Ολυμπιακοί 2004, Κατασκοπεία & Αποφευχθείσα Κρίση

Συζήτηση γιὰ διάφορα θέματα

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Πέμ 02/02/2006 20:14

Τελικά έχει ο καιρός ενδιαφέροντα γυρίσματα. Αν και υπήρξαν πολλοί σκεπτικιστές αναφορικά με τα όσα (για πολλούς αμφιλεγόμενα) είχε διατυπώσει ο κ. Φουράκης περί της σχεδιασθείσας κρίσης λίγο καιρό πριν τους Ολυμπιακούς, διαπιστώνω ότι έρχονται τελικά τα ίδια τα γεγονότα να τον επαληθεύσουν.

Εχθές στο αφιέρωμα που έκανε ο Παύλος Τσίμας για τα Ίμια πληροφορηθήκαμε ξαφνικά και "φευγαλέα" (αλλά με πολύ νόημα) από τον σχετικό υπεύθυνο στρατηγικό μελετητή/αναλυτή του Υπουργείου Αμύνης τα εξής λίαν εντυπωσιακά:

- Το 2004 μόλις στο παρά 5 απεφεύχθη πολύ μεγάλη κρίση, ανάλογη (αν όχι μεγαλύτερη) αυτής των Ιμίων.

- Η κρίση αυτή δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στο ευρύτερο κοινό (με το προφανές πρόσχημα αποφυγής δημιουργίας πανικού σε μια αρκετά "ευαίσθητη" περίοδο).

Σήμερα, μια ημέρα μετά, (κι εντελώς ..."συμπτωματικά" πάλι) μαθαίνουμε για το μέγα σκάνδαλο παρακολούθησης των κινητών όλων των υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης ακριβώς την ίδια κρίσιμη περίοδο πριν τους Ολυμπιακούς. Δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για να συσχετίσει κανείς στο μυαλό του ότι τα ίδια άτομα που είχαν συμφέρον να οδηγήσουν την χώρα σε κρίση (τρομοκρατική προβοκάτσια, στρατιωτική αναμέτρηση κλπ) ήταν εκείνα που είχαν θέσει υπό διαρκή παρακολούθηση τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Εξωτερικών, Αμύνης, Δημοσίας Τάξεως, την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού κλπ, κλπ.

Η εξασφάλιση υποδομής και η υλοποίηση ενός τέτοιου είδους γενικευμένης κατασκοπείας δεν αποτελεί φυσικά επιπόλαιο έργο μερικών τυχάρπαστων. Όλες οι ενδείξεις υποδεικνύουν σαφέστατη εμπλοκή και ανάμειξη μυστικών υπηρεσιών (MIT, MOSSAD, CIA, NSA, ΜΙ6....σας αφήνω να διαλέξετε! Υπάρχει άραγε και ανάμειξη Vodafone-Μr Στάζι Κόκκαλη; Γιατί η Vodafone έσβησε το λογισμικό και προέβη έπειτα στις ενημερώσεις; Mερικά μόνο ενδιαφέροντα ερωτήματα...) Κάπου στη διαδρομή το εγχείρημά τους ναυάγησε και η ολοκλήρωσή του απετράπη από μια "άγνωστη δύναμη".

Όπως μας είχε πληροφορήσει ο κ. Φουράκης εκείνη την εποχή (λίγες ημέρες πριν την έναρξη των Αγώνων), η κρίση απεφεύχθη την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα οι Ολυμπιακοί να διεξαχθούν κανονικά. Σήμερα μαθαίνουμε από 2 και 3 διαφορετικές κατευθύνσεις ότι έτσι ακριβώς ήταν τα πράγματα.

Οι νοηματικές προεκτάσεις για τις οποίες θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς είναι εξίσου ενδιαφέρουσες: Ποιός, πότε, γιατί και με ποιό συμφέρον πέτυχε να αποτρέψει παρασκηνιακά την κρίση και μάλιστα χωρίς κλυδωνισμούς, χωρίς να δημοσιευθεί το γεγονός και αποφεύγοντας τη δημιουργία μαζικής κρίσης πανικού;

Μήπως, λέω μήπως, πέραν των γιαλαντζί ομάδων των γνωστών παραποιητών και εθνοκάπηλων ελλαδέμπορων, υπάρχει και μια άλλη που όντως μάχεται παρασκηνιακά για τα συμφέροντα του Ελληνισμού κρατώντας εσκεμμένα χαμηλό προφίλ και παράλληλα κερδίζοντας μια σειρά από υπόγειες μάχες, για τις οποίες ίσως να μην πληροφορηθούμε τίποτα και ποτέ; Μήπως σε αυτήν θα έπρεπε οι βιαστικοί απαξιωτές να αναζητήσουν αυτό που πριν 2 σχεδόν δεκαετίες ο κ. Φουράκης είχε περιγράψει με την ονομασία "Ομάδα Έψιλον";

Όσο για την αποκάλυψη του γεγονότος, δεν πρέπει να μας παραξενεύει ότι επιλέχθηκε από την ίδια την κυβέρνηση (ή για την ακρίβεια από συγκεκριμένα στελέχη σε νευραλγικές θέσεις τα οποία διέθεταν πληρέστερη ενημέρωση) ώστε να διοχετευθεί "με τρόπο" πλέον στην κοινή γνώμη, κρίνοντας ότι πλέον έχει ελαχιστοποιηθεί το πολιτικό κόστος.

Επί της ουσίας, το σκάνδαλο μόλις έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται. Έχω την πεποίθηση πως όσα νέα στοιχεία αναδυθούν σωρηδόν στην επιφάνεια εντός των προσεχών ημερών, θα είναι αρκούντως αποκαλυπτικά για πάρα πολλούς εξ ημών.
πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό ΝΙΚΟΛΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ » Παρ 03/02/2006 03:02

...ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΠΕΝΑΝΤΙ", ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΣΑΜΕ, ΝΑ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΑΜΕ, ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ, ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ, ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝ-ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΗΣΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΨΑΝΕ ? ? ?

...

ΛΕΩ, ΜΗΠΩΣ ? ? ?

Λεζάντα συνημμένης φωτογραφίας : "...ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΣΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ; ; ;"
Συνημμένα
post-5-24970-ENATOAYGO001.GIF
post-5-24970-ENATOAYGO001.GIF (0 Bytes) 94 προβολές
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΝΙΚΟΛΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Παλαιό μέλος
Παλαιό μέλος
 
Δημοσ.: 1372
Ἐγγραφή: Πέμ 17/01/2002 02:28
Τοποθεσία: ΝΑΟΥΣΑ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΕΛΛΑΣ

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Παρ 03/02/2006 11:48

Χαχα...Είναι κι αυτό ένα ενδεχόμενο Βασίλη, αν κι έχω την εντύπωση ότι η πρώτη πράξη αυτού του δράματος παίχτηκε το '96 στα Ίμια. Ένα είναι βέβαιο..δεν έχουμε ακόμα δει την τελευταία.
πρώην μέλος
 


Ἐπιστροφὴ στην ΓενικάΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση : Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 1 ἐπισκέπτης