ΓΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ 1983

Συζήτηση γιὰ διάφορα θέματα

Δημοσίευσηἀπό ΒΕΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ » Τρί 24/01/2006 22:24

Απόσπασμα (ΛΥΜΝΙΟΥΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ @ Ιαν. 07 2006,21:56)
Αν κάποιος γεννημένος σε άλλη χρονολογία απάντησε θετικά σε όλες αυτές τις ερωτήσεις και αν νοιώθει όλα αυτά από πολύ μικρός τότε αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι ή είναι τελείως τυχαίο?

Αγαπητή Κυριακή,

τί εννοείτε όταν λέτε "απάντησε θετικά σε αυτές τις ερωτήσεις"; Σε ποιες ερωτήσεις αναφέρεστε συγκεκριμένα; Επίσης, όταν λέτε "αν νοιώθει όλα αυτά από μικρός", σε ποια αναφέρεστε και πάλι;
ΒΕΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 747
Ἐγγραφή: Τετ 31/10/2001 01:06

Δημοσίευσηἀπό ΜΑΚΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ » Παρ 17/02/2006 15:44

Φίλες και φίλοι,

3 αντιδράσεις, αν και καλό είναι να δρούμε και όχι να αντιδρούμε αλλά τέλοσπάντων.

1η αντίδραση η εντελώς πραγματιστική. Πίστευα και πιστεύω πως κάθε γενιά επειδή περνάει κάποιες δυσκολίες πιστεύει ότι ζεί κοσμικές στιγμές. Οι δυσκολίες αυτές είναι διαφορετικές από γενιά σε γενιά αλλα το κοινό τους σημείο είναι ότι σημαδεύουν την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων. Συνεπώς, η δικιά μας γενιά είναι και αυτή ακόλουθος της παραπάνω αρχής. Πιστεύει ότι είναι η μοιραία γενιά. Όλα τα κοσμικα γεγονότα θα συμβούν τώρα που ζούμε εμείς, τώρα περνάει η ανθρωπότητα τις πιο δύσκολες στιγμές, τώρα ερχεται η μεγάλη κρίση κ.ο.κ.

2η αντίδραση η απαισιόδοξη. Ενας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, ούτε 72 συνομήλικοί μου. Όλα αυτά μπορεί να ηχούν όμορφα και ρομαντικά, μπορεί να έχουν μιλήσει, αναλύσει, εμβαθύνει άλλοι πιο πριν από εμας για εμαςσ, αλλά η γενιά αυτή δεν τραβάει, γιατί πολύ απλά εσείς, οι μαγελύτεροι από εμας, καταστρέψατε με το παθος σας του μικρότερους από εμας. Τι εννοώ. Η κάθε γενια "παλεύει" για την επόμενη. Από την κατάλληξη της επόμενης γενιάς κρίνεται από την ιστορία η προηγούμενοι. Συνήθως για τα λάθος μονοπάτια των παιδιών ευθύνονται οι γονείς και όλα τα άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες. Η γενιά του 83 με όσα χαρίσματα μπορεί αυτή να έχει αναλώθηκε στο να προσπαθεί να διασκεδάσει, να κερδίσει εντυπώσεις από τους μεγαλύτερους. Πάσχισε για αναγνώριση. Κοιτάξτε γύρω σας σε τι περιβάλλον μεγαλώσαμε. Παντού σε κάθε γωνία εμφανίζονταν άνθρωποι έτοιμοι να δείξουν δρόμους, πόρτες, πύλες, τρόπους, να διδάξουν, χωρίς εμείς να έχουμε ξεκινήσει με αυτό το σκοπό. Χάθηκε η ουσία, το νόημα, αντί να πρωτοτυπίσουμε - που κατα τη προσωπική μου άποψη χρέος και καθήκον μας είναι να πρωτοτυπίσουμε- κάτσαμε κάτω, να ακούσουμε τι έχει να μας διδάξει η γενιά του 40, του 50, του 60 ακόμα και η γενιά του 70 που στη τελική αποτύχατε! (αν ήσασταν πετυχημένες γενιές δεν θα ήμαστε συζητάγαμε σήμερα). Καθηλωθήκαμε λοιπόν να μάθουμε από τους ηττημένους τον δρόμο που οδηγεί στην ήττα. Και μαζί με εμάς διεθήρησαν και οι μικρότερες από εμας γενιές. Κοιτώ γύρω μου και δεν βλέπω νεότερους από εμένα να ασχολούνται με κάτι άλλο πλην των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.... Τι διαφορά μπορεί να έχουν λοιπόν ένας άγνωστος αριθμός 83άρηδων που οι περισσότεροι από αυτούς αναρρωτιούνται... "τι θέλουν όλοι αυτοί από εμένα; πότε θα ακούσουν τι έχω να τους πω; πότε θα σταματήσουν να περιπλέκουν τα απλά μόνο και μόνο για να αποδυκνύουν τις αναλυτικές ικανότητές τους;"

Δεν είναι μόνο δικές μου ερωτήσεις... είναι ερωτήσεις μιας γενιάς.


