Μια αριστοτεχνική θεατρική παράσταση

Συζήτηση γιὰ τὶς τρέχουσες ἐξελίξεις

Μια αριστοτεχνική θεατρική παράσταση

Δημοσίευσηἀπό ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ » Τρί 08/11/2011 11:25

Μια αριστοτεχνική θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστή τον ΓΑΠ συμπρωταγωνιστές
τους Μέρκελ και Σαρκοζι και λοιπούς συγκεντρωθέντες εις τες Κάννες , με «Αριστερό χορό» την κυβέρνηση και το ΠΑ ΣΟΚ και «Δεξιό χορό» την Νέα Δημοκρατία ….

Στόχος Κυβέρνηση και αντιπολίτευση να στηρίξουν την υπογραφή της νέας συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου 'ως έχει',

Εκεί που ο «λαός» φώναζε και φωνάζει κατά του νέου μνημονίου και η εξέγερση ήταν πλέον πολύ κοντά, εντούτοις με την θεατρική παράσταση που δόθηκε από όλους αυτούς ανατράπηκε (;) το σκηνικό και θα έρθουν όλοι να επικυρώσουν την νέα συμφωνία η οποία κατά την γνώμη μου είναι το τελειωτικό κτύπημα και καμία πλέον δυνατότητα ή περιθώριο δεν αφήνετε για να βγει η Ελλάς από την παγίδα που την έχουν ρίξει.
Μεταφορά αποhttp://www.fourakis-kea.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=5046


Ο λόγος που με ώθησε να μεταφέρω την γνώμη μου και εδώ είναι ακριβώς γιατί πιστεύω
ότι ο «χρόνος» τελειώνει και θα ήθελα την γνώμη σας περί τούτου και ίσως αν το ίδιο συμπεραίνετε κι’ εσείς να το αναλύσουμε σε βάθος και ίσως ΔΙΑ φανεί κάποιο «φώς»

Προς ενίσχυση των ανωτέρωκαι "τροφή" για σκέψη, δείτε και αυτό

Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μυστικό της “ελληνικής κρίσης”

Παρά το γεγονός πως στην Ελλάδα επικρατεί ακόμη πολιτικό χάος η κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθούν τα πράγματα όσον αφορά στο οικονομικό μέλλον της χώρας φαίνεται πως έχει καθοριστεί: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα στηρίξουν την υπογραφή της νέας συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου 'ως έχει', ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση και η έξοδος της χώρας από το ευρώ, καθώς τα ταμειακά της διαθέσιμα τελειώνουν περί τα μέσα Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης ARD, ωστόσο, το οποίο προβλήθηκε στις 27 Οκτωβρίου αλλά και σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal το οποίο δημοσιεύτηκε το πρωί της 4ης Νοεμβρίου, προκειμένου οι τράπεζες να αποδεχτούν το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν κατά 50%, η Ελλάδα συμφώνησε στη μετατροπή του δικαίου που διέπει τα ομόλογα αυτά από το ελληνικό στο αγγλικό.
Με βάση την ισχύουσα μέχρι στιγμής νομοθεσία και όσο το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων παραμένει το ελληνικό, αν η Ελλάδα δεν αποφύγει την πτώχευση μπορεί να αποπληρώσει το χρέος που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών και όχι θεσμικών δανειστών (ΔΝΤ – ΕΕ) σε δραχμές, χωρίς να έχει καμία νομική κύρωση. Οι δανειστές σε αυτήν την περίπτωση υποχρεούνται να αποδεχτούν την αποπληρωμή στο ελληνικό νόμισμα. Έτσι η Ελλάδα μπορεί πολύ απλά να τυπώσει τόσες δραχμές όσο είναι το χρέος της στους ιδιώτες και να το ξεπληρώσει.
Αντίθετα, αν το δίκαιο αλλάξει στο αγγλικό όπως προβλέπεται στη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου με βάση τα δύο προαναφερθέντα ρεπορτάζ, σε περίπτωση πτώχευσης η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της σε ευρώ, παρά το γεγονός ότι η ισοτιμία δραχμής – ευρώ θα κυλήσει πιθανόν κάτω από το 700/1. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει την οριστική παράδοση της χώρας στους δανειστές της, οι οποίοι θα μπορούν να διεκδικήσουν και να επιβάλλουν νομικά στην Ελλάδα είτε την αποπληρωμή του χρέους στο ακέραιο μέσω της επιβολής επαχθών φόρων στους πολίτες είτε την κατάσχεση δημόσιας περιουσίας είτε και τα δύο ταυτόχρονα.
Η ιστορία με το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων είναι, ίσως, το μεγαλύτερο μυστικό της ελληνικής κρίσης. Μελέτη των νομικών τμημάτων των πανεπιστημίων της Νέας Υόρκης, του Σικάγου και του Duke που καταρτίστηκε το Φεβρουάριο του 2011 αναφέρει σχετικά τα εξής: “Αν επρόκειτο για μία σειρά πτωχεύσεων κρατών της Λατινικής Αμερικής, όπως για παράδειγμα της Αργεντινής, τότε το χρέος θα ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ξένο νόμισμα και διεπόμενο από ξένο δίκαιο, κατά κανόνα της Νέας Υόρκης ή Αγγλικό. Αλλά στην περίπτωση της Ελλάδας η συντριπτική πλειοψηφία των ομολόγων διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και έτσι η Ελλάδα είχε ένα πραγματικό πλεονέκτημα καθώς μπορούσε να αλλάξει το δίκαιο με αποτέλεσμα να τροποποιηθούν οι όροι των συμβολαίων των ομολόγων και έτσι να προωθήσει τις όποιες αλλαγές την εξυπηρετούσαν.”
Σήμερα περίπου 220 με 280 δις ευρώ ελληνικού χρέους διέπονται από το ελληνικό δίκαιο (αναλόγως του δικαίου που διέπει τα ομόλογα που αγόρασε η ΕΚΤ). Όπως και να έχει το ύψος του διεπόμενου από ελληνικό δίκαιο χρέους είναι εξαιρετικά μεγάλο.

Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει το δίκαιο έτσι ώστε αν το 51% των κατόχων χρέους συμφωνεί να είναι υποχρεωτική για όλους μία αναδιάρθρωση κατά 50%, 60%, 70% ή και περισσότερο (όσο λιγότερο τόσο πιο πιθανή η αναδιάρθρωση να αντέξει νομικά σε οποιαδήποτε δικαστική αμφισβήτηση της). Αφήνοντας εκτός τα ομόλογα και το χρέος που κατέχονται από θεσμικούς δανειστές και τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αποπληρωθούν σε ευρώ, απομένουν περίπου 220 δις ευρώ.

