Εθνική Συνείδηση…

Συζήτηση γιὰ τὶς τρέχουσες ἐξελίξεις

Εθνική Συνείδηση…

Δημοσίευσηἀπό ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ » Κυρ 16/01/2011 11:12

Της Έφης Σέλλιου


Αν χρειαζόταν να δώσουμε μια σύντομη ερμηνεία της εθνικής συνείδησης και των χαρακτηριστικών αυτής θα ήταν σίγουρα το όμαιμον, το ομόγλωσσον, τα κοινά των θεών ιδρύματα, το ομότροπον και η συνειδητοποίηση αυτών. Μακριά από κάθε τάση για φυλετισμό ή σωβινισμό, η κοινή καταγωγή, η κοινή γλώσσα, η θρησκεία και τα κοινά ήθη και έθιμα υπήρξαν πάντα τα ενωτικά στοιχεία του ελληνισμού. Η εθνική συνείδηση στην ιστορία της Ελλάδας φαίνεται να δημιουργείται είτε μπροστά στην κοινή απειλή, είτε σε περιόδους οικονομικής ή πολιτιστικής και πνευματικής ανάκαμψης και αυτοπεποίθησης.

Ήδη από το 499 π.χ και υπό την Περσική απειλή οι Έλληνες ενώθηκαν για να αντιμετωπίσουν τον κοινό κίνδυνο. Στο Βυζάντιο, οι ελληνικοί πληθυσμοί βλέποντας γύρω τους τον κίνδυνο του αφανισμού, ξαναβρίσκουν την εθνική τους συνείδηση μέσω του χριστιανισμού. Τον 19ο αιώνα παρατηρήθηκε τόνωση της εθνικής συνείδησης μέσα από ιδεολογικές ωσμώσεις. Οι λόγιοι αποκρυστάλλωσαν την εθνική ιδέα και την μετασχημάτισαν σε πολιτικό κίνημα δράσης που οδήγησε στην απελευθέρωση.
Τι γίνεται όμως σήμερα? Έχει χαθεί η εθνική συνείδηση από το σύγχρονο Έλληνα ή υπάρχει σε λανθάνουσα μορφή? Πόσο σημαντική είναι στις δύσκολες μέρες που ζούμε και πόσο θα βοηθούσε στην τόνωση του ηθικού μας προκειμένου να ξεπεράσουμε τα προβλήματα?Όλα αυτά τα χρόνια απεμπολήσαμε βασικά στοιχεία καλλιέργειας της εθνικής μας συνείδης. Η γνώση της ιστορίας έγινε μόνον εικόνα του Παρθενώνα, της Μονής Αρκαδίου και του Αγάλματος του Κολοκοτρώνη. Η παιδεία μας χάθηκε κάπου εκεί στη διαδρομή, ανάμεσα στην αριστεροποίηση της κοινής γνώμης και στην προσπάθειά μας να γίνουμε κοσμοπολίτες. Το σχολείο κατήντησε απλά το χαλάκι στην πόρτα του φροντιστηρίου και το σκαλοπάτι για την είσοδό μας στην Ανώτατη εκπαίδευση. Έμειναν μόνον οι εθνικές εορτές να μας θυμίζουν τους αγώνες των προγόνων μας, όταν δεν είναι απλά μια αργία για ένα ωραίο τριήμερο.
Σήμερα ο οποιοσδήποτε μιλάει για πατρίδα ή έθνος χαρακτηρίζεται ως σωβινιστής και φασίστας. Ενώ σε όλο τον κόσμο η έννοια του εθνικού κράτους γίνεται όλο και πιο ισχυρή στην Ελλάδα θεωρείται ξεπερασμένη και συντηρητική. Αν παρακολουθήσουμε τους ηγέτες της Ευρώπης θα δούμε πως προσπαθούν να τονώσουν την αυτοπεποίθηση και το ηθικό του λαού τους, μιλάνε για εθνικό συμφέρον και συνδέουν τον πατριωτισμό με τις επιτυχίες της χώρας τους σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Σε αντίθεση βέβαια με τους δικούς μας ηγέτες που όλα αυτά τα χρόνια, κουβαλώντας το σύνδρομο της ψωροκώσταινας μας καλλιέργησαν την πεποίθηση πως για να είμαστε καλοί ευρωπαίοι πρέπει να απεμπολήσουμε την εθνική μας συνείδηση και να δούμε τον εαυτό μας όχι ως πολίτες της Ελλάδας αλλά ως πολίτες τους κόσμου.
Ενώ σε όλη την ευρώπη η προσπάθεια μαζικής νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών θα τροφοδοτούσε αντιδράσεις, στην Ελλάδα οποιαδήποτε αντίθετη άποψη για τη μαζική ελληνοποίηση χαρακτηρίζεται ακροδεξιά και φασιστική. Διάφοροι δήθεν προοδευτικοί οι οποίοι έχουν κατακλύσει τα ΜΜΕ, την παιδεία και τα ανώτερα αξιώματα του κράτους προσπαθούν να φιμώσουν κάθε φωνή που μιλάει για έθνος, ελληνισμό και εθνική ταυτότητα.
Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση διεθνοποίησης ο Έλληνας έχει χάσει την εθνική του συνείδηση ? Προσωπικά πιστεύω πως όχι, δεν την έχει χάσει, απλά υπάρχει μέσα του σε λανθάνουσα μορφή. Και με τέτοιο τρόπο εκδηλώνεται μόνον στις νίκες της Εθνικής ομάδας και του εκπροσώπου μας στη Eurovision. Η συνείδηση του Έλληνα για την ιστορία του και τον πολιτισμό του έχει γίνει απλά συνείδηση της ιδιοσυγκρασίας του έναντι των υπολοίπων λαών.
Καμαρώνει όταν δεν τηρεί τους νόμους, όταν βρίσκει την άκρη λαδώνοντας στην εφορία και όταν γεμίζει τα μπουζούκια ενώ δεν έχει μια. Είναι όμως αυτά τα χαρακτηριστικά ικανά να μας ενώσουν ως λαό για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας και να βγούμε από αυτή την κρίση? Μια κρίση όχι μόνον οικονομική αλλά και πολιτική και πολιτιστική και γενικότερη κρίση αξιών? Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που θα μας προσδώσουν καινούριο νόημα και νέες προοπτικές?
Η απάντηση είναι μία. Η καλλιέργεια του πατριωτισμού είναι η μοναδική λύση ώστε ο ελληνικός λαός να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο από όπου και αν προέρχεται και όποια μορφή και αν έχει. Με αφορμή την οικονομική κρίση φαίνεται να χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία, να απεμπολίζονται βασικά μας δικαιώματα και κεκτημένα, να χάνεται η ακεραιότητά μας. Είναι τώρα πιο πολύ από ποτέ ανάγκη να εγερθούμε και να εξεγερθούμε.
Να εξεγερθούμε απέναντι στον κίνδυνο που απειλεί τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας, την αξιοπρέπεια μας. Τώρα πιο πολύ παρά οποτεδήποτε στη νεότερη ιστορία μας χρειάζεται ένας σημαιοφόρος για την αφύπνιση και την καθοδήγηση μας. Κάποιος που θα μας δώσει την ευκαιρία να επαναπροσδιοριστούμε, θα μας δώσει όλες εκείνες τις αναπαραστάσεις του παρελθόντος που θα μας τονώσουν το ηθικό και θα μας δημιουργήσουν εικόνες ελπίδας για το αύριο. Η καλλιέργεια εθνικής συνείδησης σήμερα δεν έχει να κάνει μόνον με τη γνώση της ιστορίας και των ιδιαίτερών μας χαρακτηριστικών ως έθνος, αλλά και με την συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων μας, του πολιτιστικού και του γεωλογικού μας πλούτου, της γεωπολιτικής μας θέσης και αξίας.
Η γνώση της εθνικής ταυτότητας δημιουργεί συνεκτικό ιστό στην κοινωνία που είναι πολύ δύσκολο να σπάσει. Δημιουργεί αισθήματα ελπίδας και αισιοδοξίας, οδηγεί το λαό στο να λειτουργεί ομαδικά και όχι μόνον ατομικά. Τώρα λοιπόν παρά ποτέ είναι ανάγκη να ανασύρουμε απ το υποσυνείδητο όλες εκείνες τις μνήμες που μας κάνουν υπερήφανους και να προσπαθήσουμε να αντισταθούμε. Έχουμε οδηγό.
Ο Ίωνας Δραγούμης έλεγε «Όταν αρχίζω να πελαγώνω μες στις ιδέες μου ή όταν αρχίζει να στερεύει το μυαλό μου, πιάνω μια πέτρα, ένα δέντρο, το χώμα για να βεβαιωθώ πως δεν παραστρατίζω ή πως παραστρατίζω.». Όλα αυτά που χάσαμε τόσα χρόνια είναι γραμμένα παντού πάνω σε αυτή τη γη. Και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τα ανασύρουμε και να τα κάνουμε πανί στα κατάρτια μας. Το χρωστάμε στους προγόνους μας αλλά και στα παιδιά μας.


