Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ.

Συζήτηση γιὰ διάφορα θέματα

ΛΛΛ

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Τρί 03/05/2005 21:39

...
Τελευταία ἐπεξεργασία ἀπὸ πρώην μέλος τὴν Παρ 05/09/2008 21:13, ἐπεξεργάστηκε 1 φορὰ συνολικά.
πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Τετ 04/05/2005 13:52

Μου θυμίζει την ταινία τζουνιορ (junior) με το Σβατζενεγκερ....
Για άλλη μια φορά ''προφητική''-προετοιμασίας ταινία....
:angry: :angry:
πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό ΖΥΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ » Τετ 04/05/2005 21:44

Απόσπασμα
«Υπάρχει ένα ζήτημα στο οποίο δεν μπορούμε να κλείνουμε πλέον τα μάτια μας. Πολλοί ομοφυλόφιλοι-ες επιλέγουν να ζήσουν μαζί με εκείνον/εκείνην που αγαπούν. Να στηρίζουν ο ένας τον άλλον, να είναι μαζί στα καλά και στα δύσκολα.Πρέπει λοιπόν να έχουν το δικαίωμα, αν οι ίδιοι το θέλουν, αυτή η συμβίωσή τους να παράγει ορισμένες έννομες συνέπειες αναγνωρισμένες από την πολιτεία.


Ωραία μας τα 'πε ο κύριος.
Δηλαδή αν εγώ θέλω να βγαίνω με το ταίρι μου,που τυχαίνει να είναι άντρας,και αρχίσουμε μέσα στο κέντρο της πόλης τα φιλάκια και τις γλύκες,θα πρέπει να κατοχυρώσουμε με νόμο αυτό το "δικαίωμα";
Αλήθεια θα έχω ή όχι την ελευθερία να πράξω κάτι τέτοιο;Κι αν όχι γιατί;...Εφόσον δηλαδή υπάρχει νόμος που μου επιτρέπει να παντρευτώ άντρα.Γιατί να μου το απαγορεύσει κάποιος;

Που τους είδε τους πολλούς "ομοφυλόφιλους" που επιλέγουν να ζουν με τον ή την σύντροφό τους;
Στο κάτω κάτω πρέπει ή δεν πρέπει ο νόμος να ενθαρρύνει και να κατευθύνει του πολίτες;Θα ήθελα να ρωτήσω εάν είναι δυνατόν να νομοθετούμε χωρίς να εξηγούμε τις σκέψεις και τους στόχους μας ή κρίνοντας από μία (δήθεν) ...τάση ή συνήθεια ή "επιλογή" που παρατηρείται σε μερίδα πολιτών;
ΖΥΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Κυρ 29/05/2005 20:45

Νέα Υόρκη


Χημικά που απαντώνται σε κάθε είδους εύκαμπτο πλαστικό, καθώς και σε ορισμένα καλλυντικά, διαταράσσουν την ανάπτυξη των ανδρικών χαρακτηριστικών στα αγόρια πριν ακόμα γεννηθούν, προκύπτει από έρευνα στη Βρετανία.

Από παλαιότερες έρευνες υπήρχαν ήδη ενδείξεις ότι ορισμένες φθαλικές ενώσεις μειώνουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης, βλάπτουν το αναπαραγωγικό σύστημα των ανδρών, επηρρεάζουν το σπέρμα και μειώνουν τη γονιμότητα.

Η νέα μελέτη υποδεικνύει ότι οι φθαλικές ενώσεις βλάπτουν τα έμβρυα ακόμα και σε επίπεδα που απαντώνται στην καθημερινή ζωή.

Όπως ανφέρει ο Guardian, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη μέτρησαν τα επίπεδα εννέα φθαλικών ενώσεων σε 134 αγόρια και τις μητέρες τους . Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες με τα υψηλότερα επίπεδα ήταν πιθανότερο να έχουν αποκτήσει γιους με μικρούς όρχεις ή κρυψορχία, κοντά πέη, ή μικρή απόσταση ανάμεσα στα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό.

Είναι πιθανό ότι οι φθαλικές ενώσεις μειώνουν την παραγωγή τεστοστερόνης στα αρσενικά έμβρυα και προκαλούν έτσι εκθήλυνση, ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε σε μελέτες με ζώα. Πολλές φθαλικές ενώσεις ήδη απαγορεύονται.


