Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Τρί 30/01/2007 20:48

Απόσπασμα
Έστω ότι έρχεται από κάποιο άστρο...
Υπάρχουν τα άστρα ή απλά παρατηρούμε τις προβολές τους στον Ουρανό;Κάποια έχουν κιόλας πεθάνει,κάποια θα πεθάνουν.
Τι συμβαίνει όμως με Εκείνο το Άστρο το Υπέρτατο;
Να Είναι άραγε η εκδήλωση του <<Πρώτου Άκτιστου Πυρός>>;


Mάριε, όλα υπάρχουν..αλλά το τί πραγματικά είναι, εάν δεν αντιλαμβανόμαστε όλες τις διαστάσεις που υπάρχουν γύρω μας, πώς θα αντιληφθούμε τι είναι τα "φωτάκια" εκεί απάνω;
και εφόσον η "μειωμένη" μας αντίληψη δεν μας επιτρέπει να αντιληφθούμε τον ίδιο τον πλανήτη μας, πώς θα κατανοήσουμε λόγου χάρη το αν τα αστεράκια, ουσιαστικά, είναι οπές;
πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Τρί 30/01/2007 20:52

Απόσπασμα (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΥΛΕΤΑΣ @ Ιαν. 14 2007,23:18)
Ε, αφου μιλάω όμορφα, δεν θα μου κάνεις την τιμή να μου πεις και κάτι παραπάνω...

τιμή; σιγά καλέ..
τι παραπάνω θέλεις να σου πω;
πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό ΓΟΥΛΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ » Τετ 31/01/2007 04:42

Απόσπασμα
τι παραπάνω θέλεις να σου πω;

Πολλά μπορείς να μου πεις ή για την ακρίβεια να μου μάθεις (για παράδειγμα το περί εισόδου και εξόδου) οπότε θα περιμένω το πότε θα αποφασίσεις να μιλήσεις. Ελπίζω να είναι σχετικά σύντομα πάντως :D
ΓΟΥΛΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 

Δημοσίευσηἀπό ΧΑΒΟΥΤΣΑΣ ΒΛΑΣΗΣ » Πέμ 01/02/2007 20:38

Άκρως ερεθιστικό το θεματάκι σας, αλλά δυστηχός προς το παρόν (ελπίζω για λίγο ακόμα) δεν διαθέτω σύνδεση στο διαδύκτιο, και δεν δύναται να σας ακολουθήσω.
Θα αρκεστώ να αναφέρω κάποια στοιχεία που σίγουρα θα σας βοηθήσουν..
Κατ' αρχήν αναφέρω από τον Μέγα γνώστη και δάσκαλο πολλών για τα θέματα της Αρκαδίας Παυσανία, μερικά αποσπάσματα από τα Λακωνικά και Αρκαδικά.

«τις Ελληνικές παραδόσεις του είδους αυτού, όταν άρχισα να γράφω το έργο μου, τις θεωρούσα μάλλον ανόητες, όταν όμως έφτασα στα Αρκαδικά, σχημάτισα τη γνώμη γι' αυτές πως τον παλιό καιρό οι Έλληνες που λογαριάζονταν ως σοφοί έλεγαν ό,τι είχαν να πουν με αινίγματα και όχι με σαφείς εκφράσεις» (μεταφρ. Ν. Παπαχατζή).

Όσοι συσχετίζουν το όνομα της Αρκαδίας με τα «άκρα» των ορέων βλέπουν τους κατοίκους της να έλκουν την καταγωγή από τους επιζήσαντες του μεγάλου κατακλυσμού, την καταστροφική μανία του οποίου διέφυγαν οι καταφυγόντες στις υψηλές κορυφές.

« Η πόλις αυτή(Λυκόσουρα) εξηφανίσθη από τας βροχάς και τον κατακλυσμό επί Δευκαλίωνος, και όσοι από τους ανθρώπους κατόρθωσαν να σωθούν από την καταιγίδα κατέφυγον είς τας κορυφάς του Λυκαίου όρους και του Παρνασσού, έχοντας σαν οδηγόν τα ουρλιάσματα των λύκων και τους ίδιους τους λύκους, την δε πόλιν την οποία έκτισαν εκεί ωνόμασαν εξ αιτίας αυτού, Λυκόσουρα » Λυκόσουρα (Λύκος, λατινικά lux = φως!!).
<<..Πολεων δε,οποσας επι τη ηπειρω εδειξε γη και εν νησοις,Λυκοσουρα εστι πρεσβυτατη,και ταυτην ειδεν ο ηλιος πρωτην...>>

Οι λύκοι όμως δεν είναι τα γνωστά ζώα ούτε τα ουρλιάσματα ήταν δικά τους. Αυτοί ήταν οι από τους ηλιακού μας Δίσκου (Διός) και του Ηλίου Αστέρος.......... ζωοφόροι και ζωοδότειρες φωτεινές ακτίνες.
Το εκπεμπόμενο από αυτόν φώς και η πορεία που ακολουθούν εώς τον πλανήτη μας ονομάζεται λύκη και η βοή, ο ήχος, που δημιουργεί η ταχύτητα της πορείας τους λέγεται λυκηθμός (κάτι από Διόνυσο;;;;;).

Τώρα που είπα Διόνυσο....

Υπάρχει ένα μέρος στην παραλιακή Αρκαδία, που ονομάζεται Λεωνίδιο κατά τον Παυσανία...βρασίες !!! ή κήπος του Διονύσου..