Από αυτά, ωστόσο, περισσότερα από 100 δις κατέχονται από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες και φορείς που σημαίνει πως η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει μόνη της σε συμφωνία για αναδιάρθρωση με το 51% των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων, δηλαδή σε ένα PSI, απλά και μόνο με τη συμμετοχή ελληνικών και κυπριακών τραπεζών και φορέων. Το PSI αυτό θα είναι υποχρεωτικό για όλες τις τράπεζες και το κέρδος για την Ελλάδα θα είναι ανάλογο του μεγέθους της αναδιάρθρωσης. Αν αυτό είχε συμβεί εξ αρχής, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να μειώσει το χρέος της κατά 147 δις ευρώ στις αρχές του 2010, μειώνοντας το χρέος της ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 72% μέσα σε λίγους μήνες.
Αν αυτό γίνει σήμερα τότε το ελληνικό χρέος θα μειωθεί από 110 μέχρι 154 δις ευρώ ανάλογα με το ποσοστό κουρέματος που θα επιλεγεί, δηλαδή από 50% μέχρι 70%. Στο σενάριο της μείωσης κατά 70% το ελληνικό χρέος θα μειωθεί στο 87% του ΑΕΠ άμεσα.
Όλα τα παραπάνω που αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα αποτελούν ένα μικρό τμήμα του μεγαλύτερου, ίσως, μυστικού της ευρωπαϊκής κρίσης.
Αυτό, γιατί με βάση την έκθεση των τριών πανεπιστημίων που προανέφερα, το ίδιο νομικό πλεονέκτημα με αυτό της Ελλάδας έχουν, σε διαφορετικό βαθμό και η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Οι λεγόμενες δηλαδή PIGS, υποτιμητικά από τις αγορές (γουρούνια από τα αρχικά Portugal, Ireland, Greece, Spain), κρατούν στα χέρια τους από το ξέσπασμα της κρίσης το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και όχι μόνο καθώς μπορούν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους αυτόνομα προκαλώντας τεράστιες ζημιές στους κατόχους χρέους ενώ μία τέτοια κίνηση τους θα ενεργοποιήσει την πληρωμή των ασφαλίστρων των ομολόγων τους τινάζοντας στον αέρα τράπεζες όπως οι Goldman Sachs, JP Morgan κλπ αλλά και θα προκαλέσει, πιθανόν, την κατάρρευση της ευρωζώνης, τουλάχιστον όπως τη γνωρίζουμε σήμερα,
Ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας που υπάρχει τόσο μεγάλη κατοχή ελληνικού χρέους από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες και φορείς, η προώθηση ενός PSI γρήγορα είναι ιδιαίτερα εύκολη νομικά.
Αλλά ας υποθέσουμε πως η Ελλάδα δε θέλει να κινηθεί εκτός συστήματος ούτε να εκμεταλλευτεί το τεράστιο πλεονέκτημα που έχει στα χέρια της. Ας θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι προκειμένου να μην απειληθεί το διεθνές και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και το κυριότερο το ευρώ η Ελλάδα θα συνεχίζει να προσπαθεί να υπομείνει όσες θυσίες της ζητηθούν προκειμένου να εξασφαλίσει το κοινό καλό και να μην επιδιώξει μία γρήγορη, σχετικά, διέξοδο από τη δραματική θέση στην οποία έχει βρεθεί. Γιατί θα πρέπει, επιπλέον, να απολέσει το δικαίωμα να σκεφτεί και το δικό της συμφέρον αν για τον οποιοδήποτε λόγο αποδειχτεί πως οι εταίροι της είτε έκαναν λάθος στο πρόγραμμα που της επέβαλλαν και έτσι τελικά οδηγηθεί στην πτώχευση είτε τελικά αφού οι ίδιοι έχουν εξασφαλιστεί την εγκαταλείψουν στη μοίρα της;
Για ποιο λόγο η Ελλάδα αποδέχτηκε στη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου να παραδώσει το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό της χαρτί για το μέλλον της και αυτό, ίσως, που ανάγκασε τους Ευρωπαίους να τη 'στηρίξουν' μέχρι στιγμής; Και γιατί οι υπόλοιπες χώρες δεν έχουν δεχτεί παρόμοια συμφωνία και συνεχίζουν να έχουν αυτό το πλεονέκτημα στα χέρια τους;
Μόλις πριν λίγες ημέρες ο γνωστός οικονομολόγος Ρουμπινί παρέδωσε στην οικία του ένα μίνι σεμινάριο σε πελάτες του όπου μίλησε για τρία θέματα, με το ένα από αυτά να είναι η κρίση στην Ευρωζώνη (το θέμα δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα από το XrimaNews.gr). Στην παρουσίαση του είπε πως το σχέδιο του ΔΝΤ και της Γερμανίας για την Ελλάδα είναι να στηριχθεί για τόσο χρονικό διάστημα όσο να είναι έτοιμος ένας μηχανισμός διάσωσης της Ιταλίας και της Ισπανίας και μέχρι τότε, όταν πια θα είναι προφανές πως τα μέτρα λιτότητας δεν πετυχαίνουν, η Ελλάδα να αφεθεί να πτωχεύσει. Ο Ρουμπινί προσδιόρισε τη χρονική στιγμή σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα. Υποστήριξε πως η ελπίδα του ΔΝΤ και της Γερμανίας είναι πως μέχρι την πτώχευση της Ελλάδας, η Ιταλία και η Ισπανία θα αντέξουν και δε θα καταρρεύσουν υπό το βάρος των δικών τους προβλημάτων.

Ας ξεκινήσουμε από το δεδομένο πως δε δεχόμαστε την παραπάνω άποψη του Ρουμπινί ως σωστή αλλά αποδεχόμαστε την πιθανότητα να μην είναι λάθος. Λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη μας πως μέχρι σήμερα η Τρόικα απέτυχε δραματικά σε όλες τις προβλέψεις της για την Ελλάδα ενώ καμία από τις προβλέψεις της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας δεν έχει επιβεβαιωθεί γεννιέται το ερώτημα τί θα συμβεί αν Τρόικα και κυβέρνηση κάνουν και τώρα λάθος και η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου δε σώσει τελικά την Ελλάδα και δεν αποτρέψει την πτώχευση της.
Για τη προστασία της Ελλάδας, δεν είναι σωστότερο αν προχωρήσουμε σε αυτήν, αφού αυτό κρίνεται ως αναπόφευκτο από κυβέρνηση και αντιπολίτευση, να κρατήσουμε τουλάχιστον ακέραιο αυτό το εξαιρετικής σημασίας για την επιβίωση της χώρας νομικό μας πλεονέκτημα;
Το καλοκαίρι του 2010 στο άρθρο 'Το κρυφό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας΄ (περιλαμβάνεται στο βιβλίο “Υπόθεση Ελληνική Κρίση – Περίεργες Συμπτώσεις” Εκδόσεις Λιβάνη) παρέθεσα μεταφρασμένο ένα σημαντικό τμήμα της μελέτης του πανεπιστημίου Duke σχετικά με το ελληνικό χρέος και το πώς αυτό μπορεί να αναδιαρθρωθεί από την Ελλάδα αλλά και τη μετάφραση ενός τμήματος μελέτης του πανεπιστημίου Harvard για το πώς πρέπει να γίνει με τον πιο ανώδυνο δυνατό τρόπο μία αναδιάρθρωση χρέους.
Στον απόηχο της συνάντησης των ηγετών της ΕΕ στις 27 Οκτωβρίου και μόλις η γερμανική τηλεόραση δημοσίευσε την πληροφορία πως η Μέρκελ έπεισε τις τράπεζες να αποδεχτούν το κούρεμα με αντάλλαγμα τη μετατροπή του δικαίου των ελληνικών ομολόγων από ελληνικό σε αγγλικό, δημοσίευσα το άρθρο με τίτλο “Ελληνικό το δώρο της Μέρκελ στις τράπεζες για το κούρεμα” όπου παρέθεσα τα στοιχεία όπως αναφέρονται στη μελέτη των τριών πανεπιστημίων που προανέφερα.
Σήμερα, γράφω αυτό το κείμενο αφού πρώτα προώθησα τις μελέτες και το άρθρο της WSJ που αναφέρονται σε αυτό σε Έλληνες δημοσιογράφους, ζητώντας την παρέμβαση τους ώστε το θέμα να φτάσει ως ερώτημα στην Ελληνική Βουλή. Έγινε, πράγματι, συμφωνία μετατροπής του δικαίου που διέπει τα ελληνικά ομόλογα από ελληνικό σε αγγλικό, όπως ανέφερε το γερμανικό κανάλι ARD στις 27 Οκτωβρίου και όπως αναφέρει δημοσίευμα της WSJ σήμερα, 04 Νοεμβρίου και αν ναι γιατί;
Ελπίζω και τα δύο παραπάνω ρεπορτάζ να είναι ανακριβή ή λανθασμένα αλλά φοβάμαι για το τί σημαίνει για τη χώρα αν ισχύει το αντίθετο.

