ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΙΝ

Θέματα ποὺ δὲν ἀνήκουν σὲ μία ἐκ τῶν ἀνωτέρω ἐπιστημονικῶν κατηγοριῶν

Δημοσίευσηἀπό ΛΟΝΔΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ » Παρ 27/09/2002 05:05

Εάν νομίζατε ότι η νανοτεχνολογία μας απειλεί διαβάστε και αυτό!

Σύνδεση:

http://news.pathfinder.gr/index.php?page=20&id=1399

Λονδίνο : Γερμανός επιστήμονας που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών όταν αποκάλυψε σε μια έκθεση του με ανθρώπινα σώματα χωρίς δέρμα, αναζητάει τώρα ένα εθελοντή για να τον "κόψει" και να τον ξαναδημιουργήσει ως τον τέλειο άνθρωπο!

'Oλη η διαδικασία, από την αναζήτηση του δοτή, στον θάνατο, τον διαμελισμό και την ανακατασκευή του, θα μεταδοθεί από την βρετανική τηλεόραση.

"Αυτό το άτομο θα είναι ένας άνθρωπος ορόσημο" δήλωσε ο Gunther von Hagens. Η έκθεση του όμως, που άνοιξε στο Λονδίνο τον Μάρτιο, επικρίθηκε σφοδρά από τους κριτικούς ως ένα αρρωστημένο θέαμα.

"Οι νέοι βελτιωμένοι άνθρωποι θα προετοιμάσουν το έδαφος για μια μελλοντική υγιή ζωή και για ένα ικανό και πιο ανθεκτικό σώμα." πρόσθεσε ο Von Hagens σε μια συνέντευξη του στο κανάλι που θα αναλάβει να καλύψει τηλεοπτικά το εγχείρημα.

Ο Von Hagens και η επιστημονική ομάδα του αναζητούν ένα βαριά άρρωστο σε τελικό στάδιο που να αναμένεται να πεθάνει μέσα σε λίγους μήνες.

Ο δοτής θα ερωτηθεί αν το σώμα του ή της ήταν ικανοποιητικό για τις ανάγκες ενός ανθρώπου και πως κατά προσωπική γνώμη θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

Μόλις ο δοτής πεθ
άνει, το σώμα του θα καταψυχθεί και θα διαμελιστεί. Μέσα σε 9 μήνες η ομάδα του Von Hagens ελπίζει να είναι σε θέση να αποκαλύψει το διατηρημένο σώμα ως ένα ξανασχεδιασμένο ανθρωποειδές και να το εκθέσει σε δημόσια θέα.

Σύμφωνα με την γνώμη του Von Hagens ένα ιδανικό ανθρωποειδές πρέπει να διαθέτει εφεδρικά ζωτικά όργανα και υπέρ-ευλύγιστες αρθρώσεις.

"Μολονότι προκλητική, αυτή είναι μια σοβαρή επιστημονική και επιμορφωτική εργασία. Ο δοτής μας θα περάσει στην ιστορία, για πάντα διατηρημένος όπως θα ήμασταν αν η εξέλιξη του ανθρώπου είχε κάνει σωστά την δουλεία της" δήλωσε ο Nick Curwin, παραγωγός της εκπομπής.

Η έκθεση του Von Hagens που ονομάζεται Body Worlds, προβλήθηκε στην Ιαπωνία, στην Γερμανία, στο Βέλγιο και στην Αυστρία και αποτελείται από 30 διατηρημένα πτώματα σε διάφορες πόζες. Το καλύτερο κομμάτι της συλλογής αποτελεί ένα διατηρημένο άλογο με τον αναβατή του , και οι δυο χωρίς δέρμα για να φαίνονται οι μυς, τα κόκαλα και τα σπλάχνα τους.

Από την στιγμή που άνοιξε η έκθεση στο Λονδίνο, 20 βρετανοί συμφώνησαν να δωρίσουν το σώμα τους στο ερευνητικό κέντρο του Von Hagens.
ΛΟΝΔΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Τακτικό μέλος
Τακτικό μέλος
 
Δημοσ.: 436
Ἐγγραφή: Τετ 20/03/2002 21:30

Δημοσίευσηἀπό ΛΟΝΔΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ » Παρ 27/09/2002 05:08

Εσείς τι λέτε για όλα αυτά αγαπητοί συνοδοιπόροι,

περιμένω κάποιο σχόλιο γιατί δεν ξέρω τι να υποθέσω πια. :(
ΛΟΝΔΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Τακτικό μέλος
Τακτικό μέλος
 
Δημοσ.: 436
Ἐγγραφή: Τετ 20/03/2002 21:30

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Παρ 27/09/2002 16:00

Von Hagens ;

Έχει άραγε καμμιά συγγένεια μέ τήν γνωστή Γερμανίδα
τραγουδίστρια Νina Hagen ;
( καλή φωνή , αλλά ανίατη περίπτωση )
Γιατί άν όντως έχει , τότε εξηγούνται πολλά.... :D

Δείτε μία χαρακτηριστική φωτογραφία της
γιά νά καταλάβετε..... :p
Συνημμένα
post-23-31647-nina_red_hat.jpg
post-23-31647-nina_red_hat.jpg (0 Bytes) 183 προβολές
πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό ΒΟΣΥΝΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ » Σάβ 28/09/2002 01:26

Ναι,
χρειάζεται ψυχίατρο όπως και αυτοί που δεν του τον φέρανε ακόμη.
Μήπως όμως κάτι τέτοιοι επιστήμονες (ή "επιστήμονες") δεν παράγουν όλα τα καλούδια του θαυμαστού καινούργιου κόσμου; Εμφυτεύματα, μηχανές ελέγχου του καιρού, μηχανές πρόκλησης σεισμών, ηλεκτρομαγνητικές βόμβες κ.λπ.

Άντε, και σε ανώτερα (και μη χειρότερα)... :(
ΒΟΣΥΝΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Μέλος
Μέλος
 
Δημοσ.: 104
Ἐγγραφή: Τρί 16/07/2002 15:58


Ἐπιστροφὴ στην Ἄλλα ἐπιστημονικὰ θέματαΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση: Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 0 ἐπισκέπτες

cron