ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Θέματα ποὺ δὲν ἀνήκουν σὲ μία ἐκ τῶν ἀνωτέρω ἐπιστημονικῶν κατηγοριῶν

Δημοσίευσηἀπό ΒΕΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ » Τετ 09/06/2004 00:22

Η εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών αναπτύσσει την αντίληψη και την οπτική ικανότητα των μικρών παιδιών. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν 'Ελληνες επιστήμονες μετά από τριετή πειραματική έρευνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ¨Θεσσαλονίκη¨, η τριετής πιλοτική πειραματική έρευνα του ψυχιάτρου Ι.Κ. Τσέγκου και των κλινικών ψυχολόγων Δ. Βεκιάρη και Θ. Παπαδάκη, απέδειξε ότι με τη μάθηση μιας γλώσσας όπως η Αρχαία Ελληνική μπορούν να αναπτυχθούν και άλλες ικανότητες εκτός από τις λεκτικές, καθώς το παιδί θα πρέπει να συγκεντρωθεί αρκετά λόγω του πολυτονικού συστήματος και όχι μόνον.

Μάλιστα, όπως τονίζουν, τα Αρχαία Ελληνικά ίσως θα μπορέσουν να αποτρέψουν ακόμη και την εμφάνιση της δυσλεξίας, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι η δυσλεξία αντιστρέφεται όταν το παιδί μελετά αρχαία Ελληνικά.

Ειδικότερα, στο δείγμα της έρευνας φάνηκε ότι η εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών επιδρά θετικά στις οπτικοαντιληπτικές ικανότητες και λειτουργίες των παιδιών ηλικίας 6-9 ετών και τις αναπτύσσει με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Το αποτέλεσμα αυτό συνδέεται με τον τύπο του ερεθίσματος (περισσότερα οπτικά σημεία, όπως τόνοι και πνεύματα). Το υποκείμενο εξασκείται σε ένα περισσότερο σύνθετο οπτικό ερέθισμα και έτσι φαίνεται να ωριμάζουν ταχύτερα οι αντιληπτικές και οι οπτικές λειτουργίες.
ΒΕΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 747
Ἐγγραφή: Τετ 31/10/2001 01:06

Δημοσίευσηἀπό ΠΙΠΕΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ » Τετ 09/06/2004 16:48

Στις 2 η 9 Ιουλίου θα κυκλοφορήσει το βιβλιο <<χάρι ποττερ>> μεταφραζόμενο σε αρχαία ελληνικά. Από περιέργεια, για ποιον λόγο; Για την εκμάθηση αρχαίων ελληνικόν, η μήπως κρίβεται κάτι άλλο;


http://news.bbc.co.uk/2....023.stm
ΠΙΠΕΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Νεοεισερχόμενος
 
Δημοσ.: 43
Ἐγγραφή: Παρ 27/06/2003 14:29

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Τετ 09/06/2004 22:55

ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΑΣΣΑΣ; ΜΗΠΩΣ ΒΟΗΘΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΞΥΓΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ; ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΕΩΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ; ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΥΑΤΟΥΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΥΠΕΡΒΟΥΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΕΔΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ! ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΓΡΑΦΙΚΟΙ"! ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΙΕΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ!!!!!!!!!
πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ » Πέμ 17/06/2004 01:58

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ...

ΟΧΙ "ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ"....

ΑΛΛΑ..."ΕΛΛΗΝΙΚΑ"....ΣΚΕΤΟ...

ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ...ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΤΕ "ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΗΣΑΝ..ΑΛΛΑ ΣΚΕΤΟ....ΕΛ-ΛΗΝΕΣ..ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΩΣΤΑ ΜΙΛΑΜΕ..ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΕΛ-ΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ,ΕΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ...

ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΓΛΩΣΣΑ Η-Τ-Α-Ν ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ..ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΓΛΩΣΣΑ Ε-Ι-Ν-Α-Ι ΤΑ ΠΑΡΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ....

ΑΡΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ....ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Τακτικό μέλος
Τακτικό μέλος
 
Δημοσ.: 319
Ἐγγραφή: Πέμ 10/01/2002 22:24


Ἐπιστροφὴ στην Ἄλλα ἐπιστημονικὰ θέματαΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση : Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 1 ἐπισκέπτης

cron