ΠΕΙΡΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΑΤΟΜΩΝ

Θέματα ποὺ δὲν ἀνήκουν σὲ μία ἐκ τῶν ἀνωτέρω ἐπιστημονικῶν κατηγοριῶν

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Παρ 01/04/2005 20:25

Εδιμβούργο


Βρετανοί ερευνητές ζητούν από τους επισκέπτες σε ένα φεστιβάλ επιστήμης να συμμετάσχουν σε ένα μαζικό πείραμα για να διαπιστώσουν αν έχουν τη σπάνια ικανότητα να διακρίνουν τα συναισθήματα των άλλων.

Ο καθηγητής Ρίτσαρντ Ουάισμαν του Πανεπιστημίου του Χέρτφοσαϊρ έχει αναρτήσει σε περίπτερο του Φεστιβάλ Επιστημών του Εδιμβούργου ειδικές φωτογραφίες ανθρώπων που χαμογελούν.

Οι επισκέπτες καλούνται να αναγνωρίσουν ποια χαμόγελα είναι προσποιητά και ποια γνήσια.

«Η ικανότητα να διακρίνουμε με ακρίβεια τα συναισθήματα των άλλων είναι μια βασική ψυχολογική λειτουργία σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής» σχολιάζει ο Ουάισμαν στο BBC. «Αυτή η έρευνα αποσκοπεί στο να ανακαλύψει ποιοι είναι ιδιαίτερα καλοί και ποιοι κακοί σε αυτή τη μυστηριώδη ικανότητα» συνεχίζει.

Οι εθελοντές καλούνται να συμπληρώσουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, ενώ σε ορισμένες φωτογραφίες έχουν καλυφθεί ορισμένα τμήματα των προσώπων προκειμένου να εξεταστεί ποια χαρακτηριστικά αποκαλύπτουν τα ανθρώπινα συναισθήματα.

Όλοι οι εθελοντές θα λάβουν πληροφορίες από τους ερευνητές για τις διαισθητικές τους ικανότητες. Τα αποτελέσματα του πειράματος θα ανακοινωθούν την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ στις 10 Απριλίου.

news.in.gr

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=613502&lngDtrID=252
πρώην μέλος
 

Ἐπιστροφὴ στην Ἄλλα ἐπιστημονικὰ θέματαΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση: Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 0 ἐπισκέπτες

cron