ΤΩΝ "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ" ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΛΕΟΝ

Συζήτηση περὶ τοῦ ἤθους καὶ τοὺς ὕφους τῆς πολιτικῆς

ΤΩΝ "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ" ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΛΕΟΝ

Δημοσίευσηἀπό ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ » Πέμ 13/12/2007 22:20

Η είς τήν ΣΕΚΤΑ τού "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ-ΣΥ.ΡΙΖ.Α." δήθεν ένεργοποίησης καί έντατικοποίησι τών ύποτειθέμενων "δημοκρατικών" διαδικασιών, μέ στόχο τήν άνάδειξιν "Νέου των ήγέτη" όδεύει πλέον άπροκαλύπτως καί εύθέως καί είς τήν τυπική πλέον άνάθεσιν, τής ήγεσίας αύτής, είς έν κάποιο διακεκριμένο ύπηρέτη τής Μασσωνίας καί δή στέλεχος τής Μασσονικής Στοάς "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ",ή σωστότερα τής είς τήν Έλλάδα P2. Οί δρομολογημένες έξελίξεις είς τήν ΣΕΚΤΑ αύτή, σέ συνδυασμό μέ ότι συμβαίνει είς τό Κόσσοβο καί τά Σκόπια, δείχνουν, πλέον σαφώς, πώς ό καί τής ΣΕΚΤΑΣ τούτης φυσικός πάτρονας ΣΟΡΟΣ καί ή συμμορία του βιάζονται πολύ.
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
 
Δημοσ.: 808
Ἐγγραφή: Δευ 02/09/2002 22:27

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Τετ 19/12/2007 19:26

..μπορούμε πλέον να μιλάμε και την "Μ" ή Π-3 αν θέλετε, είναι ήδη εν ενεργεία.. και το "Δέντρο μεγαλώνει"
πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό ΑΝΑΓΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ » Κυρ 10/02/2008 17:45

Και ο νέος πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, είναι ο κος Τσίπρας Αλέξης, νέος άνθρωπος ελπίζω ν' αλλάξει την μέχρι τώρα τακτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ν' αρχίσουν να σκέπτονται και την Ελλάδα και τους Έλληνες.Έλαβε περίπου το 70,41% ο κος Τσίπρας και το 29,59% ο κος Κουβέλης. Ελπίζω...
"ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΤΩΡΕΣ"!
ΑΝΑΓΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΟΔΥΣΣΕΥΣ
 
Δημοσ.: 598
Ἐγγραφή: Δευ 21/03/2005 18:26
Τοποθεσία: ΒΥΡΩΝΑΣ-ΑΤΤΙΚΗ

Δημοσίευσηἀπό ΝΙΚΟΛΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ » Δευ 11/02/2008 01:45

Σε μία από τις πρώτες ταινίες του "Πράκτορος ΘούΒού", ο αγαπητός μας κινηματογραφικός ήρωας σαλτάρει σε ένα φορτηγό με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη (εάν δεν με απατά η μνήμη μου) και, καθώς πέφτει μέσα σε ένα κοπάδι από γελάδια που ταξιδεύουν για να συναντήσουν την Μοίρα τους, τραγουδά : "Χιλιάδες Τα Βόδια Στη Μέση Εγώ...".

Άϊντε και ...Πλανητάρχης.
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΝΙΚΟΛΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Παλαιό μέλος
Παλαιό μέλος
 
Δημοσ.: 1372
Ἐγγραφή: Πέμ 17/01/2002 02:28
Τοποθεσία: ΝΑΟΥΣΑ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΕΛΛΑΣ

