ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Θέματα ποὺ δὲν ἀνήκουν σὲ μία ἐκ τῶν ἀνωτέρω ἐπιστημονικῶν κατηγοριῶν

Δημοσίευσηἀπό ΒΕΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ » Παρ 07/01/2005 02:42

Η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων προκαλεί βλάβες στο DNA

Τα ραδιοκύματα που εκπέμπουν οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας είναι επιβλαβή για τα κύτταρα του σώματος και προκαλούν βλάβες στο DNA σε εργαστηριακές συνθήκες, σύμφωνα με νέα μελέτη που χρηματοδοτήθηκε κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η μελέτη Reflex, που διενεργήθηκε από 12 ερευνητικές ομάδες σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, δεν απέδειξε ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι επικίνδυνα για την υγεία, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται περισσότερη μελέτη για να διαπιστωθούν αν οι επιδράσεις ισχύουν και σε συνθήκες εκτός εργαστηρίου.

Η βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας αντιτείνει ότι δεν υπάρχουν συμπερασματικά στοιχεία για τις αρνητικές επιδράσεις των συσκευών ως αποτέλεσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Περίπου 650 εκατομμύρια συσκευές κινητών τηλεφώνων αναμένεται ότι θα πουληθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ περισσότερο από 1,5 δισ. άτομα παγκοσμίως είναι κάτοχοι κινητού τηλεφώνου.

Η μελέτη, που διήρκεσε τέσσερα χρόνια και συντονίστηκε από την γερμανική εταιρεία έρευνας Verum, επικεντρώθηκε στην επίδραση της ακτινοβολίας σε ανθρώπινα και ζωικά κύτταρα σε εργαστηριακές συνθήκες.

Έπειτα από την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία από συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τα κύτταρα παρουσίασαν σημαντική μείωση των μονών και διπλών αλυσίδων DNA (μονόκλωνο και δίκλωνο DNA). Η εν λόγω βλάβη δεν αποκαθίσταται πάντα από το κύτταρο.

Η ακτινοβολία που χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη είχε δείκτη SAR (Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης, αντιστοιχεί στην πυκνότητα ισχύος) μεταξύ 0,3 και 2 W/kg (βατ/κιλό). Τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν σήματα σε επίπεδα από 0,5 έως 1,0 W/kg.

Σύμφωνα με την Διεθνή Επιτροπή για την Προστασία από τη Μη-Ιονίζουσα Ακτινοβολία, το ανώτατο όριο του SARείναι 2 W/kg.

Οι επιστήμονες πάντως διευκρινίζουν ότι η μελέτη, επειδή εξελίχθηκε σε εργαστηριακό περιβάλλον, δεν αποδεικνύει ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία, αλλά τονίζουν ότι «οι γενετικές και τοξικές επιδράσεις απαιτούν περαιτέρω μελέτη στα ζώα αλλά και στους ανθρώπους».

Ο Δρ Φρανς Αντλκόφερ που ηγήθηκε της μελέτης συνιστά την αποφυγή της χρήσης κινητού τηλεφώνου όταν είναι δυνατή η χρήση συσκευής σταθερής τηλεφωνίας και όταν αυτό δεν είναι εφικτό, να προτιμάται η χρήση hands-free.

Πάντως παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι τα κινητά τηλέφωνα όντως έχουν κάποιες επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως η αύξηση της θερμοκρασίας των ιστών του σώματος, οι κεφαλαλγίες και η ναυτία, αλλά καμιά μελέτη δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι η ακτινοβολία έχει μη αναστρέψιμα αρνητικά αποτελέσματα.

Τέλος σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Χονγκ Κονγκ, όπου οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν περισσότερο τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας συγκριτικά με την Ευρώπη, παρουσιάστηκε από την γερμανική εταιρεία G-Hanz ένας νέος τύπος κινητού τηλεφώνου, ο οποίος υποτίθεται ότι δεν εκπέμπει επιβλαβή ακτινοβολία, ως αποτέλεσμα των συντομότερων εκπομπών των σημάτων.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=589236&lngDtrID=252
ΒΕΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 747
Ἐγγραφή: Τετ 31/10/2001 01:06

Δημοσίευσηἀπό ΒΕΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ » Παρ 07/01/2005 03:02

Κίνδυνος όγκων στο ακουστικό νεύρο για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων

Τα άτομα που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο για δέκα ή περισσότερα χρόνια διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν ακουστικό νεύρωμα, έναν καλοήθη όγκο του ακουστικού νεύρου, καταλήγει μελέτη του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Σουηδίας.

Από ακουστικό νεύρωμα πάσχει περίπου ένα άτομο ανά 100.000. Αν και ο όγκος είναι καλοήθης, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο ακουστικό νεύρο ή και στον εγκέφαλο.

