετε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνισμό για αυτή του την πράξη και να αποκατασταθούν άμεσα τα σύμβολα του Μακεδονικού ελληνισμού.

Με εκτίμηση,
Πρόεδρος Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου-Νίνα Γκατζούλη
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ-Δρ. Αντώνιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος
Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου-Πάνος Δ. Σπηλιάκος, Πρόεδρος
Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών-Δημήτρης Μποζιρικίδης, Πρόεδρος
Τελευταία ἐπεξεργασία ἀπὸ πρώην μέλος τὴν Κυρ 26/09/2010 01:49, ἐπεξεργάστηκε 1 φορὰ συνολικά.
πρώην μέλος
 

Οι ομογενείς υπενθυμίζουν στον Παπανδρέου..

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Κυρ 26/09/2010 01:48

Από http://deltio11.blogspot.com/
25/9/10
Σφαλιάρα κι από τη Συρία (Κ. Μπετινάκης)
Μακάριοι οι πατριώτες, διότι στον παράδεισο θα βρουν δικαίωση


Με «απόλυτη επιτυχία», μια ηχηρότατη σφαλιάρα και πολλές αγορές όσων τον συνόδευαν, ολοκληρώθηκε η τρίτη (μέσα σε εφτά μήνες) εβδομαδιαία επίσκεψη του πρωθυπουργού Εξωτερικών, ΓΑΠ, στις ΗΠΑ. Από τις 25 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε πως πραγματοποιεί πολυήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

H σφαλιάρα, έπεσε την ώρα που ο Πινόκιο κόμπαζε για την δήλωση πρόθεσης του Κατάρ να επενδύσει με καζίνα στο Ελληνικό. Η Συρία, μια από τις παραδοσιακές φίλες χώρες στον αραβικό κόσμο, ανακοίνωσε την αναγνώριση του κρατιδίου της πΓΔΜ, με το συνταγματικό της όνομα. Η Συρία αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, ενώ συνήψε διπλωματικές σχέσεις με τη γειτονική μας χώρα για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ, «η Συρία είναι η 129η χώρα που έχει επίσημα αναγνωρίσει τη χώρα με το συνταγματικό της όνομα». Το κοινό ανακοινωθέν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΟΗΕ, θα διανεμηθεί σε όλα τα κράτη-μέλη του διεθνούς οργανισμού.

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη «επιτυχία» της «αναβάθμισης» των σχέσεων με το Ισραήλ, που πρόσφερε πριν λίγο καιρό στη χώρα, το αχτύπητο δίδυμο της καταστροφής, ΓΑΠ- Δρούτσα.

Η ανικανότητα υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων από το πλέον ανίκανο δίδυμο που έχει αναλάβει την καθοδήγηση της εξωτερικής πολιτικής, δημιουργεί μια δραματική κατάσταση και οδηγεί σε ακραία συμπεράσματα: Ίσως θά ‘πρεπε όσοι θεωρούμε ότι έχουμε παραμείνει Έλληνες και δεν γινήκανε Ρωμιάτσοι, να κυκλοφορούμε με μαύρο περιβραχιόνιο ως διαμαρτυρία για τη βαριά Σκιά της Δύσης επί 180τόσα χρόνια υποτέλειας και Κλεπτοκρατίας(*). Πριν πενθήσουμε για όσα σχεδιάζονται εις βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας από τους προστάτες μας. Οι οποίοι δεν είναι αυτόκλητοι. Έχουν φροντίσει να τους προσκαλέσουν να αναμειχθούν, οι γηγενείς πράκτορές τους.

Κρίμα σε όσους προσεύχονταν να υπάρξει κάποιο άλλο αμερικανικό σενάριο που θα πρόβλεπε ανανέωση του υπηρετικού προσωπικού στην Ελλάδα, «επί τα βελτίω», με αναβάθμιση του πρακτοριακού της μηχανισμού, ώστε να εξυγιανθεί κάπως και το δικό μας κατεστημένο της εξουσίας.

Είναι πλέον τοις πάσι γνωστό, πως ο σημερινός τρόπος εθνικής διαβίωσης, εμποδίζει τον Ελληνισμό να στηρίξει εθνικές διεκδικήσεις, ούτε καν να υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα το ισχύον στάτους κβο, το οποίο εχθρικά διακείμενες –δήθεν φίλιες- δυνάμεις συστηματικά φροντίζουν να διαβρώνουν.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ο μικρός, να χαρακτηρίζει «θετική εξέλιξη» την αναφορά του τούρκου πρόεδρου Αμπντουλάχ Γκιουλστην, για «την ανάγκη εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου, εν όψει των διερευνητικών επαφών για την πιθανότητα προσφυγής στο Δικαστήριο της Χάγης για την υφαλοκρηπίδα».

Θ’ αντικαταστήσουμε δηλαδή και πάλι το εθνικό δίκηο, που αποτελεί υπέρ μας το στάτους κβο, με μία αμφιβόλου δικαίου απόφαση του ελεγχόμενου από τον επικυρίαρχο οργάνου, που σίγουρα, θα μας υποχρεώνει να παραδώσουμε για μια ακόμα φορά εθνικό χώρο.

