ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΒΡΙΛ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Θέματα ποὺ δὲν ἀνήκουν σὲ μία ἐκ τῶν ἀνωτέρω ἐπιστημονικῶν κατηγοριῶν

Δημοσίευσηἀπό ΧΑΒΟΥΤΣΑΣ ΒΛΑΣΗΣ » Τρί 08/11/2005 20:03

ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ

Πιάνοντας τα πράγματα από την αρχή, μια θεωρία - θρύλος γνωστή από την αρχαία Ελλάδα, αυτή της <<κούφιας Γης>>, αποτελεί έναν εναλλακτικό συλλογισμό, για το πώς ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον κόσμο που ζει. Σύμφωνα μ' αυτήν, το εσωτερικό της γης δεν είναι συμπαγές με την έννοια που όλοι κατανοούμε, αλλά κενό και φιλοξενεί έναν άλλο υπόγειο κόσμο, ο οποίος δεν υπολείπετε σε τίποτα τον επάνω, στον οποίο ζούμε. Στο κέντρο του υπάρχει ένας εσωτερικός ήλιος, ο οποίος τροφοδοτεί με ενέργεια υποχθόνιους κατοίκους μυστικών πόλεων, τους Βριλ, που ζουν ευτυχισμένοι στο υπέροχο περιβάλλον τους ( φανταστείτε έναν κόσμο σαν αυτόν της χαμένης Ατλαντίδας), το οποίο μάλιστα δεν αποχωρίζονται ποτέ!

ΟΙ ΒΡΙΛ
Σύμφωνα με τις παραδόσεις, οι Βριλ είναι διασκορπισμένοι σε όλα τα υπόγεια μήκη και πλάτη της γης. Καταλαβαίνετε πως αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ακόμη και κάτω από την Αβάντων μπορεί να υπάρχει συνωστισμός! Οι Βριλ είναι ανθρωπόμορφα πλάσματα με φτερά, που έχουν στη διάθεσή τους μια πανίσχυρη δύναμη! Χάρη σ' ένα ραβδί, μπορούν να ανοίγουν με ευκολία περάσματα στη γη, να παράγουν νερό, φωτιά και γενικότερα να κάνουν πράγματα που σε εμάς φαντάζουν ασύλληπτα, όπως άλλωστε και η ίδια η ύπαρξή τους. Η ιστορία των Βριλ θα μπορούσε να είναι ένα ωραίο παραμύθι, αν κάποια στοιχεία δε δημιουργούσαν κάποιες αμφιβολίες, σχετικά με την μη ύπαρξή τους. Το συνθετικό <<Βριλ>> το παρατηρούμε σε πολλές λέξεις που σχετίζονται με τη γη. Τις περισσότερες φορές αναγραμματισμένο, όπως στις λέξεις << λαβύρινθος>> και <<Λαύριο>> (στοές Λαυρίου), είτε σε κανονική μορφή όπως στη λέξη Βριλύσια (Το βουνό των Βριλυσίων είναι γνωστό για τις στοές του).
Οι στοές χρησιμοποιήθηκαν τη Ρωμαϊκή περίοδο κατά τη διάρκεια του διωγμού των χριστιανών. Οι κυνηγημένοι πιστοί έβρισκαν καταφύγιο σε κατακόμβες - στοές με σκοπό να τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα δίχως το φόβο να συλληφθούν. Μια ενδιαφέρουσα παράδοση λέει πως οι άγγελοι που επιθύμησαν τη δύναμη του Θεού εκδιώχθηκαν από τα ουράνια, έπεσαν στη γη και ονομάστηκαν εκπεσόντες άγγελοι. Ο μύθος θέλει αυτούς τους αγγέλους να αναζητούν καταφύγιο μέσα στη γη και να προσπαθούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, με μόνο σκοπό την εκδίκηση. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως οι άγγελοι αυτοί είναι τα Βριλ, που με τα φτερά και τα ραβδιά που είχαν για να πράττουν το καλό, συνωμοτούσαν πλέον εναντίων της ανθρωπότητας και του κοινού καλού. Κάποιοι δε διστάζουν να συνδέσουν και τον αρχάγγελο Γαβριήλ (Βριλ), με υποχθόνιες δυνάμεις, κυρίως λόγω ονόματος.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΙΛ

Οι αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν τα λατρευτικά τους κέντρα κοντά σε σπηλιές, στοές και υπόγειες κοιλότητες. Το γιατί έκαναν κάτι τέτοιο ομολογουμένως δημιουργεί ερωτήματα, των οποίων οι απαντήσεις στη πλειονότητά τους δεν έχουν αποδειχτεί. Και η σύγχρονη επιστήμη αποδέχεται ότι η γη έχει ενέργεια. Το ότι οι αρχαίοι Έλληνες κατά τη διάρκεια των λατρευτικών τους τελετών (π.χ. Ελευσίνια Μυστήρια) έρχονται σε επαφή με οντότητες που προέρχονται από το εσωτερικό της γης, προκαλεί δέος στη λογική του σύγχρονου ανθρώπου. Πολλοί ερευνητές που ασχολούνται με παρόμοια θέματα, θεωρούν πως η επαφή υποχθόνιων πλασμάτων με ανθρώπους ήταν κάτι το συχνό, μέχρι που ο χριστιανισμός έγινε η επίσημη θρησκεία της Ελλάδας. Με τη διάδοση του χριστιανισμού οι άνθρωποι αποποιήθηκαν τις σχέσεις τους με τους κατοίκους του κάτω κόσμου και η εκκλησία ανέλαβε το ρόλο του κυνηγού μαγισσών. Ναοί, στοές και περάσματα θάφτηκαν ή στην καλύτερη περίπτωση εκτοπίστηκαν από επιβλητικές εκκλησίες με μόνο σκοπό να παγιδευθούν για πάντα στη γη αυτά τα πλάσματα.

πηγή:περιοδικό SQUARE
"Αἰὲν ἀριστεύειν καὶ ὑπείροχον ἔμμεναι ἄλλων, μηδὲ γένος πατέρων αἰσχυνέμεν»..

ΟΜΗΡΟΣ Ιλιάδα, Ζ 208
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΧΑΒΟΥΤΣΑΣ ΒΛΑΣΗΣ
Μάκιστος
 
Δημοσ.: 1595
Ἐγγραφή: Πέμ 10/03/2005 15:24
Τοποθεσία: Ν38 36' 41" Ε23 31' 18"

Ἐπιστροφὴ στην Ἄλλα ἐπιστημονικὰ θέματαΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση : Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 1 ἐπισκέπτης