Ιπτάμενο αστικό όχημα

Θέματα ποὺ δὲν ἀνήκουν σὲ μία ἐκ τῶν ἀνωτέρω ἐπιστημονικῶν κατηγοριῶν

Δημοσίευσηἀπό ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΑ » Τρί 13/03/2007 03:04

Η εταιρία Urban Aeronautics,στο Ισραήλ..δημιούργησε δύο ιπτάμενα οχήματα το ''X-Hawk και το ''Mule''.

Τα οχήματα αυτά έχουν τη δυνατότητα να απογειώνονται και να προσγειώνονται καθέτως,ακριβώς όπως τα ελικόπτερα,ενώ διαθέτουν και ρόδες για επίγεια κίνηση.

Ωστόσο χάρις στους ''κρυφούς''έλικες με τους οποίους είναι εξοπλισμένα,έχουν τη δυνατότητα να κινούνται πολύ πιο σταθερά και με μεγαλύτερη ασφάλεια απο τα ελικόπτερα.Σύμφωνα με τους κατασκευαστές αυτό επιτρέπει στα οχήματα να κινούνται με μεγάλη ακρίβεια σε στενούς χώρους,όπως σε πόλεις ,φαράγγια δάση.

Θα μπορούν δηλαδή να πετούν σε απαγορευτικές περιοχές για τα υπόλοιπα αεροσκάφη,προκειμένου να διευκολύνουν διασώσεις ειδικά εντός των πόλεων.

Το ''X-Hawk'' έχει μέγεθος μικρού φορτηγού,εχει χωρητικότητα 12 ατόμων και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα ως και 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Το ''Mule'' είναι αρκετά μικρότερο και είναι σχεδιασμένο για να μεταφέρει τραυματιες και προμήθειες.

Κανένα απο τα οχήματα δεν έχει πετάξει ακόμα παρα μόνο υπο μορφή προτύπων.Οπρόεδρος της εταιρείας ανακοίνωσε οτι το ''Mule'' αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά σε περίπου 3 χρόνια.Το κόστος των οχημάτων θα ποικίλει ανάλογα με το μοντέλο και θα κυμαίνεται απο 2,5 ως 4,5 εκατομμύρια ευρώ.
ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΑ
 

...

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Τρί 13/03/2007 09:47

...
πρώην μέλος
 


Ἐπιστροφὴ στην Ἄλλα ἐπιστημονικὰ θέματαΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση : Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 1 ἐπισκέπτης

cron