3η αντίδραση η αναλυτική. Ναι όντως μίλησε για τα γνωστά πλέον από όλους γένη ο Ησίοδος. Η ιστορία όμως γράφεται από την επόμενη γενιά και όχι από την παρούσα. Το αν οι 83 άρηδες είναι χαρισματικοί αυτό θα φανεί σε 5 - 10 χρόνια. Συνομοσιολογικά μιλώντας, δεν μπορώ να πιστέψω την ισχύ αυτής της ιστορίας μόνο και μόνο από το ότι την έφερε (και καλα) στο φώς ο Χαρδαβέλας. Πράγματι ο κ. Φουρακης είχε γράψει για αυτή τη γενιά από πιο παλια, και όσοι από εμας έψαχναν τα πράγματα λίγο πιο βαθυα από το 98 και μετα και όχι απο το 2003 που επανήλθε το θέμα θα ήξερε περισσότερα.
Ασ μην υπερβάλλουμε όμως. Η δικιά μας γενιά μεγάλωσε έχοντας σχεδόν τα πάντα. Χρήματα, σπίτι, φαϊ, οικογένεια, σπουδες πράγματα που οι προηγούμενες γενιές δεν είχαν. Με κιοφτέδες μεγάλωσαν οι γονείς μας όταν έφυγαν από τα χωριά τους και τις οικογένειες τους σε ηλικία 14 και 15 χρονών για να φτιάξουν τη ζωή τους. Εμείς λοιπόν είναι λογικό να΄"έχουμε όλα τα φόντα" όπως είναι λογικό να έχουν και τόσο μεγάλες απαιτήσεις από εμας οι παλαιότεροι.
Ας μην βιαζόμαστε. Δεν μπορώ να βεβαιώσω κανέναν για το αύριο πολύ απλά γιατί δεν θα ήθελα να το κάνει κανένας σε μένα. Η ελπίδα είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου, εξ άλλου και αυτή μαζί με όλα τα άλλα δεινα ήταν μέσα στο κουτί της Πανδώρας. Η ελπίδα μας καθηλώνει, μας αναγκάζει να περιμένουμε χωρίς να δρούμε. Για αυτό από πάντοτε ήμουνα ενάντιος σε ιδέες όπως διασπορά βιβλίων με προφητείες, ομαδα Ε γενικά ιδέες που συνήθως καθησυχάζουν και δύσκολα κρατούν το κόσμο σε επαγρύπνηση. Μπορεί η διάθεση των εκάστοτε συγγραφέων, όποιοι και αν ήταν, είναι και θα είναι αυτοι να είναι διαφορετική, αλλά το νοήμα παραμένει το ίδιο. Μην δίνεται ελπίδες, εσείς οι μεγαλύτεροι. Παρουσιάστε τα πράγματα όπως είναι και αντί να καλλιεργείτε ελπίδες καλλιεργείστε τρόπους αντιδρασης, παιδεία!

Αυτές είναι οι τρείς αντιδράσεις μου. Διαλέξτε όποια σας κάθεται καλύτερα. Συμφωνώ μέσσες άκρες με όσα γράψαν οι "προλαλήσαντες".
Κοιτώντας πίσω στα 23 πλέον χρόνια μου, και βλέποντας ότι δεν είμαι πια ο μικρότερος, αλλα ίσως ένας από τους τελευταίους ηλικιακά που ασχοληθηκαν με κάτι διαφορετικό, με κάτι πέρα από τη τσέπη τους και τον εαυτό τους, συνειδητοποιώ ότι ίσως μάταια στοχεύαμε να "αλλάξουνε τον κόσμο μέσα από τον εαυτό μας". Το μόνο που καταφέραμε ήταν να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα για την επόμενη γενια, να την αποθαρρύνουμε και να την κάνουμε να γελάει γελοιοποιώντας εμάς τους ίδιους όταν δημόσια αναλύουμε τα θέματά μας χωρίς μέτρο.