Με μια αγαστή συνεργασία στην υπόθεση αποδόμησης της χώρας τα δύο μεγάλα κόμματα που διαδέχονται το ένα το άλλο στην εξουσία, από το 1974, κατόρθωσαν αυτό που όλοι απεύχονταν: Να οδηγήσουν μια υγιή ελληνική οικονομία χωρίς ανάγκη εξωτερικής βοήθειας, εθνικό χρέος και μηδενική ανεργία, στα σημερινά χάλια.

Και ενώ εισέρρευσε πακτωλός δανείων, το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να τριπλασιάσουν τους φόρους, και να αφήσουν Παιδεία και Υγεία χωρίς χρηματοδότηση.

Όποιος τολμήσει να προτείνει μέτρα ώστε να τερματιστεί ο ολισθηρός κατήφορος του ολέθρου, χαρακτηρίζεται «αντιδραστικός» από τους προοδευτικούς ή «σοσιαλίζοντες» κατεργάρηδες που εμεις οι ίδιοι στέλνουμε στα ηνία διακυβέρνησης της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια, ακούμε για συνεχείς πράξεις παράβασης καθήκοντος τελωνιακών, εφοριακών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων, εξ ού και η στέρηση δισεκατομμυρίων αλλά δεν ακούσαμε ποτέ να υπάρξει έστω παραδειγματική τιμωρία. Ούτε να ληφθούν μέτρα δίκαιου φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ώστε να εφαρμοστεί το «ακριβοδίκαιο» φορολογικό νομοσχέδιο, που κάθε μία από τις κυβερνήσεις φροντίζει να περάσει από το Κοινοβούλιο, «προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες των προηγούμενων»…

Και έτσι έχουμε δέκα «περαιώσεις», τα τελευταία χρόνια, μπας και βάλουμε κάτι μέσα στα δημόσια ταμεία, κάτι για το οποίο φροντίζουν αποκλειστικά οι συνήθεις ύποπτοι: Οι Μισθωτοί και οι Συνταξιούχοι τους οποίους ως εύκολη λεία ξεζουμίζει η εκάστοτε κυβέρνηση, την οποία ως γνήσιοι μαζοχιστές φέρνουν στην εξουσία, με την ελπίδα ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις (τα χονδροειδή ψέματα) αυτή την φορά θα εφαρμοστούν. (Τ’ ακούς Πινόκιο; Εκτός αν εκείνο το «λεφτά υπάρχουν εννοούσες στις τσέπες μας όπου και έχωσες βαθειά -την τραυματισμένη από την αλυσίδα του ποδηλάτου- χερούκλα σου).

Ουδείς σκέφτηκε φυσικά να προωθήσει στη Βουλή νόμο, αλλά και στα σχολεία μάθημα, που θα καθιστά την αφιλοκέρδεια και την ανιδιοτέλεια των δημοσίων λειτουργών υποχρεωτικές.

Διαιωνίζουν το δόγμα, «η εξουσία ασκείται για καλοπέραση και πλουτισμό» ενώ έχει παραγνωριστεί η αξία της τιμητικής αναγνώρισης και της ηθικής διάκρισης.

Κι όλα αυτά τα πληρώνουμε πανάκριβα.

Και για να μην αφήσω κάτι να πέσει κάτω. Φροντίζει η εκάστοτε κυβέρνηση και για τους βαρώνους των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης, με τους οποίους μοιράζεται την εξουσία, αν δεν τους υπηρετεί, με χαριστικούς νόμους να τους χαρίζει ακόμα και τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων. Έτσι οι πιο πολλές εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί χρωστούν στο ΤΣΠΕΑΘ (ή όπως διάολο το βάφτισαν τώρα) και τον ΕΔΟΕΑΠ, από το αγγελιόσημο (για το οποίο δεν λειτουργεί αξιόπιστος ελεγκτικός μηχανισμός). Ουδείς βουλευτής ή υπουργός τολμά να λάβει η να προτείνει μέτρα υπέρ των υποτιθέμενων λειτουργών της 4ης εξουσίας και εναντίον των βαρώνων.

«Δεν υπάρχει ελπίδα λοιπόν;» Αναρωτιέται στα κάποιο από τα βιβλία του ο Ηρακλης Πετιμεζάς. Για να στείλει μια αχτίδα αισιοδοξίας, απαντώντας ο ίδιος: «Δεν θα το πω. Πάντοτε υπάρχει, όσο υπάρχουν άνθρωποι διατεθειμένοι να αγωνισθούν για την ελληνική ανεξαρτησία και την δημοκρατική αναγέννηση».

Σημείωση στυξ:

(*) Δανείζομαι λέξεις και εκφράσεις του σπουδαίου δημοσιογράφου Ηρακλή Ν. Πετιμεζά, από τo «ιστορικό βοήθημα» που έχει εκδώσει για να ερμηνεύσει τα αίτια για την ακατόρθωτη από το 1827 εθνική μας αποκατάσταση. Διότι όπως έγραφε το 1995: «Η Ελλάς κινδυνεύει από εκείνους του Έλληνες, οι οποίοι αντί να συνεργάζονται με τους ξένους υπέρ των εθνικών συμφερόντων, γίνονται όργανα των ξένων για να κλέβουν ατιμωρητί και να εκτελούν τις εντολές τους, όποιες κι αν είναι, προδίδοντες τη χώρα».
πρώην μέλος
 


Ἐπιστροφὴ στην ΤεκταινόμεναΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση : Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 1 ἐπισκέπτης

cron