Πάνος Παναγιώτου
Επικεφαλής χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής
XrimaNews.gr, GSTA Ltd, WTAEC Ltd
Πολλοί θέλουν το καλό μας
Μην τους αφήσετε να μας το πάρουν !!!!!!!
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 782
Ἐγγραφή: Δευ 25/02/2008 10:02

Μια αριστοτεχνική θεατρική παράσταση

Δημοσίευσηἀπό ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ » Τρί 08/11/2011 12:05

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

viewtopic.php?f=13&t=5055

ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.
Πολλοί θέλουν το καλό μας
Μην τους αφήσετε να μας το πάρουν !!!!!!!
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 782
Ἐγγραφή: Δευ 25/02/2008 10:02

Μια αριστοτεχνική θεατρική παράσταση

Δημοσίευσηἀπό ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ » Τρί 08/11/2011 13:27

"Το τέλος Παπανδρέου και η έναρξη κατοχικής διοίκησης"

Μισό εκατομμύριο διαδηλωτές, όπως...μετέδωσαν ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης, κατέκλυσαν την περασμένη Τετάρτη το κέντρο της Αθήνας, στη μεγαλύτερη διαδήλωση για εργασιακά θέματα που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της χώρας. Εξέφρασαν την κατηγορηματική απόρριψη εκ μέρους τους της επαίσχυντης αντιλαϊκής και αντεθνικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, σηματοδοτώντας έτσι το ουσιαστικό πολιτικό τέλος του πρωθυπουργού.


Είναι άγνωστο, όμως, πόσο θα διαρκέσει αυτή η φάση της κατάρρευσης και της σήψης της κυβέρνησης Παπανδρέου. «Δεν παραιτούμαι!» είναι η θέση του πρωθυπουργού, όπως διο χετεύεται από το Μέγαρο Μαξίμου προς τους δημοσιογράφους.
Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι δεν αποφασίζει πια αυτός το πόσο θα παραμείνει στην εξουσία. Η εξέγερση εναντίον του κρατικού μηχανισμού και η επακολουθήσασα πλήρης παράλυση της κρατικής μηχανής έχουν θορυβήσει τα μέγιστα τους ηγετικούς κύκλους του ελληνικού κατεστημένου, καθώς επισφραγίστηκε από την κολοσσιαία απεργιακή συγκέντρωση του μισού εκατομμυρίου.
Το κατεστημένο προβληματίζεται αν πρέπει να αλλάξει από πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου – κάτι που, αν το αποφασίσει, θα υλοποιηθεί εν ριπή οφθαλμού.


«Η λύση στις κάλπες»
Ενδεικτικό των προβληματισμών αυτών ήταν το άρθρο του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη στο Βήμα της Κυριακής που πέρασε. «Η λύση στις κάλπες» ήταν ο εύγλωττος τίτλος του.
«Τις εκλογές τις βλέπουν ως αναγκαία λύση εκείνες οι δυνάμεις που ανοιχτά υποστηρίζουν ότι απαιτούνται πολιτικές πρωτοβουλίες που θα θεραπεύσουν την ορατή αγκύλωση της σημερινής κυβερνήσεως. Ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή προσφυγή στις κάλπες», υπογραμμίζει ο εκδότης του Βήματος.
Δεν υπάρχει, φυσικά, Έλληνας που να μην γνωρίζει ότι στις εκλογές θα συντριβεί σε πρωτοφανή βαθμό το ΠΑΣΟΚ – τόσο πολύ, που πάνω από... ογδόντα, ίσως και εκατό βουλευτές του θα χάσουν τις έδρες τους! Γι’ αυτό, άλλωστε, ακόμη και οι ελάχιστοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που όντως διαφωνούσαν με το άθλιο πολυνομοσχέδιο του Βενιζέλου, που βυθίζει την Ελλάδα στη φτώχεια και στη συμφορά, έβαλαν την ουρά στα σκέλια και το υπερψήφισαν με χέρια και με πόδια, για να σώσουν προσωρινά το πολιτικό τομάρι τους! Μόνη η Λούκα Κατσέλη είχε το πολιτικό σθένος να πει ένα «όχι», έστω και μόνο στο άρθρο 37, που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις. Όλοι οι άλλοι υπέκυψαν.


Τη λύση επιβάλλουν οι απεργοί
Παρά το συλλογικό αυτοεξευτελισμό τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα αποφύγουν το πολιτικό τους τέλος, που έρχεται πολύ σύντομα.
Δεν πάσχει, φυσικά, από πολιτικό κρετινισμό ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, για να αποδεχτεί τις γελοίες προτάσεις για «συγκυβέρνηση», κι έτσι να διασώσει πολιτικά τον Γιώργο Παπανδρέου, μετατρεπόμενος σε... «γιουσουφάκι» του.
Το γεγονός αυτό, όμως, συνδυαζόμενο με τις συνεχιζόμενες με αμείωτη ένταση απεργίες στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες, συν τοις άλλοις, παραλύουν τον κρατικό μηχανισμό, θέτει το ελληνικό κατεστημένο ενώπιον ενός ζωτικής σημασίας διλήμματος: Να συνεχίσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση Παπανδρέου με αντίτιμο την προϊούσα διάλυση και αποσύνθεση του κράτους ή να προωθήσει τη διενέργεια εκλογών και να επιχειρήσει μετεκλογικά να συγκροτήσει κυβέρνηση σωτηρίας του συστήματος, αλλά με τη ΝΔ πλέον και τον Α. Σαμαρά ως βάση και το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ ως «τσόντα», σε δευτερεύοντα ρόλο;
Το δυστύχημα για τους υπουργούς και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι ότι η καθολική εξέγερση των δημοσίων υπαλλήλων εναντίον της κυβέρνησης Παπανδρέου γέρνει την πλάστιγγα υπέρ της επιλογής της δεύτερης λύσης, αυτής των εκλογών.


