Τα μυστικα του Ολυμπου...

Συζήτηση γιὰ διάφορα θέματα

Δημοσίευσηἀπό ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ » Σάβ 25/03/2006 01:24

Κατ αρχην σας στελνω τα χαιρετισματα μου σε ολους τους παλιους και νεους μου φιλους καθως και στον Δασκαλο κ.κ Ιωαννη Φουρακη οπου του ευχομαι Ελλαδα και Ηλιο πρωτος να βλεπει...

Αυτή καθ αυτή η αναφορά , συνέντευξη των μελών… ερευνητικής ομάδας από τον …κωστα,ηρθε στα χέρια μου μαγνητοφωνημένη μαζί με πολλές όμορφες φωτογραφιες, όπου υπάρχει στο αρχείο μου.)
Ο Κώστας ξεκινάει την αφήγηση του μιλώντας για μια περιοχή που ονομάζεται Άγιος Αντωνιος, την οποία αναφέρει ως περιοχή καταφύγιο .
Το καταφύγιο αυτό κατά τα λεγόμενα του ,χτίσθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 από το ΝΑΤΟ ,με αιτιολογία(δικαιολογία)την περιβαλλοντική μελέτη διοξινών ,έπειτα από ένα <<άγνωστο>>συμβάν όπου έλαβε χώρα σε εκείνη την περιοχή!
Έπειτα από λίγο σχετικά όμως χρονικό διάστημα όμως ,οι αμερικανοί επιστήμονες-ερευνητές το εγκατέλειψαν μυστηριωδώς κατά την αφήγηση των παλαιοτέρων της περιοχής.
Η φυγή τους αυτή και η άμεση εγκατάλειψη του χώρου και του οικήματος που ήδη το ΝΑΤΟ είχε δημιουργήσει όμως κρίθηκε σκόπιμο να καλυφθεί ,ώστε η απομάκρυνση τους να μην χαρακτηριστεί ύποπτη.
Έτσι λοιπών <<παρεχώρησαν >>το κτίσμα μαζί με τα μηχανήματα ,στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονικης, για να δημιουργηθεί εκεί κάτι σαν <<ερευνητικός μετεωρολογικός σταθμός του πανεπιστήμιου>>.
Άξιο αναφοράς είναι να τονίσω στα πλαίσια της έρευνας ,ότι σε όλη την ευρύτερη περιοχή ,όσους συνάντησαν τα μέλη της ερευνητικής ομάδας ,υπήρχε η εντύπωση ότι ο σταθμός-καταφύγιο ,κατασκευάσθηκε από το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ,για να κάνουν την πρακτική τους οι τελειόφοιτοι του πανεπιστήμιου, και ουδείς ποτέ αναφέρθηκε σε σταθμό του ΝΑΤΟ.<<Άρα η συγκάλυψη (δωρεά)στο Α.Π.Θ είχε πιάσει τόπο>>.
Στο σημείο αυτό του αφηγητή Κώστα εν Όλυμπο&#8230;ο &#8230; προσπαθεί να ηρεμήσει των αφηγητή ,γιατί ο Κώστας προσπαθεί να καταλάβει ποίοι είναι αυτοί στους οποίους μιλάει ,ίσως για κάτι που δεν έπρεπε να πει&#8230;
Μετά από μια στάση του μαγνητόφωνου ,και πειστικές δικαιολογίες ώστε να μην φοβηθεί ο Κώστας από τα λεγόμενα του προς εμάς η εξιστόρηση συνεχίζεται κανονικά&#8230;
- Το καταφύγιο αυτό για το οποίο σας λέω ,εγκαταλείφθηκε για δεύτερη φορά ,αυτήν την φορά από τους ανθρώπους του Αριστοτέλειου&#8230;,και τώρα πλέον <<άτυπα>>έχει παραχωρηθεί στην<<Ελληνική ομάδα διάσωσης>>,για να γίνει στο κτίσμα αυτό κάποια βάση της ομάδας σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος.