Έχουμε ανάγκη του να λειτουργήσουμε ατομικά και μαζικά. Δυστυχώς αυτό δεν θα το επιτύχουμε απο το να καθόμαστε στις αναπαυτικές καρέκλες μας απέναντι σε μια οθόνη και να ζούμε σε έναν κόσμο ψευδαισθήσεων.....
Αν πούμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε αυτό τον τόπο που λέγεται Ελλάδα τότε πρέπει να ξυπνήσουμε....
Ου πάνυ ημίν ούτω φροντιστέον, τι ερούσιν οι πολλοί ημάς,
αλλ' ό,τι ο επαϊων περί των δικαίων και αδίκων
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Τακτικό μέλος
Τακτικό μέλος
 
Δημοσ.: 323
Ἐγγραφή: Δευ 16/10/2006 00:26
Τοποθεσία: ΕΥΒΟΙΑ

Εθνική Συνείδηση…

Δημοσίευσηἀπό ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ » Δευ 17/01/2011 12:06

Πώς είναι δυνατόν φίλε Γεώργιε , όταν έχουμε φαινόμενα όπως το ποιο κάτω;


«Αποβλάκωσις των Ελληνοπαίδων» ο πραγματικός στόχος πίσω από την κατάργηση της Ιστορίας

Στο βιβλίο του γέλιου και της λήθης του Μίλαν Κούντερα με πύρινα, θα έλεγε κανείς, γράμματα, αναφέρεται τούτο: «Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος είναι να διαγράψεις την μνήμη του. Να καταστρέψεις την κουλτούρα, τα βιβλία του, την Ιστορία του. Μετά, να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μία νέα Παιδεία, να επινοήσει μία νέα Ιστορία. Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το Έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν. Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμη πιο γρήγορα»!.. Θεωρείται βέβαιον ότι η υπουργός Παιδείας, η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου γνωρίζει πολύ καλά το συγκεκριμένο «μάθημα».