Ειναι γνωστό στους περισσότερους οτι η Σεμέλη γέννησε τον Διόνυσο
εκ...κλεψιγαμίας με τον Δία !!!
Για αυτον τον λόγο ο Κάδμος έδιωξε την Σεμέλη με το βρέφος, η
Σεμελη εφυγε με πλοιαριο και ξεβράστηκε στας Βρασίας!!!
Δεν τον ξέρατε αυτόν τον μύθο εεεε....
Τώρα που το θυμήθηκα εκεί που ξεβράστηκε η σεμέλη με το βρέφος υπάρχει ναός του Μαλεάτη Απόλλων !! είπατε κάτι;;;

Οσον αφορά την ερώτηση του Μάριου,....<< πότε εισήλθε η γη και ο βόρειος άξονάς της στον Αστερισμό της Μεγάλης και της Μικρής Άρκτου>> η χθόνα μας άρχισε να ερωτοτροπεί με τον πολικό και την Μικρά Άρκτο περί το έτος 25.000!!!

ΝΟΝΝΟΣ, «Διονυσιακά», βιβλίο 1ο, στίχοι 176-197:
«.. ο γίγας δεν αποσύρθηκε. Ξαναεπέστρεψε στην κατεύθυνση προς νότον εκ του βορρά, αφήνοντας τον ένα πόλον εστάθη στον άλλο πόλο..»
και στο βιβλίο 2ο, στίχοι 654-659
«Τελείωσε πλέον η ταραχή στα άστρα. Γιατί ο Ήλιος, αφού προσπέρασε τον χαιτηφόρο Λέοντα, σταμάτησε κοντά στην σταχυώδη Κόρη (αστερισμός Παρθένου) του ζωδιακού δρόμου. Η Σελήνη από το πρόσωπο του ουράνιου Λέοντος υπερπηδώντας τον αστερισμό του Καρκίνου, αφού άλλαξε πορεία, στην αντίθετη θέση επί του ψυχρού αστερισμού του Αιγόκερου σταμάτησε»

Αυτά τα ολίγα και σημενόμενα....
"Αἰὲν ἀριστεύειν καὶ ὑπείροχον ἔμμεναι ἄλλων, μηδὲ γένος πατέρων αἰσχυνέμεν»..

ΟΜΗΡΟΣ Ιλιάδα, Ζ 208
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΧΑΒΟΥΤΣΑΣ ΒΛΑΣΗΣ
Μάκιστος
 
Δημοσ.: 1595
Ἐγγραφή: Πέμ 10/03/2005 15:24
Τοποθεσία: Ν38 36' 41" Ε23 31' 18"

Δημοσίευσηἀπό ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ » Παρ 02/02/2007 05:48

Απόσπασμα (KΑΛΑΠΑΝΙΔΑ ΜΑΡΙΑ @ Ιαν. 30 2007,19:48)

Παναγιώτη,σχετικά με το ερώτημά σου πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει -κάτι που το ξέρεις ήδη- ο διαχωρισμός των ψυχών σε σεληνιάζουσες και ουρανίωνες.
Γι'αυτό και κατά την αρχαιότητα έχουμε 2 ιερατεία,ένα ηλιακό και ένα σεληνιακό.
Οι Αργοναύτες πιθανόν να σχετίζονται με την <<είσοδο>> και οι 301 των Θερμοπυλών με την <<έξοδο>>.

Μαρία,περιληπτικά,η αστροφυσική μας πληροφορεί ότι τα άστρα οφείλουν τη γέννησή τους σε κάποιο νεφέλωμα που η έλξη των βαρυτονίων έλκει τα άτομα υδρογόνου στο κέντρο του νεφελώματος,προκαλώντας διά της συμπίεσης πυρηνική σύντηξη,ενώ ο θάνατός τους οφείλεται στην καύση του υδρογόνου του πυρήνα που αφού διασταλλούν,αρχίζουν να συστέλλονται μέχρι να προκληθεί έκρηξη υπερκαινοφανούς ή μαύρη τρύπα,ανάλογα τον τύπο του άστρου.

Σάκη,άκρως ενδιαφέροντα τά όσα παραθέτεις και ειδικά τα στοιχεία σχετικά με το Διόνυσο και τους λύκους.
Στο απόσπασμα του Νόννου από τα Διονυσιακά αναφέρεται η πορεία του Ήλιου από τον Λέωντα στον Παρθένο,και αφού επιστρέφει στον Λέωντα περνά στον Αιγόκερω...
Αναφέρει σαφέστατα κάτι περί αναστροφής πόλων ενισχύοντας τα λεγόμενα του Πλάτωνα στον Πολιτικό ή μου φαίνεται;Κι αν ναί,σε ποιά εποχή θα μπορούσαμε να την αναγάγουμε;
Όταν δεν υπάρχει γύρω μας τίποτα αληθινό, πώς να υποψιαστούμε ότι όλα είναι ψεύτικα;
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
Αστερίων
 
Δημοσ.: 2320
Ἐγγραφή: Τετ 29/03/2006 19:02
Τοποθεσία: Π Ο Λ Ι Τ Ε Ι Α

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ

Δημοσίευσηἀπό ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ » Πέμ 30/06/2016 14:30

Λές;

moires.jpg
ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ ΣΤΥΓΟΣ
moires.jpg (22.49 KiB) 422 προβολές
Πραγματικα, για χαρη των μετεχοντων, των υποκειμενων της μεθεξης, τα ασωματα φαινονται υπο μορφη σωματικη οταν εμφανιζονται στον αιθερα να εχουν διαστασεις.
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 649
Ἐγγραφή: Τρί 19/06/2007 17:41

Προηγούμενη

Ἐπιστροφὴ στην Πελασγοὶ-Ἀρκάδες-ἈργεῖοιΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση : Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 1 ἐπισκέπτης

cron