- <<Ερευνητής>> Από ότι γνωρίζω και έχω δει είχαν βάλει και ένα <<παπαγαλάκι>>-VHF,εκεί πάνω από ότι ξέρω.
- Ακόμα υπάρχει ,είναι αυτό με τα φωτοβολταικα&#8230;
- <<Ερευνητής>> ναι αλλά αυτό μονό προβλήματα δημιουργεί από ότι ξέρω.(Σημ.ο &#8230; ,που συνομιλεί με τον Κώστα, είναι ...,και κατέχει το θέμα σχετικός).
- &#8230;Μας &#8230;είχανε στείλει σε εκείνη την περιοχή ,τότε που και εγώ ήμουνα μέλος στην ομάδα διάσωσης ,και τον αρχηγό της ομάδος τότε(Σημ.&#8230;αδύνατο πάλι για ευνόητους λόγους να βάλω το όνομα του υποφαινόμενου),και αλλά δυο άτομα ,για να μαζέψουμε δείγματα χιονιού μέσα σε κουτάκια από φιλμ ,ανά 100 μέτρα υψομετρικά και ανά 15 εκατοστά βάθος ,με 3-4 μετρήσεις ανά 100 μέτρα (για να ερευνηθούν οι διοξίνες ,τότε που έγιναν οι βομβαρδισμοί στην Γιουγκοσλαβία&#8230;
τα δείγματα αυτά ,είπαν πως θα στέλνονταν στην Γερμανια, σε ένα ειδικό εργαστήριο που φυσικά ποτέ δεν μάθαμε και τα αποτελέσματα του χιονιού που είχαμε πάρει.
Γυρνώντας από την περισυλλογή των δειγμάτων χιονιού, συναντήσαμε κάποιον ο οποίος ήτανε κάποτε εκπαιδευόμενος μετεωρολόγος που έκανε την πρακτική του στον παράξενο σταθμό &#8211;καταφύγιο, αφηγείται ο Κώστας ,και μας είπε ότι σε εκείνη την περιοχή που βρισκόμασταν δημιουργείται ένα παράξενο φαινόμενο.
<<Όταν έχει καταιγίδα στην συγκεκριμένη κορυφή ,δεν μπορείς να απομακρυνθείς σε συγκεκριμένη απόσταση από το κτιριο-καταφυγιο, της περιοχής Άγιος Αντώνιος >>.
Του είπε ότι σε <<χτυπά>>στατικός ηλεκτρισμος, που υπάρχει κατά την καταιγίδα ,ο οποίος βρίσκεται σαν θόλος σε συγκεκριμένη απόσταση από το μυστηριώδες κτίριο.
Ο Κώστας λέει ότι με κάποιο τρόπο ο άνθρωπος που είχε συνάντηση του είχε εξηγήσει επιστημονικά γιατί γίνεται αυτό αλλά αυτός δεν μπορούσε να το θυμηθεί.
Στην συνεχεία ο αφηγητής είπε ,ότι υπάρχει ένα ακόμα φαινόμενο όπου λαμβάνει χώρα (καθημερινά) στις 12 τα μεσάνυχτα ,ακριβώς όπου σε εκείνο το σημείο(Αγ.Αντωνιος)την συγκεκριμένη ώρα ,ξαφνικά φυσάει ένας τρομερός άνεμος με ταχύτητα 120 χιλιόμετρων την ώρα, ασχέτως καιρού ,έτσι στα ξαφνικά&#8230;
Ερώτηση &#8230;Είναι αλήθεια ότι κάπου εδώ υπάρχει ένα σημείο στον Όλυμπο όπου στο μέρος εκείνο γίνονται οι μεγαλύτερες σε ποσοστό βροχοπτώσεις στην Ευρώπη ;
Κώστας&#8230;Εδώ είναι!
Είναι η περιοχή που ονομάζεται <<μαυρολογγος>>ο οποίος γεωγραφικά πιάνει από το σημείο όπου βρισκόμαστε μέχρι τα πριόνια ,και από τον Ενιπέα ποταμό μέχρι το Λιτόχωρο. Είναι το σημείο με τις περισσότερες καταιγίδες και <<κεραυνούς>>στην Ευρώπη.
&#8230;και κεραυνους,ε;
Ναι ,αυτό λένε ότι γίνεται εδώ γιατί υπάρχει ένα μαγνητικό πεδίο εντός της περιοχης, αλλά&#8230;
Παρέμβαση του δεύτερου μέλους της ομάδας ερευνάς,
(ο οποίος έχει κάτι σαν ρεκορ, στις αναβάσεις στον Όλυμπο).