Όπως, βεβαίως, και ο πολιτικός προϊστάμενός της Γιώργος Π., πρωθυπουργός (ατυχώς) της Ελλάδος, εδώ και 15 μήνες. Η δε… φιλοπατρία και των δύο αποδεικνύεται ξεκάθαρα από πλείστα όσα «επιτεύγματα» στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, με πρόσφατο αυτό της καταργήσεως της Ιστορίας από τα υποχρεωτικά μαθήματα στα σχολεία μας. Όπως επίσης θεωρείται βέβαιον ότι απώτερος σκοπός του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ αυτού είναι η μετατροπή της Ελλάδος σε ένα διεθνές ξενοδοχείο, όπου οι μεν – αναρρίθμητοι πλέον – λαθρομετανάστες νομιμοποιούμενοι και μεταποιούμενοι σε Έλληνες πολίτες, θα διαβρώσουν, βαθμιαίως, τα ελληνικά ήθη και έθιμα, οι δε νεώτεροι Έλληνες, σε ελάχιστα έτη, θα γνωρίζουν πολύ περισσότερα για την Ιστορία των Αφγανών, των Πακιστανών, των Σομαλών και όλων των άλλων εμιγκρέδων στη Χώρα μας, παρά για την δική του Ιστορία. Είτε για την Αρχαία, είτε για τη νεωτέρα Ελλάδα.
Θα είναι πανεύκολο τούτο, αφού ποιο από τα Ελληνόπαιδα θα προσπαθήσει να μάθει για το παρελθόν του, όταν το μάθημα της Ιστορίας καταστεί… προαιρετικό.
Γνωστού όντος, μάλιστα, ότι το κάθε παιδί αποφεύγει τους… περιττούς κόπους, ήτοι το να ασχοληθεί με την Ιστορία, θα είναι σαν να του λες να ανέβει στα Ιμαλάια, ενώ μπορεί να τα αποφύγει.
Η κυρία Διαμαντοπούλου δεν γνωρίζει μόνον αυτό. Πολύ καλά – όπως και ο πολιτικός της προϊστάμενος – έχει σχεδιάσει όχι μόνον την εξάλειψι της ιστορικής μνήμης στα παιδιά μας, αλλά την μεταβολήν τους, συν τω χρόνω, σε άβουλα ανθρωπάρια στα οποία ό,τι του λες να το χάφτουν αμέσως ως μοναδική αλήθεια για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον τους.
Θα τους λες, επί παραδείγματι, ότι οι εξ Ανατολών γείτονες ή λίγο πιο κάτω οι Εβραίοι είναι κάτι… καλοί άνθρωποι που ανέκαθεν ήθελαν και θέλουν το καλό μας και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θέλουν να μοιραστούμε μαζύ τους, το Αιγαίο και τα νησιά μας.
Το ίδιο θα ισχύσει και για τους βόρειους γείτονές μας που ανέκαθεν καραδοκούν πώς θα υφαρπάσουν τμήματα της Εθνικής Κυριαρχίας μας.
Ακόμη θα τους λες, αφού στον εγκέφαλό τους δεν θα υπάρχουν τα ιστορικά δεδομένα της υπεροχής του Ελληνικού Πολιτισμού, ότι είναι καλλίτερο να πιστεύουν στα… «ιδεώδη» μιας διεθνούς κοινωνίας, ότι οι αρετές της Ελληνικής Φιλοσοφίας και Θρησκείας είναι… «εθνικιστικά μιάσματα» που διαβρώνουν την πορεία τους προς τον στόχο της Παγκοσμιοποιήσεως.
Στόχος που δεν είναι άλλος από αυτόν της μεταβολής του Σκεπτόμενου Ανθρώπου, σε ένα είδος ρομπότ που, αδιαμαρτύρητα, θα εκτελεί τις εντολές της Παγκόσμιας Κυβέρνησης.
Η κυρία Διαμαντοπούλου – όπως και ο πολιτικός της προϊστάμενος – γνωρίζει πολύ καλά πως όταν ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν έχει μέτρο συγκρίσεως και κρίσεως (…και αυτό επιτυγχάνεται όταν το παιδί δεν έχει μνήμη γεγονότων για να κρίνει) καταντά στείρος και εν πάση περιπτώσει έτοιμος να αποδεχθεί ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ θεωρία και Αρχή εσύ του επιβάλεις.
Συνδυαζομένης αυτής της βλακώδους, πλέον, καταστάσεως του εγκεφάλου, με τον καθημερινό βομβαρδισμό που υφίσταται ο πας είς από την Τηλεόρασι σε σχέσι με την Δεισιδαιμονία, το Ποδόσφαιρο, την Ομοφυλοφιλία, το εύκολο κέρδος, το Έγκλημα κ.λ.π., εύκολα γίνεται κατανοητό ότι ο φέρων αυτό τον εγκέφαλο αποβλακώνεται εντελώς!..
Κι εσύ που κάθεσαι πιο πέρα ως καραγκιοζοπαίκτης αυτών των… σκιών ανθρώπων, γνωρίζοντας και Ιστορία και Ψυχολογία, κάνεις ό,τι θέλεις εις βάρος τους και φυσικά εις όφελός σου. Κατευθύνεις την «αγέλη» όπου θέλεις και της επιβάλεις ό,τι θέλεις.
Εν συντομία: Η κυρία Διαμαντοπούλου – όπως και ο πολιτικός της προϊστάμενος – φαίνεται ότι δεν πιστεύει στην έννοια «Έθνος» και επί συστηματικής βάσεως προσπαθεί να καταντήσει άβουλα όντα τα νεώτερα Ελληνόπαιδα.
Πράγμα που ακραδάντως πιστεύει και ο κύρης – αφέντης Γιώργος Π., αφού επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι είναι πολέμιος της Εθνικής Κυριαρχίας, του Έθνους Κράτους και εν πάση περιπτώσει ότι είναι πιστός θεράπων της Παγκοσμιοποιήσεως. Και οι δύο μαζύ απέχουν κάθε θεωρίας και Αρχής που έχει σχέσι με αυτά που κράτησαν το Ελληνικό Έθνος όρθιο στους αιώνες που προηγήθησαν.
Γι’ αυτόν, εξ άλλου, τον λόγο η κυρία Διαμαντοπούλου έχει εγκαταστήσει στο Υπουργείο που διευθύνει πρόσωπα όπως οι κυρίες Δραγώνα, Ρεπούση, Φραγκιαδάκη, ο κύριος Πανάρετος και οι λοιποί… Καππαδόκες, ώστε όλοι μαζύ να χτίσουν μία Ελλάδα που μόνον κατ’ όνομα θα έχει σχέσι με το παρελθόν. Πρόκειται για ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στην Ελληνική Παιδεία!.. Και δυστυχώς διά του τρόπου αυτού έρχεται να ικανοποιηθεί ο σχετικός, μύχιος, πόθος του Χένρυ Κίσσινγκερ που, ως γνωστόν, προέτρεπε τους ομοϊδεάτες του να εξαφανίσουν τον Ελληνισμό, χτυπώντας πρώτ’ απ’ όλα την Παιδεία τους.

elora


Πηγή . http://greeknation.blogspot.com/2011/01 ... _4071.html
Πολλοί θέλουν το καλό μας
Μην τους αφήσετε να μας το πάρουν !!!!!!!
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 782
Ἐγγραφή: Δευ 25/02/2008 10:02


Ἐπιστροφὴ στην ΤεκταινόμεναΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση : Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 1 ἐπισκέπτης

cron