ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ Α.

Συζήτηση γιὰ διάφορα θέματα

Δημοσίευσηἀπό ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ » Πέμ 23/03/2006 04:41

ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ.
ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΡΙΔΟΣ «ΑΓΓΕΛΙΟΦΡΟΣ» ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Ημερομηνία: 17/6/2005
Σελίδα: 36
Τίτλος: Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ/ Η Αστυνομία αποκαλύπτει την τραγική τύχη Αφρικανών ανηλίκων Παιδιά για ανθρωποθυσίες Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια πολύμηνης επιχείρησης σε κάθε γωνιά του Λονδίνου

«OΙ φόβοι των βρετανικών αρχών για την τύχη χιλιάδων ανηλίκων από την Αφρική που μεταβαίνουν στη Μ.

Βρετανία δείχνουν να επιβεβαιώνονται.

Oι αστυνομικοί συγκέντρωσαν στοιχεία τα οποία ενισχύουν τις υποψίες τους για κακοποίηση πολλών παιδιών, ενώ για πρώτη φορά αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουν θυσιαστεί ανήλικοι σε μυστικές τελετές μαγείας στο βρετανικό έδαφος.

Η έρευνα της Σκότλαντ Γιαρντ για το θέμα επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπό της, έπειτα από πληροφορίες που δημοσιοποίησε το BBC, σύμφωνα με το οποίο τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια πολύμηνης επιχείρησης σε κάθε γωνιά του Λονδίνου.

Το βρετανικό δίκτυο ανέφερε ότι η έκθεση, που θα δημοσιοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα, επικαλείται μαρτυρίες μελών της ασιατικής και της αφρικανικής κοινότητας στη χώρα, με τα οποία οι αστυνομικοί συζήτησαν μια σειρά από θέματα σε αλλεπάλληλες συναντήσεις, όπως ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων στις γυναίκες, η διά της βίας επιβολή του γάμου και η παιδική κακοποίηση σε υποθέσεις που σχετίζονται με τη θρησκεία.

Oι έρευνες Η κινητοποίηση των αρχών οφείλεται στα πρώτα συμπεράσματα από την έρευνα για τη δολοφονία παιδιού από τη Νιγηρία -γνωστού πλέον ως Ανταμ, το σώμα του οποίου βρέθηκε ακρωτηριασμένο και ακέφαλο, στον Τάμεση, πριν από τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα οι υποψίες των αστυνομικών ενισχύθηκαν από το θάνατο μιας 8χρονης από την Ακτή του Ελεφαντοστού, το 2003, και την αποκάλυψη ότι δύο Αφρικανές βασάνισαν μια ορφανή ηλικίας 8 ετών, από την Αγκόλα, ενώ στη συνέχεια σχεδίαζαν να την πνίξουν στον Τάμεση, πιστεύοντας ότι ήταν μάγισσα.

Oπως αναφέρεται στην έκθεση της Σκότλαντ Γιαρντ, από τις συζητήσεις με τα μέλη των κοινοτήτων προκύπτει ότι υπάρχει εμπόριο παιδιών από την Αφρική με στόχο τις ανθρωποθυσίες σε αφρικανικές «εκκλησίες» στη Βρετανία.

Oι μάρτυρες, που φοβήθηκαν, πάντως, να αποκαλύψουν περισσότερα, παραδέχτηκαν ότι συνήθως στις τελετές απαιτείται η θυσία ενός ανηλίκου που δεν έχει υποβληθεί σε περιτομή, προκειμένου να λυθούν τα μάγια.

Παράλληλα πολλά παιδιά διακινούνται παράνομα από τη Μαύρη Ηπειρο για να εργαστούν ως οικιακοί βοηθοί, ενώ πολλές φορές πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ακόμη και από άντρες φορείς του AIDS.

Συνεργασία Η έκταση που παίρνει η υπόθεση καθιστά αναγκαία τη διεθνή συνεργασία για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τσαρλς Κλαρκ, προαναγγέλλοντας τη συζήτηση του θέματος στη σύνοδο των ομολόγων του της Oμάδας των «8» στο Σέφιλντ, ενώ έσπευσε να συγχαρεί τη Σκότλαντ Γιαρντ για την έρευνά της.

Σύμφωνα, πάντως, με το σύμβουλο της βρετανικής Αστυνομίας Τζον Ατζαχ, το φαινόμενο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

O ίδιος εξέφρασε το φόβο που συμμερίζονται αρκετοί συνάδελφοί του, ότι στην παρούσα φάση οι αρχές αγγίζουν απλά την κορυφή του παγόβουνου στο θέμα της κακοποίησης παιδιών.»
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
 
Δημοσ.: 808
Ἐγγραφή: Δευ 02/09/2002 22:27

Ἐπιστροφὴ στην ΓενικάΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση : Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 1 ἐπισκέπτης

cron