Πολλές φορές συνάντησα πολλά καμένα κομμάτια γης στην περιοχή που αναφέρεις ,όπου φαίνεται είναι από κεραυνούς.
Αφηγητής&#8230;την εξήγηση που είχα ακούσει για το <<πεδίο>>στον Όλυμπο ,μου έδωσαν <<κάποιοι>>όταν με ρώτησαν για πιο λόγο ανεβαίνω στον Όλυμπο κάθε σαββατοκύριακο ειδικά εδώ πέρα.
Τους λέω γιατί μου αρέσει !
Οι κάποιοι&#8230;τότε μου εξήγησαν ότι αυτό που νιώθεις είναι μια εκφορτιση του βουνού, δηλαδή αδειάζεις το βουνό&#8230;,γιατί π.χ αυτήν την στιγμή που έχει σύννεφα επάνω ,υπάρχουν τριβές και έτσι το βουνό γεμίζει με ηλεκτρισμό και οι κορυφές <<φορτίζονται>>,είτε από τριβές είτε από αλλά <<φαινόμενα>>,που εμείς δεν γνωρίζουμε .(Στο σημείο αυτό η κασέτα του μαγνητόφωνου είχε γέμιση ,και παρόλο που οι φίλοι της ομάδας ερευνών την άλλαξαν, ο μυστηριώδης πληροφοριοδότης μας &#8230;αρνήθηκε να συζητήσει. Άποψη της ομάδας έρευνας είναι ότι ο συνεντευξιαζομενος&#8230;Κώστας σταμάτησε την αφήγηση και απομακρύνθηκε όταν την παρέα πλησίασε 2 άνδρες άγνωστου εθνικότητας που μόλις είχαν έλθει στο καταφύγιο&#8230;
Ο Όλυμπος , από γεωφυσικής πλευράς παρουσιάζει ένα στοιχείο που είναι για μένα συνδετικό με όλα τα παραπάνω ,το οποίο λέει ότι πριν 140.000.000 χρόνια το πρώτο βουνό που ξεπρόβαλε στην Γη ήταν ο Όλυμπος ,τόπος πανάρχαιος και παν-ιερότατος .
Σύμπτωση ότι και το πρώτο μέρος κατά την θεολογία ήταν ο παράδεισος;
Πολλά είναι αυτά που γεμίζουν το μυαλό και το δικό μου ,αλλά πιστεύω και το δικό σας ύστερα από τα παραπάνω που αναγνώσατε.
Ερωτήσεις, και περίεργα σενάρια σαν σκεπτομορφες μπαίνουν στα μάτια μας για την παραδοξότητα του Ολύμπου, και αναπάντητα θα μείνουν κάποια πράγματα .Ελπίζω τα στοιχεία από άλλες έρευνες σχετικές με τον θρυλικό Όλυμπο, να βάλει και άλλους κρίκους σύνδεσης για την σπουδαιότητα του χώρου καθώς και να σας επηρεάσει τόσο ώστε να πραγματοποιήσετε μια δική σας έρευνα αγναντεύοντας το λυκόφως των Θεών.


ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ
24/3/2006 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΟ ΞΥΜΠΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ
(Σημ.για κανα 2-3 εβδομαδες μπορειται να βλεπετε στο EURO ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ Β.ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ)
Ε Π Ι Γ Ο Ν Ο Σ Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Σ Υ Ν Π Ε Ρ Ι Π Ο Λ Ω Π Α Ν Ν Υ Μ Φ Α Ι Σ
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Νεοεισερχόμενος
 
Δημοσ.: 40
Ἐγγραφή: Τετ 08/05/2002 07:43

Ἐπιστροφὴ στην ΓενικάΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση: Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 0 ἐπισκέπτες

cron