Χρωματιστά βακτήρια για αποστολή μυστικών μηνυμάτων

Θέματα ποὺ δὲν ἀνήκουν σὲ μία ἐκ τῶν ἀνωτέρω ἐπιστημονικῶν κατηγοριῶν

Χρωματιστά βακτήρια για αποστολή μυστικών μηνυμάτων

Δημοσίευσηἀπό ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ » Τετ 05/10/2011 12:52

Χρωματιστά βακτήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή μυστικών κατασκοπευτικών μηνυμάτων

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Tufts έχει αναπτύξει μια μέθοδο που επιτρέπει στους ανθρώπους να στέλνουν μηνύματα με φθορίζοντα στελέχη της Escherichia coli. Υπάρχουν αρκετοί χρωματικοί συνδυασμοί για να κωδικοποιήσει ολόκληρο το αλφάβητο, τους αριθμούς 0 έως 9 και μερικά σύμβολα.

Η διαδικασία, που ονομάζεται στεγανογραφία με τυπωμένες συστοιχίες μικροβίων (SPAM), ξεκινάει στο εργαστήριο όπου τα βακτήρια είναι διατεταγμένα σε χρωματικά κωδικοποιημένα μηνύματα και καλλιεργούνται σε ένα δίσκο καλλιέργειας. Οι καλλιέργειες στη συνέχεια μεταφέρονται σε μια λεπτή ταινία που μπορεί να σταλεί σε κάποιον άλλο. Το μήνυμα αποκαλύπτεται όταν ο παραλήπτης καλλιεργήσει τα βακτήρια σε ένα νέο δίσκο καλλιέργειας. Και μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα αν προσθέσετε σε άλλες γενετικές τροποποιήσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας David Walt, οι επιστήμονες μπορούν να δημιουργήσουν ένα αυτοκαταστρεφόμενο μήνυμα χρησιμοποιώντας φθορίζοντα βακτήρια που χάνουν την λάμψη τους μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Ακόμα και ανθεκτικά στα αντιβιοτικά στελέχη μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να προστεθεί μια δικλείδα ασφάλειας σε ένα μήνυμα. Τα στελέχη αυτά απαιτούν από τον παραλήπτη να προσθέσει το σωστό αντιβιοτικό για την αποκωδικοποίηση του μηνύματος. Εάν προστεθεί το λάθος, το μήνυμα που προκύπτει θα είναι ασυναρτησίες.

Είναι ένα απλό, αλλά λαμπρό σύστημα που ο Walt λέει μπορεί να οδηγήσει σε "όλα τα είδη των μυστικών κατασκοπευτικών εφαρμογών".

Πηγή: http://gizmodo.com/5844170/colored-bact ... y-messages
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 676
Ἐγγραφή: Σάβ 06/11/2004 15:09
Τοποθεσία: Κρήτη

Ἐπιστροφὴ στην Ἄλλα ἐπιστημονικὰ θέματαΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση : Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 1 ἐπισκέπτης

cron