Το σχέδιο κατά του ΚΚΕ
Οι εκλογές, όμως, θα φέρουν αναπότρεπτα και αύξηση –ίσως και θεαματική– της επιρροής και των ποσοστών όλων των συνιστωσών της Αριστεράς και πρωτίστως, βεβαίως, της ηγεμονικής δύναμής της, του ΚΚΕ, όσο κι αν η Αριστερά δεν κατόρθωσε να βάλει τη σφραγίδα της στις αντιδράσεις κατά της πολιτικής Παπανδρέου. Κάτι τέτοιο δεν το επιθυμούν, φυσικά, ούτε η κυβέρνηση αλλά ούτε και το κατεστημένο. Αυτή είναι η ουσιαστική αιτία του οργανωμένου σχεδίου κατά του ΚΚΕ, που εκδηλώθηκε με την επίθεση κουκουλοφόρων κατά του ΠΑΜΕ την περασμένη Πέμπτη. Η χρονική στιγμή της πραγματοποίησης της εφόδου κατά του ΠΑΜΕ δεν ήταν καθόλου τυχαία.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ είχε πάρει τη σοβαρή για το κόμμα αυτό απόφαση να προβάλει τη γραμμή «Κάτω η κυβέρνηση Παπανδρέου». Εν συνεχεία, μετά την προώθηση της πολιτικής ανατροπής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ αποφάσισε την περικύκλωση της Βουλής και, μάλιστα, δεν υποχώρησε, παρά τις εκκλήσεις και τις πιέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για να ακυρώσει την απόφαση περικύκλωσης. Τρίτον, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το ΚΚΕ κράτησε τους πάνω από εκατό χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στο μπλοκ του σε απόλυτη συνάφεια και επαφή με τις υπόλοιπες εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτών την Τετάρτη.
Εντελώς «συμπτωματικά», λοιπόν, μόλις το ΚΚΕ υιοθέτησε γραμμή με τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, έλαβε χώρα το πρωτοφανές γεγονός – να επιτεθούν, δηλαδή, κουκουλοφόροι εναντίον του ΠΑΜΕ, γνωρίζοντας ότι η περιφρούρησή του και θα αντιδρούσε και ήταν σε θέση να δώσει αποτελεσματικά τη μάχη.
Αυτό που επεδίωκαν οι οργανωτές του σχεδίου, προκειμένου να ωφεληθεί κατά το δυνατόν η κυβέρνηση Παπανδρέου, ήταν να προβληθεί η εικόνα ότι «οι αριστεροί δέρνονται μεταξύ τους», ανεξαρτήτως των πραγματικών γεγονότων. Σε αυτή τη γραμμή κινήθηκαν όλα τα κυβερνητικά φερέφωνα, εξάπτοντας ταυτόχρονα όλα τα ενδοαριστερά σύνδρομα αντιθέσεων. Το πέτυχαν, δυστυχώς.


Ραγδαία επιδείνωση
Εν τω μεταξύ, η ολέθρια πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου εναντίον του ελληνικού λαού, υπερβαίνοντας ακόμη και τις πιο αντεργατικές απαιτήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, βυθίζει ολοένα και βαθύτερα την Ελλάδα στο βούρκο της χρεοκοπίας. (Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε γίνει γνωστό τι αποφάσισε η Γερμανία για την τύχη της χώρας μας, πόσο βαθύ «κούρεμα», δηλαδή, μας επέβαλε, με καταστροφικές συνέπειες για συντάξεις και μισθούς.)
Έκθεση της Κομισιόν αποκάλυψε ότι από 115% του ΑΕΠ που παρέλαβε το δημόσιο χρέος η κυβέρνηση Παπανδρέου στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2009, το εκτόξευσε, μέσα σε δύο μόλις χρόνια, στο... 163% (!) του ΑΕΠ και στο τέλος του 2012 θα το έχει εξακοντίσει στο 181% του ΑΕΠ. Αλλά, αν στο ποσό αυτό προστεθούν και τα ομόλογα που πρέπει να εκδώσει η Ελλάδα για εγγυήσεις, βάσει της «ιστορικής» και ήδη εκλιπούσας συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, τότε του χρόνου το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, μετά τη «σωτηρία» της από το τρίδυμο Παπανδρέου - Ευρωπαϊκή Ένωση - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα φτάσει στο ασύλληπτο ύψος του... 200% του ΑΕΠ – στο 198,2% για την ακρίβεια! Μας οδήγησαν, δηλαδή, συνειδητά, βάσει σχεδίου, στη χρεοκοπία...


Έρχονται οι κατακτητές
Ο Γιώργος Παπανδρέου σύντομα θα εκδιωχθεί ταπεινωτικά από την εξουσία, ήδη, όμως, έχει επιτελέσει την αποστολή του, που συνίσταται στην παράδοση της Ελλάδας στη διοίκηση των κατοχικών δυνάμεων της ΕΕ και του ΔΝΤ, υπό την ηγεσία του Γερμανού γκαουλάιτερ (Σ.Σ.: διοικητές επί Χίτλερ των κατακτημένων από τους ναζί υπόδουλων χωρών) Χορστ Ράιχενμπαχ.
Όπως αποφασίστηκε από την κατοχική ομάδα διακυβέρνησης στις 13 Οκτώβρη και αποκαλύφθηκε την Κυριακή από το Έθνος, η Ελλάδα θα κυβερνάται από δω και πέρα από ένα τριπλό σχήμα διοίκησης, που διαμορφώθηκε ως εξής:
Πρώτη, η Ομάδα Εποπτείας, εγκαταστημένη για λόγους ασφαλείας στις Βρυξέλλες, η οποία αποτελείται από εκατόν είκοσι εκπροσώπους της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του ΟΟΣΑ, με μόλις δύο ή τρεις Έλληνες –μεταξύ αυτών, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργος Γληνός–, οι οποίοι και θα μεταφέρουν τις εντολές στην Αθήνα.
Δεύτερη, η Συντονιστική Ομάδα, αποτελούμενη από πέντε δέκα ξένους και εγκαταστημένη στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία θα «συναποφασίζει» με τον πρωθυπουργό – δηλαδή, στην ουσία, θα του δίνει απευθείας εντολές.
Τρίτο όργανο κατοχικής διοίκησης, οι Ομάδες Επαφής – ογδόντα, δηλαδή, έμπιστοι του γκαουλάιτερ Ράιχενμπαχ, χωρισμένοι σε ομάδες πέντε έως έξι ατόμων ανά υπουργείο, οι οποίοι θα διοικούν το κάθε υπουργείο και θα ελέγχουν τον αντίστοιχο υπουργό, αν εκτελεί σωστά και γρήγορα τις εντολές τους.  Αλίμονό μας, αν δεν αποτινάξουμε αυτό το ζυγό υποδούλωσης της πατρίδας μας.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Επίκαιρα" στις 26/10/11
Πολλοί θέλουν το καλό μας
Μην τους αφήσετε να μας το πάρουν !!!!!!!
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 782
Ἐγγραφή: Δευ 25/02/2008 10:02

Μια αριστοτεχνική θεατρική παράσταση

Δημοσίευσηἀπό ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ » Πέμ 10/11/2011 10:19

Η παράσταση συνεχίζετε …..

