Πνευματικότητα και μεταφυσική αναζήτηση

Θέματα ποὺ δὲν ἀνήκουν σὲ μία ἐκ τῶν ἀνωτέρω ἐπιστημονικῶν κατηγοριῶν

Πνευματικότητα και μεταφυσική αναζήτηση

Δημοσίευσηἀπό ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ » Τετ 01/07/2009 16:25

Η ειλικρινής πνευματική πορεία έχει διαφορά με την μεταφυσική αναζήτηση. Η πνευματική πορεία μάς ζητά να διαλύσουμε το εγώ, να ταπεινωθούμε, να αναλάβουμε τη πλήρη ευθύνη του εαυτού μας. Σε μια επιφανειακή μεταφυσική αναζήτηση δεν μάς ζητούνται όλα αυτά, μπορούμε να συνεχίζουμε να φερόμαστε ανεύθυνα και να ανεβάζουμε τον εγωισμό μας με τις πληροφορίες που συλλέγουμε – και βέβαια να διατηρούμε τις ανισορροπίες, το πόνο και τη ματαιότητα που υπάρχει στη ζωή μας.

Φυσικά δεν είναι κάποιος έξω από εμάς που ζητά να γίνουμε πιο ταπεινοί και ανιδιοτελείς, αλλά είναι η ίδια η συνείδησή μας που ξέρει ότι αυτό είναι το ανώτερο καλό για μας και είναι η ανιδιοτέλεια που θα μας φέρει την ευδαιμονία και τη σοφία που αναζητούμε.

Η πνευματική πορεία αναπόφευκτα θα συναντήσει πολλές φορές την μεταφυσική αναζήτηση και τις μεταφυσικές αποκαλύψεις, οι οποίες έρχονται φυσικά, χωρίς να τις ψάχνουμε. Κι επειδή δεν μας ενδιαφέρει και πολύ να μάθουμε τι ήμασταν σε προηγούμενη ζωή ή να έχουμε επαφές με άλλα Όντα και παρόμοιες εμπειρίες, είναι που τότε έρχονται οι πραγματικές αυτές εμπειρίες. Ενώ αν αναζητούμε μεταφυσικές εμπειρίες χωρίς να αγωνιζόμαστε να καθαρίσουμε τη κατώτερή μας φύση, τότε κινδυνεύουμε να μπούμε σε πλάνες και να βιώνουμε οράματα, ‘αποκαλύψεις’ κι επαφές αμφιβόλου ποιότητας και αληθινότητας. Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος να δυναμώσει το εγώ ακόμα περισσότερο και να γίνει πιο προβληματικό απ’ ότι ήταν πριν κάποιος ξεκινήσει να ασχοληθεί με όλα αυτά, και να δημιουργηθούν μπερδέματα, ανισορροπίες ή ακόμα και ασθένειες.

Από την άλλη, η μεταφυσική αναζήτηση από μόνη της δεν εμπεριέχει αναγκαστικά τη πνευματική πορεία, κι έτσι μπορεί να γίνει μια στείρα κατάσταση. Πολλοί δε άνθρωποι ασχολούνται με τη μεταφυσική ελπίζοντας ασυνείδητα να αποκομίσουν γνώσεις, σοφία, ακόμα και μυήσεις, για τις οποίες ουσιαστικά δεν έχουν εργαστεί. Ελπίζουν ότι με την επαφή με κάποιες οντότητες, με το διάβασμα βιβλίων, με την επίσκεψη σε ‘ιερούς τόπους’, με το channeling, το reiki, τη yoga, με διάφορες ‘μυήσεις’, σεμινάρια κλπ, θα καταφέρουν να ξεγελάσουν το κάρμα και τον εαυτό τους και θα πάρουν μια πνευματική άνοδο (και άρα περισσότερη ευτυχία) για την οποία δεν έχουν δουλέψει, ενώ το εγώ τους συνεχίζει να διογκώνεται.

Η πνευματική πορεία δεν είναι show. Αντίθετα πρέπει να μάθουμε να ‘εξαφανιζόμαστε’, να γινόμαστε πολύ ταπεινοί, να καθαρίζουμε τα ελαττώματά μας, να υπερβούμε τις αδυναμίες και ανασφάλειές μας, να γίνουμε σωστοί άνθρωποι, άνθρωποι υπηρεσίας, και να αγωνιστούμε μέσω των χαρισμάτων, των ταλέντων και των ικανοτήτων που μας έχουν δωθεί να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Εκεί βρίσκεται η λύτρωσή μας. Ελπίζω οι άνθρωποι να το συνειδητοποιήσουν αυτό όσο πιο σύντομα γίνεται. Μέχρι τότε, απλά θα περιπλανώνται από “show” σε “show”, θα διασκορπίζουν την ενέργειά τους και θα χάνουν το πολύτιμο χρόνο τους στη γη.

Πηγή: http://www.elenastral.com/2009/06/blog-post_26.html
Υπομονή Ήλιος θα φανεί με χρυσά φτερά για να μας πει, μες στην ντροπή, πολεμίστε και γκρεμίστε τη Δρακογενιά

Νίκος Γκάτσος - Ο Δράκος
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
Μέλος
Μέλος
 
Δημοσ.: 227
Ἐγγραφή: Τετ 06/09/2006 11:51

Πνευματικότητα και μεταφυσική αναζήτηση

Δημοσίευσηἀπό ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ » Τετ 08/07/2009 22:10

Πολλοί δε άνθρωποι ασχολούνται με τη μεταφυσική ελπίζοντας ασυνείδητα να αποκομίσουν γνώσεις, σοφία, ακόμα και μυήσεις, για τις οποίες ουσιαστικά δεν έχουν εργαστεί. Ελπίζουν ότι με την επαφή με κάποιες οντότητες, με το διάβασμα βιβλίων, με την επίσκεψη σε ‘ιερούς τόπους’, με το channeling, το reiki, τη yoga, με διάφορες ‘μυήσεις’, σεμινάρια κλπ, θα καταφέρουν να ξεγελάσουν το κάρμα και τον εαυτό τους


Στο προφίλ του blog της συγγραφέα διαβάζουμε:

Ενδιαφέροντα

* Meditation
* Spirituality
* Astrology
* Ecology
* Vegetarianism
* Alternative therapies
* Raw foodism

Αγαπημένη Μουσική

* Silence

Αγαπημένα Βιβλία

* Agni Yoga
* Torkom Saraydarian
* Autobiography of a Yogi
Όταν δεν υπάρχει γύρω μας τίποτα αληθινό, πώς να υποψιαστούμε ότι όλα είναι ψεύτικα;
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
Αστερίων
 
Δημοσ.: 2320
Ἐγγραφή: Τετ 29/03/2006 19:02
Τοποθεσία: Π Ο Λ Ι Τ Ε Ι Α


Ἐπιστροφὴ στην Ἄλλα ἐπιστημονικὰ θέματαΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση : Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 1 ἐπισκέπτης

cron