Παγκοσμιοποίηση;Προσωπική εμπειρία

Χῶρος ἀνταλλαγῆς ἀπόψεων

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Τρί 09/04/2002 01:50

Θα ήθελα, κατ'αρχήν, να ζητήσω την κατανόηση των υπολοίπων εμπειροτέρων μου συνομιλητών εάν τους ενοχλήσει η προσωπική χροιά της παρούσης. Πλην όμως, εάν έγραφα οποιαδήποτε προσέγγιση, είτε την κλασσική της Γαλλικής Επαναστάσεως (Laissez - faire, laissez - passer), είτε την καθαρά Κομμουνιστική (Παγκoσμιοποιημένη κοινωνία χωρίς τάξεις και ιδιοκτησία), φοβούμαι ότι θα προσέκρουα σε καλοπροαίρετους μεν, πλην όμως εντόνως ενθέρμους συνομιλητές, οι οποιοι απλώς και μόνον λόγω της αναφοράς του αντιστοίχου εκφραστή, θα αντιδρούσαν σθεναρώς, χωρίς να εμβαθύνουν στο, μικρό έστω, κομμάτι αληθείας που οι θεωρείες αυτές χρησιμοποιούν ως άλλοθι.

Πράγματι, πέρυσι ήμουν κι εγώ στην Genova. Η...στην Γενοβα, ή...Γενο-Β(ι)α . Πάντως, πολύ βία γεννήθηκε όντως εκείνες τις ημέρες. Ξέρω ότι περάσαμε τρείς άνθρωποι, από Βενετία, με μηδενικό έλεγχο από τους ροπαλοφόρους του καθεστώτος. Από το ίδιο και από άλλα λιμάνια, πολλοί άλλοι που ήταν ήδη εριστικοί από την αναχώρησή τους από την Πάτρα,συνελήφθησαν πρωτού καν αποβιβασθούν από τα πλοία. Περίεργο: οι μισοί (ροπαλοφόροι) ήταν έτοιμοι για επεισόδια και οι άλλοι μισοί ήταν......έτοιμοι για παρεκτροπή (διαδηλωτές)!!!

Κάποια "κόμματα" είχαν στείλει και βαρέα οχήματα, λεωφορεία, μεταφέροντας τους....διαδηλωτές τους από την Ελλάδα στην Ιταλία. Αυτοί σταματήθηκαν από τους ροπαλοφόρους στην Εθνική Οδό και δέχθηκαν την ακόμη μεγαλύτερη προσβολή της αξιοπρεπείας τους, όταν τους αδειάσθηκαν οι τσάντες στην μέση του δρόμου.Από αυτούς αποσπάσθηκαν μέχρι και οι επιγραφές, λόγω του ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ρόπαλα.

Εμείς πήραμε οχήματα με ιταλικές πινακίδες. Είχα μαζί μου το σπαθί μου, αχώριστο σύντροφο και επίκουρο σε τέτοια ταξίδια. Το αυτό είχαν πράξει και οι έτεροι που με συνόδευσαν. Τα αφήσαμε φυσικά στα οχήματα, στον χώρο σταθμεύσεως, στην πόλη της Γενοβας.

Η πόλη αυτή έχει για χαρακτηριστικό της της τεράστιες ΣΤΟΕΣ και ΣΠΗΛΑΙΩΣΕΙΣ στα βουνά που την τριγυρίζουν. Τα "τούνελ" της εθνικής οδού για Γαλλία από την Γενοβα, κατά μαρτυρίες Ιταλού αρχιτέκτονα, αυτές ακριβώς τις σπηλαιώσεις εκμεταλλεύθηκαν. Και είναι, πραγματικά τεράστια σε μήκος. Ας μην εμβαθύνω περαιτέρω στο προκείμενο θέμα όμως.

Οι περίφημοι... "ισχυροί", ήταν οχυρωμένοι πίσω από αμέτρητες χιλιάδες Στρατιωτών και Ροπαλοφόρων. Η δική μας, μικρή ομάδα, αντιλαμβανόταν με άνεση ότι δεν υπήρχε περίπτωση ουσιαστικής διεισδύσεως και επικοινωνίας με οποιονδήποτε τρόπο, με το κτίριο εκείνο. Πως περίμεναν οι χιλιάδες ατάκτων, ετεροκλήτων, ανοργάνωτων"διαδηλωτών" να πράξουν κάτι τέτοιο;

Κάποιος κυνικός θα έλεγε ότι δεν το περίμεναν. Ίσως μάλιστα και ότι δεν το επιθυμούσαν. Ισως τελικά σε κάποια κοινωνία που αποδοκίμασε τις "κυρίαρχες" "ιδεολογίες", να έπρεπε να δοθεί μια νέα βαλβίδα ασφαλείας, ώστε και ο χυλός να πετύχει γρήγορα, και η χύτρα ταχύτητος να μην εκραγεί.