Οι φθαλικές ενώσεις χρησιμοποιούνται εκτεταμένα στην παραγωγή παιχνιδιών, ιατρικού εξοπλισμού, χρωμάτων, μελανιών, βερνικιού νυχιών, αποσμητικών και σαμπουάν, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με ανεξάρτητους ειδικούς, η νέα μελέτη, που θα δημοσιευθεί στο Environmental Health Perspectives και θα παρουσιαστεί σε συνέδριο στις ΗΠΑ, δεν αποκλείεται να επηρεάσει τις συνομιλίες για τη νέα ευρωπαϊική νομοθεσία που θα καλύπτει τα βιομηχανικά χημικά.

news.in.gr

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=627293&lngDtrID=252
πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Σάβ 04/06/2005 02:16

ΣΟΥΗΔΙΑ: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Στοκχόλμη, 3 Ιουνίου 2005 (20:06 UTC+2)

Τα ζευγάρια των ομοφυλόφιλων γυναικών στη Σουηδία θα μπορούν να υποβάλλονται σε τεχνητή γονιμοποίηση προκειμένου να αποκτήσουν παιδιά, όπως ανακοίνωσε το κοινοβούλιο της χώρας, μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο.

Μέχρι σήμερα μόνο οι παντρεμένες γυναίκες ή όσες συζούσαν με κάποιον άνδρα είχαν δικαίωμα να υποβληθούν σε τεχνητή γονιμοποίηση στα νοσοκομεία της Σουηδίας. Με το νέο νόμο, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, οι ομοφυλόφιλες γυναίκες θα μπορούν να απευθυνθούν στα δημόσια νοσοκομεία για να τεκνοποιήσουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σύντροφος της γυναίκας που επιθυμεί να μείνει έγκυος να έχει δώσει τη συγκατάθεσή της.


http://www.mpa.gr/article.html?doc_id=530880
πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Πέμ 30/06/2005 15:21

30/06/05 11:48
Νόμος του κράτους
Οριστικό «ναι» της ισπανικής Βουλής στους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου

Μαδρίτη
Εγκρίθηκε οριστικά από την ισπανική Βουλή η νομοθεσία που επιτρέπει στα άτομα του ίδιου φύλου να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά. Η αναθεώρηση του Αστικού Κώδικα εγκρίθηκε με 187 ψήφους υπέρ, έναντι 147 κατά και παρά την άρνηση της Γερουσίας.

Μετά την ψηφοφορία, η Ισπανία έγινε η τρίτη ευρωπαϊκή χώρα (μετά το Βέλγιο και την Ολλανδία), όπου επιτρέπονται οι γάμοι ομοφυλοφίλων.

«Από σήμερα η Ισπανία είναι πιο ειλικρινής έναντι όλων των πολιτών της» είπε στην παρέμβασή του ο ίδιος ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας παράλληλα τον απόλυτο σεβασμό του σε όλους όσοι έχουν αντίθετη άποψη για το θέμα.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή, υπέρ του νόμου είχαν ψηφίσει 183 βουλευτές, έναντι 136 κατά. Ακολούθησε το (ανώδυνο) «όχι» της Γερουσίας και η οριστική υιοθέτηση της νομοθεσίας σήμερα.

Ο νόμος έχει προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως στους κόλπους του Λαϊκού Κόμματος και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ήδη, αρκετοί δήμαρχοι που πρόσκεινται στο δεξιό Λαϊκό Κόμμα έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παντρέψουν στο δημαρχείο τους ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

news.in.gr
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=635118&lngDtrID=245
πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Πέμ 30/06/2005 15:30

Βέλγιο..Ολλανδία..τώρα Ισπανία και μάλλον θα συνεχιστεί σε πολλά(αν όχι όλα) μέλη-κράτη της ΕΕ.
Το προσπαθούν και το καταφέρνουν σιγά σιγά..την ολοκλήρωση της ανωμαλίας και της καταστροφής.
Ενώ δυστυχώς έγινε πριν λίγες μέρες και στην χώρα μας,στην Αθήνα, παρέλαση ομοφυλοφίλων!!!(ανδρών και γυναικών)
Και την ονόμασαν και ημέρα περηφάνειας!!!!
Φυσικά τα ΜΜΕ την παρουσίασαν με ελαφρά την καρδία σαν κάτι πρωτότυπο!!!

ΑΙΣΧΟΣ.
πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ » Παρ 01/07/2005 02:42

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ, ΝΙΚΟΛΑΕ καί λοιποί Σεβαστοί Συμπορευτές.