Οκ, και εγώ όπως και πάρα πολλοί άλλοι γεννηθηκα το 1983. Δεν γεννήθηκα τον Απρίλι ή Μάρτιο, αλλά αυτό εμένα δεν μου λέει τίποτα. Δεν θεώρησα ποτέ τον εαυτό μου ξεχωρίστώ και είναι λάθος να το κάνουν ακόμα και αυτοί που είναι ξεχωριστοί. Ο καθένας τραβάει το δικό του κουπι και είναι πολύ σπαστικό να έρχονται άλλοι και να σου λένε πως να το τραβήξεις. Οπότε δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω αυτό. Δεν με ενδιαφέρει αν οι 83άρηδες είναι μετενσαρκώσεις, αν έχουν θεϊκό αίμα, αν έχουν υπεράνθρωπες δυνάμεις. Αυτό που στη τέλική θα γραφτεί, είναι ποιος στάθηκε όρθιος ΜΟΝΟΣ του δίπλα στα αδέρφια του και ποιος "άραξε" με τα φιλαράκια του. Ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι κακό. Αν ήταν κακό δεν θα ελπίζατε σε τίποτα. Θα δρούσατε.
Δυστυχώς ελπίζετε, και δυστυχώς και οι 83άρηδες ελπίζουνε και κανένας δεν δρά. Και ψάξτε να βρείτε αυτούς που έχουν τηλεπάθεια και τηλεκίνηση. Τι θα αλλάξουν; Τίποτα.

Αυτοί που έχουν τη δύναμη να εμπνέουν, ας εμπνεύσουν, και αυτοί που έχουν τη δύναμη να δράσουν ας δράσουν. Αυτοί που πιστεύουν ότι έχουν τη γνώση, ας σωπάσουν. Περισσότερη ζημιά κάνει κάποιος προσφέροντας ημιτελής θραυσματα γνώσης παρά να μη μιλάει καθόλου.

Αυτά είχα να πώ, και χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω κανέναν από αυτούς που διαβάζουν τι γράφετε, γραφεται και γράφω.

Αλέξανδρος Ε'
ΜΑΚΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Τακτικό μέλος
Τακτικό μέλος
 
Δημοσ.: 380
Ἐγγραφή: Δευ 03/12/2001 00:17

Δημοσίευσηἀπό ΦΑΛΑΝΘΟΣ » Σάβ 18/02/2006 16:54

Στοχαστικά! έγραψα και εσύ το πράττεις, έτσι και εγώ αν φορούσα καπέλο θα στο έβγαζα...

Συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα αναθεματίζεις...

"Έχουμε" όμως και τα "θετικά" οι αναλυτές αγαπητέ Αλέξανδρε, είμαστε μάλλον ανίκανοι για πράξεις, έτσι πλάθοντας τον Νέο Μύθο βάζουμε σε παρένθεση το πρόσωπό μας...το πραγματικό.

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...

..Και αν κρίνω από τις δικές μου, πολύ πληροφορημένες ή υποψιασμένες μπορεί να ναι, αλλά τίποτε άλλο ακόμα..

Α! Και για όσους έχουν μια θετική άποψη για τον εαυτό τους σε ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΑΞΕΩΝ ΖΩΗΣ αφού κάνουν ένα κρύο μπάνιο, ας το ξανασκεφτούν...

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ.

Λίγοι έχουμε μείνει ακόμα που θα θέλαμε να διαβάζουμε λόγια Καρδίας και ΟΧΙ μυαλού.
ΦΑΛΑΝΘΟΣ
Μέλος
Μέλος
 
Δημοσ.: 170
Ἐγγραφή: Κυρ 17/02/2002 01:53

Δημοσίευσηἀπό ΜΑΚΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ » Δευ 20/02/2006 17:18

Το θέμα δεν είναι τι γράφει κάποιος... αλλά τι εννοεί...
ΜΑΚΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Τακτικό μέλος
Τακτικό μέλος
 
Δημοσ.: 380
Ἐγγραφή: Δευ 03/12/2001 00:17

Δημοσίευσηἀπό ΦΑΛΑΝΘΟΣ » Τρί 21/02/2006 22:32

Καλό θα είναι να μην παίζουμε με τις λέξεις....δημιουργώντας αποφθέγματα.

Λόγια Καρδιάς είναι όπως καθένας αντιλαμβάνεται εσώψυχα., τα όσα εννοούνται δηλαδή μέσα από τα γράμματα των λέξεων...


Αναφερόμαστε λοιπόν σε αυτά που ενεργούν στο συναίσθημα και όχι σε ερευνητικές μελέτες οι οποίες απλά μεταβιβάζονται από εγκέφαλο σε εγκέφαλο και απλά βοηθούν στη σκέψη
ΦΑΛΑΝΘΟΣ
Μέλος
Μέλος
 
Δημοσ.: 170
Ἐγγραφή: Κυρ 17/02/2002 01:53

Προηγούμενη

Ἐπιστροφὴ στην ΓενικάΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση: Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 0 ἐπισκέπτες

cron