Και πράγματι, δεν εξερράγη η χύτρα. Έγινε μάχη. Έστω και περιορισμένη. Πως ξεκίνησε όμως η μάχη; Από την αντίδραση των ήδη εν αντιδράσει διαδηλωτών, στην σύλληψη των "μαύρων" ενώ διανυκτέρευαν σε σχολείο. Πως γνώριζε αυτό το γεγονός η Ιταλική αστυνομία; Πως και δεν υπήρχε αυξημένη επαγρύπνιση των διαδηλωτών, όταν όλοι, κατά χιλιάδες βλέπαμε να συρρέουν οι αστυνομικοί στην πόλη ;

Και ξεκίνησαν τα επεισόδια. Έπεσαν τα τείχη που οι αστυνομικοί έστησαν γιανα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ. Έφθασαν οι "διαδηλωτές" στην παραλία.Ποιό το κέρδος, από αντικειμενικής απόψεως; Κανείς από τους συνεδριάζοντες "ισχυρούς" δεν ανησύχησε.

Ποιά ήταν η στάση των κατοίκων της πόλης;Ήταν όλοι κλεισμένοι στους οίκους τους, τουλάχιστον στα σημεία από τα οποία η μικρή μας ομάδα διήλθε. Αντίθετα, στην Αθήνα, ήταν Έλληνες Αθηναίοι οι διαδηλώνοντες κατά της σφαγής των Σέρβων. ΣΥνεπώς, πήγαμε σε ξένη χώρα, πολλές εθνότητες, με έναν σκοπό. Κάπως παγκοσμιοποιημένη μου φαίνεται η ενέργεια αυτή....

Την δεύτερη μέρα ο έλεγχος είχε απωλεσθεί ολοσχερώς από τις "Δυνάμεις" Τάξεως. Η πόλη ήταν πλήρης χαλασμάτων και τροπαιοφόρων "διαδηλωτών" με αστυνομικά κράνη, ασπίδες και λοιπά.Εμείς όμως είχαμε ήδη φύγει, από τηνπόλη αυτή με τα πανύψηλα γεφύρια και τις ατελείωτες στοές. Χημικά όπλα επυροδοτούντο από παντού. Ελικόπτερα να πετούν καπνογόνα από ύψος 200 μέτρων εναντίον αδιακρίτως, όλων, καταστρέφοντας κρανία και πνεύμονες. Καπνογόνα κίτρινα, κόκκινα, γκριζωπά και λευκά. Στον στρατό είχα όμως μελετήσει το εγχειρίδιο για τα όπλα χημικού - βιολογικού πολέμου, που υποτίθεται ότι όλοι πρέπει να είχαμε αναγνώσει....Και υποψιάσθηκα.

Την επομένη της διελεύσεως ημών από την Γενο-βια, ο ασθενέστερος από τους τρείς οργανισμούς ανέπτυξε μια περίεργη ίωση. Πόνος στα οστά, ισχυρός πυρετός, διάρροια, αλλεργία, στομαχικές διαταραχές με οξύ πόνο στην κοιλιακή χώρα. Ευτυχώς ήταν νοσηλευτής.Η ίωση εξαφανίσθηκε ΕΝΤΕΛΩΣ, μην αφήνοντας το παραμικρόν ίχνος, ύστερα από δύο ημέρες. Οι υπόλοιποι είχαμε προετοιμασθεί κάπως καλύτερα και αποφύγαμε την ίωση αυτή.


Συνεχίσαμε για το ...Μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου, στην ορεινή Βασκία. Εκεί και περάσαμε τις υπόλοιπες ημέρες. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που είχαμε τα σπαθιά μας . Οχι ότι το ημερολόγιο του Μάγου μας επηρέασε τόσο πολύ. Απλώς θέλαμε να δούμε τι μπορεί να σήμαιναν τα κοχύλια στο μέρος εκείνο του Κόσμου. Και σήμαιναν πολλά. Εμείς μόνο λίγα μπορέσαμε να ανιχνεύσουμε, στην υπέροχη αυτή καταπιεσμένη χώρα, όπου η καστανιά λέγεται "καστάνια" και η εκκλησία "οκκλησιά". Εμβαθύναμε τις ήδη υπάρχουσες φιλίες μας, φάγαμε τσουλιέτες, ήπιαμε β(οίνο)ίνο τίντο, χορέψαμε στο πανηγύρι της Μουτρίκως. Οι άνθρωποι εκεί τα Ισπανικά τα μαθαίνουν σαν ξένη γλώσσα, αλλα τα μαθαίνουν. Τα Βασκικά τα προσέχουν σαν την εθνική τους ταυτότητα. Είναι εθνικιστές, αλλά εμάς μας αγκάλιασαν και μας βοήθησαν να μάθουμε την γλώσσα τους. Χαμογελούσαν φιλικά όταν τα θαλασσώναμε και πάντα ρωτούσαν για το "Στην Υγεία Μας".