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Δευ 11/02/2008 21:26

Ο νυν και ο υποψήφιος πρόεδρος του Συνασπισμού αναφέρονται με αντιφατικό τρόπο στο βιβλίο Ιστορίας που αποσύρθηκε τελικά. Η θεαματική αυτή στροφή από την άκριτη υπεράσπιση του εγχειριδίου του Μάρτιο του 2007 του Αλέκου Αλαβάνου μέχρι την ωμή καταγγελία του βιβλίου (για παράδειγμα ως ακραία εκδοχή μετα-νεωτερικότητας και άλλα πολλά) από τον Αλέξη Τσίπρα είναι κι αυτή μία επιτυχία του πάνδημου αιτήματος για απόσυρση. Όσο κι αν μας καθύβριζαν με διάφορα κοσμητικά κατά τη διάρκεια της “μάχης”, όσο κι αν μας απαξίωσαν, τελικά εμφανίζονται (και) στον Συνασπισμό ως επικριτές του βιβλίου! Το αν η στροφή δείχνει υποκρισία ή αν δείχνει ότι υιοθέτησαν μία ορθότερη στάση, θα το κρίνει ο λαός.

Γύρω στο 75ο λεπτό της συνέντευξης σε ερωτήσεις κατόχων ιστολογίων, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας είπε τα εξής (σε ερώτηση του Ιστολογίου Πόντος και Αριστερά που διαβάστηκε βιαστικά, τελευταία και …μισή!)
Απολύτως θα συνδράμουμε [στους αγώνες του προσφυγικού Ελληνισμού], και είμασταν πάντα στο πλευρό του προσφυγικού κινήματος.
Όμως η ερώτηση αυτή κάνει και μία αναφορά στο βιβλίο της Ιστορίας το οποίο έχει ένα ενδιαφέρον. Για να μην αφήνουμε πράγματα αναπάντητα. Είναι ενδιαφέρον γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα εγώ τουλάχιστον προσωπικά αισθάνθηκα ότι είμαστε αντιμέτωποι με τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη.
Δηλαδή από τη μια είχαμε τη μετα-νεωτερικότητα, την ακραία της εκδοχή. Ένα βιβλίο δηλαδή το οποίο είχε κριθεί, από τον επιστημονικό κόσμο, για το αν αυτού του χαρακτήρα η επιστημονική προσέγγιση της Ιστορίας, χωρίς ανάλυση των γεγονότων, αλλά μονάχα με ..αυτά τα συγκεκριμένα γεγονότα, μπορεί να βοηθήσει στην κριτική σκέψη και στην νηφάλια αυτογνωσία της ελληνικής μας ταυτότητας. Εϊχε κριθεί για την δυνατότητα που έχει να αναβαθμίζει παιδαγωγικά την επαφή με το μαθητή. Είχε κριθεί αρνητικά. Και από μας και από πολλούς έγκυρους επιστήμονες. Είχε κριθεί ως ένα μετα-νεωτερικό εγχείρημα δηλαδή.
Κι από την άλλη είχαμε ακραίους εθνικιστικούς κύκλους να ζητάνε να πεταχθεί στην πυρά το βιβλίο ακριβώς επειδή δεν αναγνώσκει την Ιστορία όπως αυτοί θα θέλανε. Όπως περίπου μία Χολυγουντιανή υπερπαραγωγή των 300 ας πούμε.
Λοιπόν. Δεν είμαι ευτυχής με την κατάληξη αυτού του θέματος. Δεν ήμουνα ευτυχής κατ’ αρχήν με μία αντιπαράθεση που δεν είχε έρμα. Και εντός της αριστεράς. Ξέφυγε. Δεν είμαι ευτυχής όμως και με την κατάληξη. Και να σας πω γιατί δεν είμαι ευτυχής. Γιατί το βιβλίο δεν αποσύρθηκε ακριβώς επειδή ασκήθηκε έντονη κριτική στη βάση αυτού που σας είπα πιο πριν. Για τη μετανεωτερικότητά του, γιατί ήταν αντιπαιδαγωγική αυτή η διαδικασία. Αλλά αποσύρθηκε γιατί βγήκε στα κεραμίδια ο Άνθιμος, ο Ψωμιάδης και όλοι αυτοί οι κύκλοι που έχουν μια διαφορετική ανάγνωση για το τι πρέπει να είναι η Ιστορία.
Ερώτηση Αλέκου Αλαβάνου προς την Υπουργό κ. Μαριέττα Γιαννάκου για το βιβλίο Ιστορίας, 15 Μαρτίου 2007 (Πρακτικά της Βουλής)
«Το νέο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, δέχεται από ορισμένους κύκλους επικρίσεις, που ξεπερνούν την επιστημονική και εκπαιδευτική κριτική και σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν να είναι ακραίες επιθέσεις με χαρακτήρα ιδεολογικού εκφοβισμού. Έτσι η συζήτηση για μια από πολλές απόψεις ενδιαφέρουσα προσπάθεια να εκσυγχρονισθεί το μάθημα της Ιστορίας, να εισαχθούν στην διδασκαλία της αξιόλογες καινοτομίες που αναφέρονται τόσο στην επιλογή και την οργάνωση του περιεχομένου όσο και στην ακολουθούμενη διδακτική μέθοδο, έχει μετατοπισθεί από την εκπαιδευτική αποτίμηση του βιβλίου και γίνεται με όρους πολιτικής υπαγόρευσης.
Δεδομένου ότι το βιβλίο έχει γραφτεί από έγκριτους ιστορικούς, με βάση τους μεθοδολογικούς κανόνες που ισχύουν για τη συγγραφή των σχολικών βιβλίων, πέρασε από τις κατά το νόμο διαδικασίες αξιολόγησης, εγκρίθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των ιστορικών, ερωτάται η κυρία Υπουργός:
1. Θα υπερασπισθεί το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες, από εξωεκπαιδευτικής και εξωεπιστημονικής προέλευσης και με επιθέσεις που ακυρώνουν το έργο των επιστημόνων; Θα αποκρούσει τις πιέσεις που ασκούνται για απόσυρση του βιβλίου;
2. Θα σεβαστεί τη διαδικασία που προβλέπει ότι αν μέσα από τη διδακτική χρήση προκύπτει ανάγκη διορθώσεων, αυτές θα γίνουν από τους συγγραφείς, μετά από αξιολόγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και αφού ληφθούν υπ’ όψιν οι παρατηρήσεις των εκπαιδευτικών που διδάσκουν το βιβλίο;
Το αν η μανιχαϊστική ανάγνωση των αντιδράσεων βοήθησε ή εμπόδισε το δημόσιο διάλογο, είναι κάτι που το έχουμε σχολιάσει και στο τελευταίο μέρος της ανασκόπησης του Αντίβαρου στο όλο ζήτημα.