Είναι δυσκολία ανεύρεσης «μαριονέτας Πρωθυπουργού» , ή κάποιος προσπαθεί να κερδίσει χρόνο;
Πολλοί θέλουν το καλό μας
Μην τους αφήσετε να μας το πάρουν !!!!!!!
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 782
Ἐγγραφή: Δευ 25/02/2008 10:02

Μια αριστοτεχνική θεατρική παράσταση

Δημοσίευσηἀπό ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ » Πέμ 10/11/2011 13:03

Να μην ξεχνάμε
ΤΣΙΝΤΙΛΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ( Σε ανύποπτο χρόνο υπο άλλες συνθήκες)
ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο Κος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο Κος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, ΣΕ "ΑΠΟΣΤΟΛΗ", ΩΣ ΚΑΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ".
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΠΗΘΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ (ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ) ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ.
ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...

Δείτε το εδώ
viewtopic.php?f=38&t=4056

Υπογραμίζω ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, ΣΕ "ΑΠΟΣΤΟΛΗ", ΩΣ ΚΑΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ".
Πολλοί θέλουν το καλό μας
Μην τους αφήσετε να μας το πάρουν !!!!!!!
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 782
Ἐγγραφή: Δευ 25/02/2008 10:02

Μια αριστοτεχνική θεατρική παράσταση

Δημοσίευσηἀπό ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ » Τρί 15/11/2011 10:47

Δείτε και αυτό από: http://greeknation.blogspot.com/2011/11 ... _1924.html

ΟΧΙ ψήφο στη νέα δανειακή. Κύριοι Βουλευτές διαβάστε πριν ψηφίσετε και θα καταλάβετε τον ρόλο του Παπαδήμου και το Αγγλικό δίκαιο
Ιδού τι γράφουν οι ΝΥΤ:“Στο παρελθόν, οι διαπραγματεύσεις χρέους χωρών όπως η Αργεντινή, η Ουρουγουάη και η Ρωσία αφορούσαν χρέος ρυθμιζόμενο από το δίκαιο ΗΠΑ ή Βρετανίας. Αυτό έδινε το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση στους μεγαλύτερους κατόχους ομολόγων, αφού μπορούσαν είτε να πιέσουν για καλύτερη συμφωνία, είτε να πάνε τις κυβερνήσεις σε ξένα δικαστήρια. Στην περίπτωση της Ελλάδας, περισσότερο από το 90% ” υπάγεται στον ελληνικό νόμο”Αυτό δίνει την ευχέρεια στην ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με νομικούς ειδήμονες, αν το επιλέξει, να τροποποιήσει τις συμβάσεις των ομολόγων και να εξασφαλίσει μια επωφελέστερη συμφωνία αναδιάρθρωσης, παρά τις αντιρρήσεις των ξένων πιστωτών.”
Το σχετικό έγραφο εδώ. http://olympiada.files.wordpress.com/2011/11/efsf2.jpg

Αυτό δηλαδή που φωνάζουμε από την πρώτη μέρα. Το αποδείξαμε και εδώ ότι η νέα δανειακή βασίζεται στο Αγγλικό δίκαιο με επιδιαιτησία… Λουξεμβούργου:
Αυτή τη συμφωνία (EFSF) θα την υπογράψετε κ. Βουλευτές ;; Για τη ΝΔ μιλάμε…
http://olympia.gr/2011/11/11/%CE%B1%CF% ... %BF%CF%85/


Η υπογραφή αυτής της σύμβασης πρόκειται για μία πράξη καταστροφική για την Ελληνική οικονομία. Οι εκβιασμοί περί Ευρώ είναι παντελώς άτοποι, αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη εξόδου χώρας από την Ευρωζώνη (είναι η 100η φορά που το γράφουμε). ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ γίνει αυτό που επιθυμεί διακαώς η Μέρκελ, αναθεώρηση της συνθήκης της Λισσαβώνας, που εαν το αποδεχτεί η Ελλάδα θα συνιστά ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Και εδώ η παρουσία του κυρίου Παπαδήμου μας ανησυχεί πάρα πολύ. Ο άνθρωπος που μας έβαλε με ΖΗΜΙΑ στο Ευρώ, ήλθε για να μας “βγάλει” με ακόμα μεγαλύτερη ζημιά;
(Τα καθάρματα του μνημονίου τώρα προετοιμάζουν την πτώχευση, όπως ήταν επόμενο.)
http://olympia.gr/2011/01/05/%CF%84%CE% ... %B5%CF%84/

Και κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής: Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι ολόκληρη Ευρωζώνη δεν είχε πρόβλεψη – μέριμνα για κρίση δανεισμού ή κρίση χρέους χώρας μελους; Εδώ μία ΟΕ ανοίγεις και είναι βασικός και απαράβατος όρος. Όπως αποκαλύψαμε λοιπόν ΠΡΙΝ την υπογραφή του μνημονίου και βέβαια υπάρχει τέτοια μέριμνα. Είναι το άρθρο 122 της ΣτΛ! Που η Ελλάδα δεν ζήτησε ποτέ την ενεργοποίηση του και ΟΥΔΕΙΣ μιλά γι’ αυτό! Το άρθρο 122 προβλέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συνεισφορά όλων των χωρών της ΕΕ και όχι μόνο της Ευρωζώνης, σε περίπτωση που κάποια χώρα της ζώνης του Ευρώ αντιμετωπίσει τον κίνδυνο χρεωκοπίας. Το άρθρο ενεργοποιείται με πλειοψηφική απόφαση του συμβουλίου των υπουργών και δεν υπάρχει δικαίωμα Βέτο από οποιαδήποτε χώρα της κοινότητας. Διαβάστε οπωσδήποτε (κύριοι βουλευτές) τι είχαμε αποκαλύψει πριν την ψήφιση του πρώτου μνημονίου!
Αποκάλυψη:
Η Goldman Sachs γνώριζε την απόφαση του Ecofin. Γι’ αυτό “σκοτώθηκαν” να υπογράψουν το νομοσχέδιο του αίσχους μία ημέρα πριν!
http://olympia.gr/2010/05/11/goldman-sachs-ecofin/


Εάν παρ’ όλα αυτά ακόμα δεν μας πιστεύετε, διαβάστε τι γράφει ο κύριος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος στον κόσμο του Επενδυτή και αναλογιστείτε τις ευθύνες σας.

