ΗΠΑ...έως που μπορούν να φτάσουν τα οπλα τους.

Συζήτηση γιὰ διάφορα θέματα

Δημοσίευσηἀπό ΛΙΟΝΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ » Κυρ 15/01/2006 15:15

Διάβασα σε εφημερίδα,άρθρο σχετικά με ενα νέο όπλο που έχει στην διάθεση του ο στρατός των ΗΠΑ.Το νέο αυτό όπλο είναι μια βόμβα η οποία περιέχει αέριο που μποπεί να προκαλέσει ψευδαισθήσεις και οράματα στον στρατό του αντιπάλου. Για παράδειγμα μπορεί να κάνει τον στρατό του ιράκ να βλέπει στον ουρανό τον αλαχ, και να του δίνει εντολες ,οι οποίες βέβαια ικανοποιούν τους αμερικάνους!!!

Φανταστείτε τι άλλα όπλα έχουν στην διάθεσή τους, που φυσικά δεν αποκαλείπτουν στο κοινό!!!
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα... Είμαι λεύτερος!!!
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΛΙΟΝΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Μέλος
Μέλος
 
Δημοσ.: 101
Ἐγγραφή: Κυρ 02/10/2005 20:44

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Τρί 17/01/2006 13:56

Aν πραγματικά ισχύει κάτι τέτοιο τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα...
Μήπως θυμάσε την εφημερίδα; Θα μπορούσες να ανεβάσεις το άρθρο;
Ευχαριστώ.
πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό ΘΕΟΤΟΚΗΣ ΒΑΛΣΑΜΗΣ » Τρί 17/01/2006 16:43

Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο όπλο όπως περιγράφεται! Είναι δύσκολο να δημιουργήσεις συγκεκριμένες και ακριβής εικόνες σε ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων, πόσο μάλλον να τους εμφανίσεις κατά παραγγελία π.χ. τον ..Αλλάχ να τους διατάζει να αυτοκτονήσουν!

Έπειτα αν υπάρχει ήδη ένα τέτοιο ''όπλο'' γιατί δεν το χρησιμοποιούν όσοι το κατέχουν για να σταματήσουν την αιματοχυσία στο Ιράκ και όπου αλλού;

Η δημιουργία όμως γενικών ψευδαισθήσεων όχι όμως σε όλους απαραίτητα η ίδια (εδώ παίζει σημαντικό ρόλο οι διαφορές και οι ανοχές που έχει στην επίδραση κάποιον ουσιών ο ένας οργανισμός από τον άλλον) όπως και η απώλεια της αίσθησης της πραγματικότητας σε ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων, ακόμη και σε ανοιχτούς υπαίθριους χώρους είναι σήμερα πράγματι εφικτή!

Επειδή όμως τίποτα δεν μπορεί να αποκλείεται και επειδή η ισχύς των ΗΠΑ και πολλών άλλων μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων του πλανήτη δεν βασίζεται σε ηθικές αρχές όπως π.χ το Δίκαιο, o Αθρωπισμός, η Αρετή κλπ., άλλα στην δύναμη των όπλων, είναι βέβαιο ότι διεξάγωνται ποικιλότροπα πειράματα και έρευνες σε πληθώρα ιδεών για στρατιωτικές εφαρμογές!

Ενδιαφέρον θα είχε λοιπόν πράγματι αν ο εισηγητής της παρούσας είδησης, θα μπορούσε να ανεβάσει το σχετικό άρθρο ή να μας παράσχει κάποιες περισσότερες πληροφορίες!
ΘΕΟΤΟΚΗΣ ΒΑΛΣΑΜΗΣ
 

Δημοσίευσηἀπό ΛΙΟΝΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ » Δευ 23/01/2006 19:45

Το άρθρο αυτό μου το έφερε η καθηγήτρια μου και ήταν απο εφημερίδα(συνίθως διαβάζει ''ΤΟ ΒΗΜΑ'').Μου είπε οτι αυτή το διάβασε μέσα στα χριστούγεννα.Εγώ το διάβασα μονο μια φορά γι'αυτό ίσως και να το μην το ερμίνευσα σωστά.Όσο για το παράδειγμα που ανέφερα εϊναι καθαρά δικο μου και δεν υπήρχε στο κείμενο.

Ευχαριστώ.
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα... Είμαι λεύτερος!!!
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΛΙΟΝΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Μέλος
Μέλος
 
Δημοσ.: 101
Ἐγγραφή: Κυρ 02/10/2005 20:44

Δημοσίευσηἀπό ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ » Δευ 23/01/2006 21:36

Αν το παράδειγμα ήταν δικό σου Κωνσταντίνε, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Όπως είπε και ο Βαλσάμης τέτοια όπλα πράγματι υπάρχουν και προκαλουν παραισθήσεις ή απώλεια αίσθησης της πραγματικότητας. Ένα όπλο που θα προκαλεί την ίδια παραίσθηση σε όλους, θεωρώ αδύνατο να φτιαχτεί.

Βέβαια να θυμίσουμε οτι οι ΗΠΑ, και όχι μόνο, εργάζονται σε άλλους τομείς για να πετυχουν αποτελέσματα σαν το παράδειγμα που αναφέρεις (π.χ. την εικόνα του Αλλάχ στον Ουρανό να δίνει οδηγίες). Είναι πιο εύκολο να δημιουργήσεις μια εικόνα τεραστίων διαστάσεων, παρά να κανεις τον κόσμο να πιστεψει ότι είδε κατι στον ουρανό το οποίο δεν υπάρχει.

με εκτίμηση
Αλέξανδρος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 676
Ἐγγραφή: Σάβ 06/11/2004 15:09
Τοποθεσία: Κρήτη


Ἐπιστροφὴ στην ΓενικάΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση : Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 1 ἐπισκέπτης