http://blog.antibaro.gr/?p=49
πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό ΘΕΟΤΟΚΗΣ ΒΑΛΣΑΜΗΣ » Δευ 11/02/2008 22:44

Δεν ήξερα ότι υπάρχει και ¨προσφυγικό κίνημα¨...

Τώρα έβαλαν τον Τσίπρα να μας ..σώσει!!! Πάντως το 70,41% μου θυμίζει ποσοστά Σοβιετικής εποχής...

Δικτακτορίσκος ο Αλέξης; Πάντως το υφάκι το έχει...ΘΕΟΤΟΚΗΣ ΒΑΛΣΑΜΗΣ
 

Δημοσίευσηἀπό ΣΛΙΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ » Τρί 12/02/2008 00:48

Οι απόψεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Παρακαλώ δείτε!

http://www.youtube.com/watch?v=Z3Jmt4tIVQE
ΣΛΙΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Νεοεισερχόμενος
 
Δημοσ.: 30
Ἐγγραφή: Κυρ 16/05/2004 22:25

ΤΩΝ "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ" ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΛΕΟΝ

Δημοσίευσηἀπό ΧΑΒΟΥΤΣΑΣ ΒΛΑΣΗΣ » Τρί 18/03/2008 23:09

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της επιχειρηματικής δραστηριότας......