To αγγλικό δίκαιο καίει τη “σωτηρία”
Γιατί Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι λύσσαξαν να μη γίνουν εκλογές; Γιατί θέλουν γραπτές εγγυήσεις από τον Σαμαρά και γιατί περιορίστηκαν στις προφορικές όταν δεν τις έδωσε; Γιατί επιμένουν τόσο πολύ στη γρήγορη ανάληψη νέων δεσμεύσεων από τη Βουλή; Γιατί Τράπεζες και Κομισιόν υπερβαίνουν κάθε εσκαμμένο στις σχέσεις με μέλος της ΕΕ, πότε απευθύνοντας ωμά τελεσίγραφα και πότε επιβάλλοντας κυβέρνηση ή περίπου διορίζοντας Πρωθυπουργό; Εξηγούνται όλα από την οργή για τον Παπανδρέου; Τέτοια ομοβροντία ωμότατων πιέσεων ασκήθηκαν μόνο στην περίπτωση του δημοψηφίσματος για το Σχέδιο Ανάν, όταν παιζόταν η ύπαρξη κυρίαρχου κράτους στην Κύπρο και τα δικά τους δικαιώματα στο νησί.
Ακούμε καθημερινά τις φοβερές καταστροφές που θα πάθουμε αν δεν εφαρμοστεί η 26η Οκτωβρίου. Κανείς δεν μας εξηγεί όμως σε τι αποβλέπουν, ή τι φοβούνται, όσοι ασκούν τις τρομερές πιέσεις. Απλώς νευρίασαν ή περιμένουν στ’ αλήθεια να σώσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη, με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που, όπως και οι προηγούμενες, μόνο ειρωνεία προκαλούν στις εφημερίδες τους και τις αγορές; Ακόμη κι ένας σύμβουλος του Σόιμπλε βγήκε την επόμενη μέρα και δήλωσε ότι η συμφωνία δεν θα περπατήσει, θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερο κούρεμα!
Στην αρχή έλεγαν ότι όσα γίνονται στην Ελλάδα ήταν απαραίτητα για να μη χρεωκοπήσουμε. Το τελευταίο δεκαήμερο, το τροπάρι άλλαξε: αν δεν τα κάνουμε, θα μας διώξουν από το ευρώ. Γι’ αυτό κόβονται μισθοί και συντάξεις, απολύονται εργαζόμενοι, περιορίζονται επιδόματα τυφλών και αναπήρων, στενάζουν νοσοκομεία και σχολεία, διαλύεται κράτος, οικονομία, κοινωνία, άμυνα, βουλιάζει και καταστρέφεται μια ολόκληρη χώρα ενώπιόν μας. Το τελικό επιχείρημα που, λέγεται, έπεισε τον Σαμαρά να αλλάξει εν μια νυχτί την πολιτική του, ήταν ότι θα χρεωθεί έξοδο από την Ευρώπη, αν δεν συμφωνήσει στην άμεση ψήφιση από τη Βουλή της δανειακής σύμβασης και την εφαρμογή της 26.10.
Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο; ¨Ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και η νέα δανειακή σύμβαση είναι φτιαγμένες όχι για να λύσουν το ελληνικό πρόβλημα ή να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά για να φύγει από το ευρώ χωρίς συνέπειες για τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις τράπεζές τους;
Ακριβέστερα, για να είναι Βερολίνο, Παρίσι και Τράπεζες έτοιμες για το ενδεχόμενο και εξόδου και παραμονής στο ευρώ της Αθήνας;
Δυστυχώς, αυτό ακριβώς συμβαίνει. ‘Η, για να είμαστε ακριβέστεροι, αυτό που επιτυγχάνεται με την ψήφιση της δανειακής σύμβασης από τη Βουλή και την αναδιάρθρωση είναι ο αφοπλισμός της Ελλάδας από τα σημαντικότερα διαπραγματευτικά χαρτιά της, ώστε, είτε αποφασίσουν να την αφήσουν είτε τη διώξουν τελικά από το ευρώ, αλλά και αν διαλυθεί το ευρώ, να είναι πρώτον αυτοί που θα το αποφασίσουν και, δεύτερο, εμείς που θα υποστούμε τις συνέπειες, μέχρι αδυναμίας επιβίωσης των Ελλήνων και ύπαρξης του κράτους τους !
Σας φαίνεται ίσως εξωφρενικό. Και σε μας φάνηκε, δυστυχώς όμως, όπως θα διαπιστώσετε, αυτό ακριβώς συμβαίνει. Σε αυτή την παγίδα μοιάζει να έπεσε ο Σαμαράς. Δεν είναι το πρώτο εξωφρενικό. “Όπως ίσως θυμούνται οι αναγνώστες μας, ο “Κ.τ.Ε.” ήταν απεκάλυψε πρώτος, το 2010, κάτι εξίσου “εξωφρενικό”, ότι η Goldman Sachs ήταν ταυτόχρονα κύριος σύμβουλος της Ελλάδας και αρχιτέκτων της κερδοσκοπικής επίθεσης εναντίον της. Τώρα, όπως και τότε, είχαμε διαλέξει γιατρό που έβγαζε λεφτά στοιχηματίζοντας στο θάνατό μας, δικηγόρο που “τάπιανε” από τον αντίδικο!
Θα δείξουμε στη συνέχεια τι συνεπάγονται οι αποφάσεις της 26.10 και γιατί εντάσσονται πολύ καλύτερα σε στρατηγική αποβολής, παρά παραμονής στο ευρώ, αλλά και γιατί δεν εξυπηρετούν, το αντίθετο, οποιαδήποτε διάσωση της Ελλάδας, αλλά τα συμφέροντα των πιστωτών με κίνδυνο καταστροφής του ελληνικού λαού και κράτους.
Από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο
Ο ελληνικός λαός υφίσταται καθημερινή πλύση εγκεφάλου, ακούγοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα τρόπο να αμυνθεί, είναι στο έλεος των δανειστών και πρέπει να κάνει αυτά που της λένε για να “σωθεί”. Αν τη συμπεριφορά της ελληνικής πολιτικής τάξης την είχε διευθυντής επιχείρησης, οι μέτοχοι θα τον είχαν ήδη κλείσει μέσα για απιστία. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα παραμένει ακόμα, σοβαρότατος, πολιτικός και οικονομικός “συστημικός” κίνδυνος για ΕΕ και παγκόσμια οικονομία. Και κρατάει στα χέρια της “ατομικό όπλo” στον πόλεμο χρέους, την ρύθμιση του χρέους στο ελληνικό δίκαιο. Ο σκοπός του πολιτικού τραγέλαφου και των πιέσεων που ζήσαμε είναι να πάρουν αυτό το χαρτί ήσυχα-ήσυχα και με τη συγκατάθεσή της από τα χέρια της το ταχύτερο δυνατό, πριν “σκάσει” η Ιταλία, κάτι που μπορεί να συμβεί σε βδομάδες ή μήνες, και προτού ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της ΕΕ και τη συμμετοχή της Ελλάδας.
Ιδού τι γράφουν οι Νιού Γιορκ Τάιμς:
“Στο παρελθόν, οι διαπραγματεύσεις χρέους χωρών όπως η Αργεντινή, η Ουρουγουάη και η Ρωσία αφορούσαν χρέος ρυθμιζόμενο από το δίκαιο ΗΠΑ ή Βρετανίας. Αυτό έδινε το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση στους μεγαλύτερους κατόχους ομολόγων, αφού μπορούσαν είτε να πιέσουν για καλύτερη συμφωνία, είτε να πάνε τις κυβερνήσεις σε ξένα δικαστήρια. Στην περίπτωση της Ελλάδας, περισσότερο από το 90% ” υπάγεται στον ελληνικό νόμο”Αυτό δίνει την ευχέρεια στην ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με νομικούς ειδήμονες, αν το επιλέξει, να τροποποιήσει τις συμβάσεις των ομολόγων και να εξασφαλίσει μια επωφελέστερη συμφωνία αναδιάρθρωσης, παρά τις αντιρρήσεις των ξένων πιστωτών.
“Για παράδειγμα, το ελληνικό κοινοβούλιο μπορεί να υιοθετήσει ένα νόμο που να επιβάλλει συμφωνία αναδιάρθρωσης με υποστήριξη μόνο του 51% των πιστωτών, αντί του 75% που απαιτούν οι περισσότερες διεθνείς συνθήκες. Πιο δραστικά, θα μπορούσε και να αρνηθεί απλά να πληρώσει και να αφήσει τους πιστωτές να ζητήσουν αποζημίωση στα ελληνικά δικαστήρια. Οι ειδικοί για το χρέος υποστηρίζουν εδώ και καιρό ότι αυτό το νομικό καθεστώς δίνει ισχυρό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στην Αθήνα”
Σε μια εργασία του 2010 για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο Lee C. Buchheit, βετεράνος δικηγόρος για θέματα χρέους της εταιρείας Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: “Kαμμιά άλλη οφειλέτρια χώρα στη σύγχρονη ιστορία δεν ήταν σε θέση να επηρεάσει σημαντικά το αποτέλεσμα μιας αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους αλλάζοντας κάποιο χαρακτηριστικό του νόμου με τον οποίο ρυθμίζεται η πλειοψηφία των (χρηματοπιστωτικών) εργαλείων”.
Πέραν της προφανούς σημασίας της υπαγωγής του χρέους στο αγγλικό ή ελληνικό δίκαιο, και στα διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια, το ζήτημα μπορεί να αποκτήσει πολύ μεγάλη σημασία σε περίπτωση που η Αθήνα “εκδιωχθεί” ή επιλέξει να φύγει από το ευρώ. Όπως σημειώνει ο “Νέστωρ” των ελλήνων συνταγματολόγων καθηγητής Κασιμάτης, ο διαπρεπής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστας Χρυσόγονος, και ένας πρώην Υπουργός Οικονομίας, που δεν επιθυμεί να αναφερθεί το όνομά του, σε τέτοια περίπτωση η Βουλή είναι αρμόδια να αποφασίσει τις ρυθμίσεις μετατροπής του χρέους σε δραχμές, στην ισοτιμία της ημέρας εισαγωγής του νέου νομίσματος. Το νόμισμα πιθανότατα θα υποτιμηθεί, επιτρέποντας την ήπια αναδιάρθρωση δια του πληθωρισμού του, χωρίς καν διαπραγματεύσεις.
«Η μόνη επιλογή που μένει ανοιχτή, είναι η εγκατάλειψη του ευρώ και η επιστροφή στην λιρέτα και άλλα εθνικά νομίσματα. Φυσικά, έτσι θα προκληθεί υποχρεωτική μετατροπή των χρεών σε ευρώ, σε χρέη σε εθνικό νόμισμα» επισημαίνει εξάλλου στους χθεσινούς Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ο Ντανιέλ Ρουμπινί, αναφερόμενος στην Ιταλία.
Για να το κάνουμε λιανά. Υποθέστε ότι σήμερα έχετε συνάψει μια συμφωνία ενοικίασης με 500 ευρώ. Αν υπάρξει νέο νόμισμα, είτε λόγω αποχωρήσεως της Ελλάδας, είτε λόγω διαλύσεως της ευρωζώνης, τότε θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα καθορίζει τη μετατροπή αυτής της σύμβασης σε δραχμές, γιατί δεν θα γίνονται στη χώρα ανταλλαγές με ευρώ. Το ίδιο θα συμβεί και με τα ομόλογα, εφόσον υπάγονται ακόμα στο ελληνικό δίκαιο. Δεν χρειάζεται καν η Αθήνα να φύγει από το ευρώ για να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα αυτή προς επίτευξη συμφωνίας. Η απειλή φτάνει.
Η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ δεν έχει προβλεφθεί και θα συναντήσει περίπλοκες νομικές δυσκολίες, ήδη όμως, εδώ και μήνες, εξετάζεται από το Παρίσι και το Βερολίνο, όπως απεκάλυψε πληθώρα δημοσιευμάτων. Εξετάζονται σχέδια δύο ή πολλών ευρώ, πολύ στενότερης ευρωζώνης, η πιθανότητα διάλυσής της. Μιλώντας στον Κ.τ.Ε., ο σύμβουλος της Παριμπά, μέλος του γαλλικού Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Ντελπλά, προέβλεψε διάλυση, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν οι ιταλικές συντάξεις. Ο Φρανσουά Μοράν, πρώην μέλος της διοίκησης της γαλλικής κεντρικής τράπεζας, μας είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα αντιμετώπισης ιταλικής έκρηξης, που την θεωρεί πιθανή πολύ γρήγορα. Σόιμπλε και Λάμμερς είναι, εδώ και δέκα χρόνια, οπαδοί Ευρώπης πολλών ταχυτήτων. Μιλώντας προ ετών στον Κ.τ.Ε., ο δεύτερος μας είπε ότι βλέπει την Ελλάδα σε βαλκανικό πυλώνα. Αυτά ήταν προβληματισμοί όσο δεν υπήρχε κρίση, τώρα γίνονται σχεδιασμοί. Δεν γνωρίζουμε αν σε έξη, δώδεκα ή σαραντοοκτώ μήνες από σήμερα θα υπάρχει ένα ή δύο ή κανένα ευρώ και ΕΕ.
Πολύ λογικά, Γαλλία και Γερμανία επιδιώκουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των τραπεζών τους σε κάθε περίπτωση, αλλά και να καταστήσουν δυνατή την αποβολή της Ελλάδας, αν τελικά το επιλέξουν, χωρίς το υπέρογκο κόστος μιας πολύ σημαντικής μείωσης του ελληνικού χρέους. Αντίστροφα, να την κρατήσουν εντός, αν το αποφασίσουν, χωρίς όμως δυνατότητα ουσιαστικής αναδιαπραγμάτευσης του χρέους της και με πρακτικά αποικιακούς όρους. Αυτό ακριβώς τους επιτρέπει η 26.10.