Μικρή η αναφορά και αποσπασματική για κάτι τόσο μεγάλο. Ελπίζω όμως να μετέδωσα την αντίληψή μου για την παγκοσμιοποίηση. Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του υπερεθνικός. Εκτός αν κάποιος δίπλα του...χθόνιος ή υποχθόνιος θέλει να διαφοροποιηθούν οι τρόποι ζωής τους. Τότε, ορίζονται τα όρια εκάστου. Από το σημείο εκείνο όμως και μετά, αρχίζουν πολλοί και εκμεταλλεύονται αυτή την διάκριση. Αρχίζει μετά η μυθολογία του "εμείς" και του "αυτοί", μπαίνει κάπου στη μέση και η επιδίωξη του Μαμμωνά (money) και γίνοτναι όλα ένα κουβάρι.

ΈΝα απλό συμπέρασμα είναι ότι την ανάγκη του Ανθρώπου για επικοινωνία και διαντίδραση την εκμεταλλεύονται κάποιοι για να προωθήσουν την πολιτισμική εξαφάνιση όλων των πολιτισμών,οι οποίοι είναι πολύ μεγάλοι για να χωρέσουν στο χωνευτήριο. Το υγιές είναι μην αποφεύγουμε του άλλους Ανθρώπους (όπως και Αυτοί, για έναν περίεργο λόγο δεν μας απέφυγαν ποτέ). Για τους άλλους όμως, τους μή-Ανθρώπους, δεν γνωρίζω τι πρέπει να κάνουμε. Η μάλλον, γνωρίζω αλλά δεν είναι πρέπον να το αναφέρω.

Με συγχωρείτε για την μακροσκέλεια της επιστολής.

Morticious

(Διορθώθηκε από Morticious στις 4:41 μμ on 24 Απρ 2002)

πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Τρί 09/04/2002 03:45

Στο αυριανό παιχνίδι Mπαρτσελονα - ΠANAΘHNAΪKOΣ, θα είναι και 500 οργανωμένοι οπαδοί της PEAΛ
Mαδρίτης στο πλευρό της Eλληνικής ομάδος. Oχι μόνο επειδή υπάρχει η γνωστή αντιπαλότητα
μεταξύ των δύο συλλόγων της Iσπανίας, αλλά και λόγω των στενών α-δελφικών δεσμών που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και των οπαδών της Pεαλ.
πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Τρί 09/04/2002 23:16

Φίλε MELAGKERW,

Πράγματι στην χώρα εκείνη υπάρχουν πολλοί φίλα προσκείμενοι στην χώρα μας. Εξ άλλου, για τον λόγο αυτό και είπα ότι κανείς, ουδέποτε, απέφυγε την επαφή μαζί Μας. Αρκεί να ήταν φυσιο΄λογικός άνθρωπος.

Μην συν-χέεις όμως του Ισπανούς με τους Βάσκους. Ούτε την γλώσσα τους με την Κελτικής προελεύσεως γλώσσα των Βάσκων (για την οποία, τί περίεργο! δεν υπάρχει ελληνικό λεξικό). Ούτε τον ισπανικό πολιτισμό (καθαρά επεκτατικός και κατακτητικός) με τον πολιτισμό των Βάσκων οι οποίοι ακόμα αντιτίθενται σε οποιαδήποτε έννοια πολέμου επεκτάσεως αλλά αντίθετα προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να συνενώσουν την παράνομα χωρισμένη πατρίδα τους, από τους αδηφάγους Ισπανούς και τους Εβραιοκρατούμενους Γάλλους (ή μαλλον Φρανκους, αφού και η χώρα τους έτσι αυτοαποκαλείται και οι Gaules, οι Γάλλοι, ήταν περιορισμένοι σε μια περιοχή της Γαλλικίας, η οποία, τί περίεργο! γεωγραφικά ταυτίζεται σε μεγάλο μέρος της με την Γαλλική Βασκία).