Όχι όλης βέβαια, απλά αυτής που αφορά την ινδική κάνναβη! Ο κ Ψαριανός φανερά ενοχλημένος από την αδυσώπητο και λυσσαλέο γραφειοκρατισμό του ελληνικού κράτους, κάνει επερώτηση στη βουλή για την απελευθέρωση των εμπορικών δραστηριοτήτων των προϊόντων ήμερης κάνναβης.

Βέβαια ο κ Ψαριανός είναι σίγουρος ότι αν άφηνε την εμπορία τέτοιων προϊόντων στα χέρια του κρατικού μηχανισμού, όπως έχουμε αφήσει την υγεία και την παιδεία, οι φίλοι του θα είχαν πάθει στερητικό από την κακή και λίγη ποιότητα του προϊόντος.

Για την ιστορία παραθέτω και την επερώτηση αυτούσια:

Διώξεις σε βάρος εμπόρων προϊόντων ήμερης κάνναβης

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ

Ερώτηση Προς τους κκ. Υπουργό Ανάπτυξης Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Από το 1998 έχουν ξεκινήσει στη χώρα μας διώξεις κατά της εμπορίας προϊόντων (ενδυμάτων, καλλυντικών, τροφίμων κ.α) που κατασκευάζονται από ήμερη (κλωστική) κάνναβη (Cannabis sativa). Φυτό που πέρα από το επίμαχο συνθετικό – «κάνναβη» - δεν έχει άλλο κοινό με τη γνωστή μας ινδική κάνναβη (Cannabis indika) από την οποία σίγουρα δεν παράγονται είδη ρουχισμού.

Η αδικαιολόγητη πλέον αυτή τακτική, που διαρκεί 9 χρόνια έχει ταλαιπωρήσει και συνεχίζει να ταλαιπωρεί πάνω από 15 επιχειρηματίες εξουθενώνοντάς τους οικονομικά και ψυχικά, δυσφημώντας το επαγγελματικό τους όνομα και αποδυναμώνοντάς τους στην περαιτέρω επαγγελματική τους δραστηριότητα. Οι εν λόγω πολίτες παραπέμπονται σε δίκες για το κακούργημα της κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Αυτά όλα συμβαίνουν επειδή η Ελλάδα δεν έχει εναρμονιστεί ακόμα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς οι οποίοι επιτρέπουν και μάλιστα ενισχύουν στρεμματικά την καλλιέργεια ήμερης (κλωστικής) κάνναβης και την πώληση προϊόντων που προέρχονται από αυτή με την προϋπόθεση ότι δεν περιέχουν την ψυχοδραστική ουσία (τετραϋδροκανναβινόλη THC) σε ποσότητα ανώτερη του 0,2%. Βάση για την ευρωπαϊκή νομοθεσία αποτέλεσε ο κανονισμός 1308/1970 περί κοινής οργανώσεως αγοράς στον τομέα του λίνου και της καννάβεως ο οποίος δεν καθόριζε ελάχιστη επιτρεπόμενη περιεκτικότητα τετραϋδροκανναβινόλης. Μεταγενέστεροι τροποποιητικοί κανονισμοί – με τελευταίο τον 953/2006 – καθόρισαν την παραπάνω (0,2%) περιεκτικότητα τετραϋδροκανναβινόλης.

Να σημειωθεί ότι η περιεκτικότητα της εν λόγω ουσίας είναι κατά κανόνα πολύ μικρότερη σε όλα τα προϊόντα που έχουν αποτελέσει αντικείμενο διώξεων και τα οποία ουδέποτε αναλύθηκαν λεπτομερώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Επιπλέον, η περιεκτικότητα της προαναφερόμενης ψυχοδραστικής ουσίας έχει σημασία κυρίως για τα βρώσιμα και πόσιμα προϊόντα.