Χρέος και 26η Οκτωβρίου
Μέχρι τώρα, στο αγγλικό δίκαιο υπάγονται (κατά τρόπο νομικά αμφισβητήσιμο) μόνο 45 δις εκταμιευθέντα με το πρώτο πακέτο. Αν ψηφισθεί η επόμενη δανειακή και προχωρήσει η αναδιάρθρωση που προβλέφθηκε στις 26.10, όλο το ελληνικό χρέος θα περάσει κατά πάσα πιθανότητα στο αγγλικό δίκαιο. Η δεύτερη δανειακή τελεί υπό σύνταξη, αλλά αυτή είναι η κατεύθυνση, ενώ ήδη η μη εφαρμοσθείσα συμφωνία της 21.7 προέβλεπε υπαγωγή των νέων ομολόγων, που θα εκδοθούν σε ανταλλαγή των παλαιών, στο αγγλικό δίκαιο.
Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος που λύσσαξαν οι Βρυξέλλες να επικυρωθεί άμεσα η δανειακή! Επείγονται και πιέζουν γιατί διαπίστωσαν ότι η πρώτη δανειακή είναι ανυπόστατη κατά το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο και θέλουν να την ενσωματώσουν στη δεύτερη και να δέσουν το γάιδαρό τους, εμάς, προτού τιναχτεί ενδεχομένως όλο το οικοδόμημα στον αέρα. Στην πρώτη δανειακή σύμβαση, υπενθυμίζουμε, έχουν μπει κολοσσιαίας σημασίας όροι, που θίγουν τον πυρήνα της ελληνικής κυριαρχίας, όπως η (πιθανώς αντισυνταγματική) παραίτηση από ασυλία εθνικής κυριαρχίας, υποθηκεύθηκε το σύνολο της ελληνικής δημόσιας περιουσίας και μελλοντικοί πόροι της και της απαγορεύθηκε εμμέσως να συνάψει δάνεια με άλλους!
Πρωτοφανή στην παγκόσμια ιστορία αυτά, αλλά υπάρχει ένα προβληματάκι. Ο Θεός της Ελλάδας μια φορά μας λυπήθηκε. Η πρώτη σύμβαση εισήχθη στη Βουλή, χωρίς να ψηφιστεί. ‘Oταν εισήχθη στο Συμβούλιο Επικρατείας προσφυγή κατά φύλλων μισθοδοσίας με το επιχείρημα ότι απέρρεαν από το Μνημόνιο, το Συμβούλιο την απέρριψε, εκτιμώντας δικαίωμα της κυβέρνησης τη μισθολογική πολιτική. Παρεπιπτόντως οι Σύμβουλοι συνέπεσαν στο ότι η δανειακή σύμβαση είναι νομικά ανυπόστατη, και κατά το διεθνές δίκαιο, μηδέποτε εισαχθείσα στη Βουλή και μη προσκομισθείσα στο Δικαστήριο. Αυτό που γνωρίζουμε εμείς το έμαθαν στο Βερολίνο. Γι’ αυτό λύσσαξαν να ψηφιστεί αμέσως με 180 ψήφους η δεύτερη δανειακή, ενσωματώνοντας και την πρώτη. Με τις συμβάσεις, οι δανείστριες χώρες και πρώτη η Γερμανία γίνονται δυνάμει ιδιοκτήτες όλης της τωρινής και μελλούσης (π.χ. ανακάλυψη υδρογονανθράκων) περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή κύριοι της χώρας. Μεταξύ των πόρων που θα δημεύσουν πιθανώς οι δανειστές θα είναι οι ελληνικές τράπεζες, τυχόν κρατικοποποιούμενες.
Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε επί μακρόν, αναφέροντας τέρατα και σημεία που περιέχουν τα κείμενα, όπως την πρόβλεψη εξαίρεσης, με την οποία η ΕΚΤ κερδοσκοπεί επί της Ελλάδος, αποζημιούμενη στην ονομαστική αξία για ομόλογα που αγόρασε κάτω από το μισό στη δευτερογενή αγορά. Δεν έχει γίνει καμιά διαπραγμάτευση. Η “ελληνική κυβέρνηση” ανέθεσε σε δικηγορικά γραφεία του Λονδίνου, ξένες τράπεζες και το διεθνές τραπεζικό λόμπι να βρουν τον καλύτερο τρόπο να μας δέσουν. Tα λεφτά άλλωστε είναι πάρα πολλά…
Κράτος και Χρέος
Οι οπαδοί των συμφωνιών, που επιχειρείται να συναφθούν υπό συνθήκες εκβιασμού, από Βουλή εκλεγείσα σε τελείως διαφορετικές συνθήκες, και θα δεσμεύσουν για πάντα την Ελλάδα, υποστηρίζουν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο στην κατάσταση που βρεθήκαμε, πρέπει να εκχωρήσουμε τα πάντα. Είναι προφανές ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα θα έπρεπε όντως να κάνει πολλές παραχωρήσεις, ενδεχομένως και κυριαρχίας που θα της ζητούσαν, να δεχθεί μεγάλες μειώσεις του βιοτικού επιπέδου, προκειμένου όμως να καταλήξει σε σωτήριο συμβιβασμό. Αλλά εδώ πρόκειται για ευθανασία, ευθανασία μάλιστα της Ελλάδας σε ότι αφορά τους πιστωτές, γιατί εμείς θα πεθάνουμε με φρικτό θάνατο.
Οποιοσδήποτε συμβιβασμός θα ήταν δυνατός, αν και μόνο αν, άφηνε τη χώρα σε οδυνηρή πλην βιώσιμη πορεία, ικανή να θρέφει και να περιθάλπει τον πληθυσμό της και να υπερασπίζεται τα σύνορά της. Τίποτα τέτοιο δεν προτείνεται ούτε με το συγκεκριμένο κούρεμα, ούτε με τη συνέχιση των Μνημονίων και μάλιστα μερικούς μήνες πριν τη μεγαλύτερη κρίση της ΕΕ από την ίδρυσή της και μια παγκόσμια οικονομική κρίση πιθανώς χειρότερη από το 1929. Φυσικά, εν ανάγκη μπορεί κανείς να αρνηθεί όλες τις υπογραφές του. Για να μεταβάλλει όμως ένα δεμένο νομικό καθεστώς εκ των υστέρων, θα χρειαστεί να κάνει αυτά που έκαναν οι Αμερικανοί στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας ή οι Μπολσεβίκοι; Θέλουμε ή μπορούμε κάτι τέτοιο. Δεν είναι καλό και για τους αυτουργούς τέτοιων σχεδίων να σκεφτούν μια στιγμή τι θα συμβεί και στους ίδιους, αν τα κείμενά τους οδηγήσουν στις βιβλικές καταστροφές που εμπεριέχουν ως δυνατότητα;
Kόσμος του Επενδυτή, Σάββατο 12 – Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011
Πολλοί θέλουν το καλό μας
Μην τους αφήσετε να μας το πάρουν !!!!!!!
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 782
Ἐγγραφή: Δευ 25/02/2008 10:02


Ἐπιστροφὴ στην ΤεκταινόμεναΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση : Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 1 ἐπισκέπτης

cron