Οι Ισπανοί κάνουν το καλύτερο δυνατό για την χώρα τους. Για τούτο δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε. Μπορούμε να τους κατηγορήσουμε όμως για τα καθεστώτα που επέβαλαν σε επαρχίες τους όπως την Euskal-Herria.
Μην ξεχνούμε ότι στην Βασκία είναι και το Burgos, του θρυλικού Ελ Σίντ, που καθαρά αμυντικό πόλεμο διεξήγαγε κατά των Μαυριτανών εκτοπίζοντάς τους έως την θάλασσα. Συνεπώς, τον ιστορικό τους ρόλο το φέουδο αυτό και η ευρύτερη περιοχή, τον έπαιξαν, διατηρώντας την ύπαρξη του -κατακερματισμένου έστω- Κράτους των Ισπανών. Η αναταμοιβή των, σήμερα, είναι η υποβάθμιση και η αποστέρηση ουσιωδών πολιτικών δικαιωμάτων.

Από την άλλη ας μην ασχολούμαστε και τόσο πολύ με το ποδόσφαιρο. Με την...παράγκα που λέει και ο "φίλος" μας Τριανταφυλλόπουλος. Όχι μόνο λόγω της διαβρώσεώς του. Αλλά και γιατί είναι έντεχνος τρόπος να διαχωρίζονται οι Άνθρωποι σε φατρίες και να οδηγούνται οι μεν κατά των δέ. Μου θυμίζει Βυζάντιο και κατάπτωση οδηγούσα σε "Στάσεις Νίκα" η όλη αυτή κατάσταση.

Από την άλλη, εάν οι "μεγάλες" Δυνάμεις δεν ήταν κραταιές και στο ποδόσφαιρο, αμφιβάλλω ότι θα έδιναν τόση βαρύτητα και οικονομική ενίσχυση σε αυτό. Οι ομάδες είναι πολυεθνικές επιχειρήσεις (άρα και παγκοσμιοποιητικοί παράγοντες). Με την ίδια λογική που δεν μπορεί να συμπαθήσω κάποιον που έχει κινητό τηλέφωνο με παροχή της εταιρείας ΠΑΝΑφον, δεν μπορεί να συμπαθήσω κάποιον επειδή θα βλέπει θετικά την ομάδα Α ή Β.

Δέχομαι την συμπάθειά σου για τον αθλητισμό και για τους διπλανούς σου Ανθρώπους, βέβαια.

Αν και, τα ατομικά αθλήματα με έλκουν πολύ περισσότερο.

Φιλικότατα και άνευ παρεξηγήσεως, ελπίζω,

Morticious

πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Τετ 10/04/2002 05:36

Aγαπητέ Morticious,
(είσαι ο πρώτος που με καλεί ορθώς)

Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σου για το ποδόσφαιρο, απλά έδωσα μια πληροφορία που διάβασα σε μια εφημερίδα, όπου φαίνεται πως εμείς οι Eλληνες έχουμε κάτι "τραβηχτικό" σε άλλους λαούς.(Δεν ήθελα σε καμμιά περίπτωση να ποδοσφαιροποιήσω το πολύ ενδιαφέρον θέμα που άνοιξες.)
Eντάξει, εμένα μου αρέσει το ποδόσφαιρο εξαιτίας του Mαραντόνα (με είχε μαγέψει αυτός ο τύπος) και του Xατζηπαναγή. Θυμάμαι, όταν έπαιζε ΠAO-Hρακλης πηγαίναμε στο γήπεδο για να απολαύσουμε τον Xατζηπαναγή να κάνει τους παίκτες της ομάδας μας χαζούς.

Για τους Bάσκους κάπου διάβασα πως είναι πελασγικό φύλο (στον Δαυλο αν δεν κάνω λάθος) και πως η γλώσσα τους είναι ελληνική διάλεκτος. Όσον αφορά όμως τις διάφορες αποσχιστικές τάσεις που έχουν δημιουργηθεί σε όλην σχεδόν την Eυρώπη (όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν), είμαι λίγο επιφυλακτικός, διότι νομίζω πως στα σχέδια των "παγκοσμιοποιητών" είναι η δημιουργία πολλών μικρών καρατιδίων (διαίρει και βασίλευε) και είναι κάτι που μπορεί να το γνωρίσουμε κι εμείς από την καλή και από την ανάποδη (βλ. Mακεδονία και νησιά του Aιγαίου).

πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό ΚΑΟΥΛΛΑΣ ΛΑΜΠΡOΣ » Τετ 10/04/2002 08:54

Μπράβο, πολύ σωστά Μελάγκερω (είμαι ο δεύτερος! :) )

Πρώτα πρώτα, αυτά με τους Βάσκους δεν είναι στο Δαυλό, αλλά στο τεύχος 18 του πραγματικά ελληνοκεντρικού περιοδικού Ιχώρ, σε άρθρο των εξαιρετίκών επιστημόνων Στ. Δωρικού και Κ. Χατζηγιαννάκη.

Για το «διαίρει και βασίλευε» όσα είπες είναι πολύ σωστά. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι το Πακιστάν. Πρίν την 11η Σεπτεμβρίου, το κοσμικό κράτος του Πακιστάν κυριολεκτικά έλεγχε τους σκληροτράχηλους Αφγανούς. Πως; Απλά. Δημιουργούσε μικρές-μικρές ομάδες φυλών, ομάδες Pashtun, ομάδες Ουζμπέκων, Τατζίκων, Κιργιστανών, Χαζάρων και άλλων. Καλλιεργούσε τον εθνικισμό και φανατισμό στην κάθε ομάδα εναντίον της άλλης, αλλά την ίδια στιγμή τις χρηματοδοτούσε και τις προμηθευε όλες. Έτσι, είχε την άνεση να εξουσιάζει τους πολεμόχαρους Αφγανούς με περισσή ευκολία, αφού όλες ήταν μικρές ομάδες και όχι ένα οργανωμένο σύνολο. Τώρα και το Πακιστάν και το Αφγανιστάν είναι νέα αμερικανικά προτεκτοράτα...


Τώρα, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις υποστηρίζω την δημιουργία ανεξάρτητων κρατών. Όταν υποστηρίζουμε όλα τα αποσχιστικά κινήματα, τότε σαν να δικαιώνουμε τους Τούρκους που θέλουν - όχι να προσαρτήσουν στην Τουρκία, αλλά να δημιουργήσουν ανεξάρτητο κράτος στην Κύπρο, την λεγόμενη TRNC (Τουρκική "Δημοκρατία" της Βόρειας Κύπρου). Επίσης με αυτό τον τρόπο εν μέρει δικαιώνουμε τον UCK, που θέλουν την "Τσαμουριά".
Βέβαια πρέπει να υποστηρίζουμε μερικά άλλα, για παράδειγμα την δημιουργία του Κουρδιστάν, που θα υποβάθμιζε εξαιρετικά την Τουρκία και θα την αποδυνάμωνε. Επίσης πρέπει να υποστηρίζουμε την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους γιατί έτσι θα αποδυνάμωναν το Ισραήλ, που είναι και σύμμαχοι των Τούρκων και έδειξαν αρκετές φορές τον φιλελλήνισμό τους.
Και μην ξεχνάτε - ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ!!


Χαιρετισμούς,
::Λάμπρος

ΚΑΟΥΛΛΑΣ ΛΑΜΠΡOΣ
 

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Πέμ 11/04/2002 00:09

Αδελφέ Melagkerw,

Πράγματι, η επίδειξη σωματικής ρώμης και αθλητικής ικανότητος είναι άξια θαυμασμού. Ο Χατζηπαναγής είχα αναγάγει το ποδόσφαιρο σε τέχνη. Το ίδο και ο Μαραντόνα. Για τον λόγο αυτό και άξιζαν τον θαυμασμό μας.

Όσον αφορά τώρα την ελληνικότητα των Βάσκων, στο Πελασγικόν της καταγωγής τους ακριβώς, κατέληγε το σχόλιό μου ότι η γλώσσα τους είναι Κελτικής προελεύσεως.

Μην ξεχνούμε ότι παγκοσμιως οι ιερείς τους οι δρυϊδες ονομάζονται τοιουτοτρόπως, χάριν της δρυός.

Οι Κέλτες, είναι γνωστόν ότι έχουν προέλθει από Ελληνικά φύλα αποκομμένα στον"ευρωπαϊκό" Βορρά.


Η Παγκοσμιοποίηση εξυπηρετείται πολύ καλύτερα από πολυσυλλεκτικά κράτη, όπως οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις. Και αυτό διότι κάτω από μια επίφαση αυτοδιοικούμενης δημοκρατίας κρύπτεται η ουσιαστική εξουσία του Κέντρου.