Συνεπώς η στάση των ελληνικών Αρχών πέρα από το ότι είναι ακατανόητη συνιστά και παραβίαση του κοινοτικού δικαίου αφού εμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία προϊόντων που παράγονται και κινούνται νόμιμα στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, αρκετός λόγος έχει γίνει και για τα πλεονεκτήματα που θα μπορούσε να έχει η χώρα μας από μία στροφή προς την καλλιέργεια της αθώας και ακίνδυνης ήμερης (κλωστικής) κάνναβης, η οποία θα μπορούσε να είναι εναλλακτική ή συμπληρωματική στην καλλιέργεια άλλων φυτών, τη στιγμή που στη Γαλλία και στη Γερμανία με στρεμματικές επιδοτήσεις έχουν καλλιεργηθεί χιλιάδες στρεμμάτων του εν λόγω φυτού.

Με αυτά τα δεδομένα, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

* Πότε πρόκειται να εφαρμοστεί ο κανονισμός της ΕΕ ο οποίος θα έπρεπε να δεσμεύει τη χώρα μας ήδη από την ένταξη της στην ΕΟΚ το 1981;
* Πρόκειται να προβούν σε ενέργειες προκειμένου να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός, οι διώξεις και η παραβίαση του δικαιώματος Ελλήνων πολιτών να εμπορεύονται προϊόντα καθ’ όλα νόμιμα;
* Ενδέχεται να στηρίξουν και να προωθήσουν την αγροτική καλλιέργεια ήμερης (κλωστικής) κάνναβης σε περιοχές της Ελλάδας όπου θα μπορούσε αυτή να ευδοκιμήσει;
"Αἰὲν ἀριστεύειν καὶ ὑπείροχον ἔμμεναι ἄλλων, μηδὲ γένος πατέρων αἰσχυνέμεν»..

ΟΜΗΡΟΣ Ιλιάδα, Ζ 208
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΧΑΒΟΥΤΣΑΣ ΒΛΑΣΗΣ
Μάκιστος
 
Δημοσ.: 1595
Ἐγγραφή: Πέμ 10/03/2005 15:24
Τοποθεσία: Ν38 36' 41" Ε23 31' 18"

ΤΩΝ "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ" ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΛΕΟΝ

Δημοσίευσηἀπό ΧΑΒΟΥΤΣΑΣ ΒΛΑΣΗΣ » Τρί 25/03/2008 23:50

Οὔτε ἕνας ἀπὸ δαύτους στὴν Στρατιωτικὴ παρέλαση στὸ Σύνταγμα..

Κανένας ἔστω καὶ τυπικὰ ἀντιπρόσωπος..

Βλέπεις στὴν Ἑλληνικὴ σημαία ἔχουν ἀλλεργία ἐκ πεποιθήσεως!

Καὶ στὸ Ἑλληνικὸ ἔθνος..καὶ γενικότερα στὶς φράσεις ποὺ ἀρχίζουν μὲ τὴν λέξη Ἑλλάδα καὶ Ἑλληνικόν..
"Αἰὲν ἀριστεύειν καὶ ὑπείροχον ἔμμεναι ἄλλων, μηδὲ γένος πατέρων αἰσχυνέμεν»..

ΟΜΗΡΟΣ Ιλιάδα, Ζ 208
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΧΑΒΟΥΤΣΑΣ ΒΛΑΣΗΣ
Μάκιστος
 
Δημοσ.: 1595
Ἐγγραφή: Πέμ 10/03/2005 15:24
Τοποθεσία: Ν38 36' 41" Ε23 31' 18"

ΤΩΝ "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ" ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΛΕΟΝ

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Πέμ 27/03/2008 13:21

Μόνο "Μακεδονία" ξέρουν να αναγνωρίζουν οι "νεοταξίτες καπιταλιστές του Σόρρος"! Έκαστος εφ' ω ετάχθη τελικά! Ας τα βλέπουν αυτοί που τους στηρίζουν!
πρώην μέλος
 

Ἑπόμενο

Ἐπιστροφὴ στην Πολιτικὴ - Ἐκκλησία τοῦ ΔήμουΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση : Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 1 ἐπισκέπτης

cron