Νομίζω, ότι έδώ είς τήν ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ ΜΑΣ (=ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ) μ ί α άπό τίς προσπάθειές μας είναι, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ή έστω καί κάποια άποκατάστασις τής Γλώσσα Μας -Τής ΕΛΛΗΝΙΔΟΣ ΦΩΝΗΣ.
Αύτή, τή τόσο στοιχειώδη, ΜΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, προσπάθεια δέν βλέπω νά τήν πραγματοποιούμε. Πρίν γράψωμε ενα κείμενο, τό όποίο θά διαβάσουν μερικές έκκατοντάδες Συνελληνές μας, δέν κάνωμε τόν άπαιτούμενο πολύ έλάχιστο κόπο νά άνοίξουμε ένα ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Έάν κάνα με αύτόν τόν κόπο θά διαπιστώναμε πώς τό Όμοφυλόφυλος είναι λάθος, όπως λάθος είναι καί τό Κίναιδος ( μ΄αύτό δηλώνεται καί προσδιορίζεται ένεργητικός ΠΟΡΝΟΣ)
Τό Σωστό είναι ΠΟΡΝΟΣ . Μ΄αύτό άποδείδουνται οί ..... έκείνου όπου άποκαλούμε όμοφυλόφιλο. Τό τελευταίο άνήκει είς τήν Άνθρωπωλογία, Έθνολογία καί Πολιτειολογία.
Ψάξτε !!! Ψάξτε!!!! Πρόκειμένου νά άλληλοβοηθηθούμε, είς τήν έπιβαλλόμενη προσπάθεια άποκαταστάσεως τήν ΓΛΩΣΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
 
Δημοσ.: 808
Ἐγγραφή: Δευ 02/09/2002 22:27

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Παρ 01/07/2005 04:30

K.Γιαννή σίγουρα έχετε δίκαιο.Όλοι μας οφείλουμε να κάνουμε τα μέγιστα για την αποκατάσταση της γλώσσας μας.
Προσωπικά δεν είμαι, δυστυχώς, σε θέση να μπορώ να χειρίζομαι έστω και λίγο καλά την Ελληνίδα Φωνή...

Τα περισσότερα λεξικά αναφέρουν το ομοφυλόφιλος ως : εκείνος ο άνθρωπος,είτε γυναίκα είτε άνδρας, που βλέπει ερωτικά ανθρώπους του ιδίου φύλου, ή καλυτερα γένους (άρρεν ή θύλη). Γενικά χωρίς να αναφέρεται αν είναι ερωτικά ενεργητικός ή παθητικός.

Με αυτή την έννοια χρησιμοποίησα τον όρο ομοφυλόφιλος πιο πάνω.
___

Αλλά αν προσπαθήσω να κατανοήσω την λέξη ομοφυλόφιλος,τότε εγώ θα έλεγα πως είναι εκείνος που έχει το ίδιο φύλο με κάποιον άλλο, και είναι φίλος,δηλαδή νιώθει αγάπη γι'αυτό το λόγο.
πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Παρ 01/07/2005 04:39

Όσον αφορά το κίναιδος:

από το Λεξικό LIDDELL-SCOTT :

ΚΙΝΑΙΔΟΣ = ο κινών την Αιδώ, που με το πέρασμά του προκαλεί σε όλους ντροπή
παραδομένος σε παρα φύσιν σαρκικές επιθυμίες, όλως δι όλου αισχρός, αχρείος, ασελγής
ΚΙΝΑΙΔΙΑ = ΚΙΝΑΙΔΕΙΑ = η παρά φύσιν ασέλγεια
ΚΙΝΑΙΔΕΥΟΜΑΙ = είμαι κίναιδος
ΚΙΝΑΙΔΙΑΙΟΣ = ο παραδομένος εις εις παρα φύσιν επιθυμίας, ο παρά φύσιν ασελγής
ΚΙΝΑΙΔΙΖΟΜΑΙ = άγω βίον κιναίδου, φέρομαι ως κίναιδος
ΚΙΝΑΙΔΙΣΜΑ = η παρά φύσιν ασέλγεια
ΚΙΝΑΙΔΟΓΡΑΦΟΣ = ο γράφων περί ασελγειών
ΚΙΝΑΙΔΟΛΟΓΕΩ = ομιλώ περί αισχρών και ασελγών πραγμάτων (ΚΙΝΑΙΔΟΛΟΓΙΑ, ΚΙΝΑΙΔΟΛΟΓΟΣ)
ΚΙΝΑΙΔΩΔΗΣ = κατά τον τρόπο των κιναίδων
__

Άρα ο παρά φύσιν ασελγής, δηλαδή ο ενεργητικός. Ο ενεργητικός άνδρας που έρχεται σε ερωτική επαφή με άλλο άνδρα,ο ενεργητικός πόρνος, δηλαδή στην γλώσσα της πιάτσας '' ο κωλομπαράς'' (ζητώ συγνώμη για την έκφραση).


Τώρα αυτός ό άνδρας που ικανοποιείται με το να έρχεται σε ερωτική επαφή με άλλο άντρα παρά φύσιν,δηλαδή ο παθητικός, δυσκολεύομαι να βρω την κατάλληλη λέξη...

Όπως δυσκολεύομαι να βρώ την κατάλληλη λέξη για τις γυναίκες που έρχονται σε ερωτική επαφή με άλλες γυναίκες,άσχετα το ρόλο τους.

Με σεβασμό.
πρώην μέλος
 

ΠροηγούμενηἙπόμενο

Ἐπιστροφὴ στην ΓενικάΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση: Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 0 ἐπισκέπτες

cron