Το κίνημα της αυτοδιαθέσεως των λαών, οφείλεται στην δεκαετία του 1980 και την τότε κρατούσα ιδεο-λογία των ΗΝΩΜΕΝΩΝ Εθνών, ενισχύοντας την ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ του κάθε εθνικού τμήματος. Αυτό το αίτημα της αυτοδιάθεσης αποτέλεσε το όχημα για τους Παλαιστινίους αδελφούς μας για να αποκτήσουν διεθνή εκπροσώπηση, χωρίς να έχουν Κράτος. Ας μην είμαστε αρνητικοί σε οτιδήποτε προέρχεται από Κέντρα που δεν επηρεάζουμε.

Μερικές φορές μας προσφέρουν και όπλα αντιδράσεως, τα οποία δεν είχαν προειδεί οι σκοταδιστές εμπνευστές τους...


Φίλε LAMBίCO,

Είναι πολύ εύκολο να ελέγξεις νομαδικές φυλές, προσφέροντάς τους κάποια εκατομμύρια. Είναι εξόχως δυσχερές όμως να ελέγξεις με τον τρόπον αυτόν, ολόκληρες κοινωνίες και δή, κοινωνίες ζώσες όπως το Ελληνικό σύν - όλον.

Θα συμφωνήσω και με τους δύο Σας φίλοι μου, για την Μακεδνία (εκ του Μακεδνός) και τη θάλασσα του Αιγαία. Σκεφθείτε όμως : οι Τούρκοι θα ήταν αυτοί που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα ωφελούνταν από την δημιουργία μιας σταθερής εστίας εντάσεως στο Αιγαίο;;; ¨η μήπως κάποιοι....νοτίως συνορεύοντες Εσ-κε-ναζι-δες;;;;

Και πάλι, τί περίεργο! επί Μπενίζ - έλου οι "φίλοι" μας την Θεσσαλονίκη δεν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν σαν βάση του πρώτου (στην Ιστορία της Ανθρωπότητος) Κράτους τους;;;; Και πάλι, στις μέρες μας, το μέρος αυτό δεν βρέθηκε στον στόχο;;;

Για τον UCK που πολύ σωστά μου αναφέρεις φίλτατε Λαμπρέ και την Τσαμουριά που προπαγανδίζουν, είναι τυχαίο το κομμάτι που επιζητούν να αποκόψουν;;;;

Έχετε πάει ποτέ στην αποκαλούμενη σήμερα "Χαράδρα του Βίκου", και την σημερινή ΠΕΡΙΕΡΓΩΤΑΤΗ "Αγία Παρασκευή" πάνω από την βαθύτατη (με ρεκόρ Guiness πιστοποιημένη) οπή αυτής της πανάρχαιας οροσειράς;;;

Έχετε πάει ποτέ στο "μοναδικό" ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ της Δωδώνης; Δυστυχώς μας απωθούν από τέτοια ταξίδια σε τόσο ενεργούς τόπους. Με πολλούς τρόπους. Ένας πρώτος είναι μη μαθαίνοντάς μας την Ιστορία των.

Ευχαριστώ για τον κόπο να μου απαντήσετε .

Χαρά και Υγεία,
Morticious


πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Πέμ 18/04/2002 07:23

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΠΟΡΕΥΤΕΣ

ΙΒΗΡΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ....ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ...ΞΕΡΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ...ΤΟ ΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΟΛΧΙΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΝΤΑ...ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΣΠΙΕΣ ΠΥΛΕΣ

ΑΜΑ ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΕΙΔΕΙΣ ΑΠΧΑΖΙΟΥΣ...ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟΝ ΑΡΑΡΑΤ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΟΕΙΔΟΥΣ ΝΩΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ...ΤΑΥΡΙΔΟΣ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ...ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΜΜΕΡΙΟΥΣ...ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΒΟΡΙΟΥΣ....ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΒΟΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΙΒΗΡΙΑΣ (ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ) ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ 11ου ΑΘΛΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ

...ΕΝΘΥΜΟΥΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΓΑΔΕΙΡΑ (ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ)...ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΑΙΩΝ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΒΙΣΚΑΙΚΟ ΚΟΛΠΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ...ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ

ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΙΣ ΠΙΘΑΝΗΣ ΣΧΕΣΗΣ (ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ) ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΜΠΑΣΚΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ

ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΜΑΝΑΣΣΗ ΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΕΦΑΡΑΝΤΕΙΜ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ (ΑΙΓΥΠΤΟΣ-ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)....

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ (ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΓΑΔΕΙΡΩΝ...ΙΝΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΤΑΛΑΝΤΙΔΑ ΕΠΑΝΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ...

πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Πέμ 18/04/2002 23:12

Αγαπητέ σύντροφε (πνευματικής τροφής βεβαίως)

Τα της Ταυρίδος αποδεκτά

Τα των Ιβήρων, δυστυχώς, κάπως αποκκλίνοντα θα με Έβρουν. Η εικόνα των σημερινών Ιβήρων είναι αλλοτρία. Δεν είναι Ηρακλειδείς εις ουδεμία έκφανσίν των.

Φοβούμαι ότι οι Άτλαντες τελικώς δεν ηττήθησαν όλοσχερώς, όπως απαιτεί η πολεμική τέχνη και Αρχή (πάντων).

Η αναφορά του μονοπατιού του Αγίου Ιακώβου, ήταν σαφής, ελπίζω. Και των κοχυλίων (Sh*ll) ομοίως.

Η φραγκική Ποταμία, δεν έχει-και διόρθωσέ με σε παρακαλώ εάν οι μελέτες μου λάθος με κατευθύνουν- την παραμικρή σχέση με τους διαβιούντες στον κόλπο του αγίου Σεβαστιανού, από χιλιετίες. Ίσως αυτή να είναι η σχέση τους;

Μογγολοειδείς δεν υπάρχουν στην Εουσκαλερία.

Το ΑΣΚΕρι των ΝΑΖΙ δεν ακολούθησε τυχαία την πορεία αυτή, σαφώς. Μια σχετική αλληλουχία μηνυμάτων ανταλλάσσεται στο λήμμα "Ναζισμός" .

Μην αναρωτώμεθα λοιπόν διατί η αστροφόρα Βεσπουκία, καθορίζει (ή ακολουθεί;) την σημερινή κατάσταση στην Φιλισταϊκή γή.

Χαίρε Εν Υγεία,
Morticious

πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Παρ 19/04/2002 05:37

χμμμ...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΡΤΙΣΙΟΥΣ

Α) ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΒΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΙΝΑΔΕΣ Η ΛΥΡΑ (βλ. χελωνα) ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ?

Β) ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΜΟΣ (βλ. ΑΙΜΑ-ΥΔΩΡ-ΠΝΕΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ) ΣΤΑ ΒΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΒΡΟΥ ?

Γ) ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΑΙΑ ΒΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΒΗΡΙΚΟΥ ΕΒΡΟΥ ?

Δ) ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣ...ΤΗΣ ΚΟΛΧΙΔΑΣ ?

ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΧΥΛΙ ΤΗΣ Sh*ll ΟΠΩΣ ΑΝΕΠΤΥΞΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΑΦΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑ ΥΦΑΝΣΗ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΑΣ (βλ. ΚΑΙ ΤΕΛΧΙΝΕΣ-ΑΤΛΑΝΤΕΣ-ΑΒΥΣΣΑΙΟΥΣ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΙΝΗ ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΤΗ)...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΟΓΚΑΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ...

ΟΜΩΣ...ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ...ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ Η ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...ΠΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΝΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ, ΗΤΑΝ ΘΕΙΑ ΒΟΥΛΗ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ (βλ. ΑΡΜΑΓΓΕΔΩΝ...ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΩΣ ΑΠΟΛΛΥΩΝ)

ΟΠΩΣ ΘΕΙΑ ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΤΑΝ ΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ "ΟΡΙΑ"

ΦΩΣ=1500=ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΑΛΦΑ=ΑΤΛΑΣ....

ΕΓΩ ΕΙΜΙ ΤΟ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΩΜΕΓΑ...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΤΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ
ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝ ΧΩΡΙΣ "ΠΕΡΑΤΕΣ"

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ (ΤΙΣ 2 ΔΥΝΑΜΕΙΣ) ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙ "ΕΝ ΑΡΧΗ Ο ΛΟΓΟΣ (βλ. ΟΦΙΣ-ΕΛΛΗΝ)...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΔΥΝΑΜΗ "Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ (βλ. "ΣΚΟΤΕΙΝΟ" ΘΗΒΑΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟ-ΒΑΚΧΟ)

ΜΕ ΑΓΑΠΗ...

πρώην μέλος
 

Δημοσίευσηἀπό πρώην μέλος » Σάβ 20/04/2002 03:06

ΕΝ ΑΡΕΤΗ ΦΙΛΕ ΚΑΡΜΑΝ-ΟΡΟΜΕΝΕ (7ΥΓΓΝΩΜΗΝ ΕΑΝ ΒΑΡΒΑΡΩ7 ΜΕΤΑΛΛΑΞΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ7ΑΝ ΟΝΟΜΑ7ΙΑΝ Ε7ΟΥ, Η ΒΟΥΛΙ7Ι7 ΕΜΟΥ ΑΠΛΩ7 ΕΥΘΥΜΟ7 ΕΣΤΙΝ)

ΕΑΝ Ο ΒΟΡ-Ρ-Α7, ΒΟΡΙΑ7, ΕΙΝΑΙ Ο ΒΟΡΕΙΩ7 ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟ7, Ή Ο ΤΡΙΣ (ΤΕΤΡΑΚΙΣ) ΔΙΑΣΤΑΤΩ7 ΕΝΤΟΠΙΖΟΜΕΝΟ7;

ΟΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΕΝΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΒΡΟΥ - ΕΒΡΟΥ-ΕΒΡΟΥ-ΕΒΡΟΥ 7ΤΕΚΕΙ, ΟΡΘΟΩ7,ΔΙΧΩ7 ΝΑ ΥΦ-Ι7ΤΑΤΑΙ.

"Ω7 ΠΟΤΑΜΟ7 ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΥΤΩΝ"...ΛΕΓΕΙ Ο ΒΑΡΒΑΡΙΚΟ7 ΘΕΟ7, Ο "ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥ7".ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΡΙΝΟΙ Α-ΔΕΛΦΟΙ ΗΜΩΝ ΛΕΓΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΟΡΟ7 ΑΝΕΥ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΥΤΟΥ, Η ΜΗΠΩ7 ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΧΩ7 ΤΗΝ ΡΟΗ ΑΥΤΗ7;

Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙ7Η ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥ7Α, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΔΕ, ΟΠΟΥ ΑΛΗΘΕΙ7 ΕΛΛΗΝΕ7 ΑΛΗΘΩ7 ΙΝΕ.

Η ΚΟΛΧΙ7 Η ΕΓΓΥ7,ΦΑ7ΙΝ ΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΧΕΙΝ. ΑΝΑΜΕΝΩ ΦΛΕΓΩΝ ΔΑΥΛΟ7 ΔΙΑ ΔΙΟΡΘΩ7ΙΝ

ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΠΑΡΕΝΑΙ7ΙΝ ΔΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ. ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕ7, Ι7ΧΥΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΔΟΞΑΝ ΜΕΓΑΛΗΝ ΕΧΑΡΙ7ΑΝ ΕΙ7 ΤΗΝ ΝΙΚΗΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ, ΜΕ ΤΗΝ 7ΕΙΡΑ ΤΗΣ, ΕΙ7 ΗΜΑ7.

ΕΙ7 ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕ7 ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ, Ο ΑΠΟΛΛΥΩΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ. ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΗ; Η ΑΠΛΩ7 ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥ7ΤΗ ΘΑ ΠΑΡΑ7ΤΗΣΟΥΜΕ;

Ι7ΟΤΗ7 = ΕΝΝΟΙΑ (ΟΡΟΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΑΓΝΩ7ΤΟ7 ΝΟΤΙΩ7 ΠΑΓΓΑΙΑ7. ΤΟ ΣΚΟΤΟ7 ΕΚΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΤΟΝ (ΑΡΑ ΑΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ, ΟΧΙ ΑΔΥΝΑΜΟΝ) ΜΑ7 ΛΕΓΟΥΝ, ΤΙ ΟΜΩ7 ΕΙΝΑΙ 7ΚΟΤΟ7; 7ΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙ7ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΕΝΙΠΠΕΩ7 ΕΥΡΙ7ΚΕΤΑΙ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΙΦΘΕΙ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ Ο ΛΥΡ-Α, ΟΧΙ ΤΟ7ΟΝ ΚΟΝΤΑ ΕΙ7 ΤΟΝ "ΕΒΡΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ" (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗΝ ΠΑΡΑ7ΤΑ7ΙΝ).

Ο ΕΥΡΩΝ ΤΟΝ ΕΒΡΟΝ ΑΜΟΙΦΘΕΙΣΕΤΑΙ;

ΑΛΗΘΩ7 ΧΑΡΜΟ7ΥΝΟΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ Ε7ΟΥ ΦΙΛΤΑΤΕ

ΧΑΙΡΕ ΟΠΟΥ-ΔΗ, ΟΧΙ ΠΟΤΕ
Morticious

(Διορθώθηκε από Morticious στις 4:35 μμ on 24 Απρ 2002)

πρώην μέλος
 

Ἑπόμενο

Ἐπιστροφὴ στην Παγκοσμιοποίηση - Νέα ΤάξηΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση : Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 1 ἐπισκέπτης

cron