Ο κίνδυνος περιορίζεται στην πλευρά της κεφαλής όπου συνήθως κρατιέται το τηλέφωνο και δεν υπάρχουν ενδείξεις αυξημένου κινδύνου για εκείνους που έχουν χρησιμοποιήσει τα κινητά τους λιγότερο από 10 χρόνια. «Ο κίνδυνος ακουστικού νευρώματος ήταν σχεδόν διπλάσιος για τα άτομα που άρχισαν να χρησιμοποιούν κινητό τουλάχιστον δέκα χρόνια πριν από τη διάγνωση. Όταν λάβαμε υπόψη την πλευρά του κεφαλιού όπου συνήθως τοποθετείται το τηλέφωνο ο κίνδυνος ακουστικού νευρώματος ήταν σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερος για την πλευρά αυτή και ουσιαστικά κανονικός για την άλλη πλευρά»

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=573209
ΒΕΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 747
Ἐγγραφή: Τετ 31/10/2001 01:06

Δημοσίευσηἀπό ΒΕΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ » Παρ 07/01/2005 03:06

Προβλήματα στο σύστημα αιμάτωσης του εγκεφάλου ίσως προκαλεί η χρήση των κινητών

Νέα και ανησυχητικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με Φινλανδούς επιστήμονες, η ακτινοβολία των κινητών προκαλεί προβλήματα στο σύστημα αιμάτωσης του εγκεφάλου.

Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Κέντρου για τη Ραδιενέργεια της Φινλανδίας, oι οποίοι διαπίστωσαν ότι η έκθεση των εγκεφαλικών κυττάρων στην ακτινοβολία των κινητών προκαλεί ζημιά στο «φράγμα ασφαλείας» που διαθέτει ο εγκέφαλος, ώστε να μην φτάνουν σε αυτόν οι βλαβερές ουσίες του αίματος.

Μιλώντας στο BBC ο καθηγητής Λεζίνσκι διευκρίνισε πάντως ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία αυτά. «Αν όντως επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις, τότε μιλάμε για σοβαρές επιπτώσεις που ξεκινούν από πονοκεφάλους έως ατονία και αϋπνία. Μάλιστα, συνάδελφοι από τη Σουηδία κάνουν έρευνες σχετικά με το ενδεχόμενο η ακτινοβολία των κινητών να συνδέεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ

Ο ίδιος καθηγητής έσπευσε να υπενθυμίσει ότι οι έρευνες γίνονται στα εργαστήρια, επομένως δεν πρέπει να δημιουργείται πανικός, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η ακτινοβολία των κινητών είναι επικίνδυνη.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=388740
ΒΕΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 747
Ἐγγραφή: Τετ 31/10/2001 01:06

Δημοσίευσηἀπό ΒΕΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ » Παρ 14/01/2005 01:32

Τα παιδιά έως οκτώ ετών «δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κινητά»

Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο, ενώ τα παιδιά κάτω των οκτώ ετών είναι καλύτερο να τα αποφύγουν εντελώς, συμβουλεύουν επιστήμονες που εργάζονται για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης.

Το πόρισμα αναφέρει ότι ο πολλαπλασιασμος των κινητών τηλεφώνων σ' ολόκληρο τον κόσμο δεν συνοδεύτηκε από αύξηση των συσχετιζομένων προβλημάτων υγείας. Ωστόσο, η μαζική χρήση κινητών τηλεφώνων είναι ένα πρόσφατο φαινόμενο εξελισσόμενο με μία ταχύτητα που ξεπερνά τις αναλύσεις για τις τυχόν επιπτώσεις του στην υγεία. Με άλλα λόγια, τα κινητά δεν χρησιμοποιούνται αρκετό καιρό ώστε να έχουν αποκαλυφθεί όλες οι τυχόν επιπτώσεις τους.

Τα παιδιά, αναφέρει το πόρισμα, μπορεί να είναι πιο ευάλωτα από τυχόν συνέπειες της χρήσης κινητών. Κι' αυτό διότι το νευρικό τους σύστημα βρίσκεται σε ανάπτυξη, διότι οι εγκεφαλικοί τους ιστοί απορροφούν περισσότερο τις ακτινοβολίες και διότι εκτίθενται σε αυτές περισσότερο χρόνο.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=592968&lngDtrID=252
ΒΕΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 747
Ἐγγραφή: Τετ 31/10/2001 01:06

Δημοσίευσηἀπό ΧΑΒΟΥΤΣΑΣ ΒΛΑΣΗΣ » Τετ 17/10/2007 15:08

Η μακροχρόνια χρήση του κινητού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο όγκου στον εγκέφαλο

Όσοι χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο για περισσότερο από μια δεκαετία μπορεί να διπλασιάσουν τον κίνδυνο για κάποιους όγκους του εγκεφάλου, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση προηγούμενων μελετών.

Τα συμπεράσματα "δίνουν ένα συνεπές σχέδιο του αυξανόμενου κινδύνου για το ακουστικό νεύρωμα και το γλοίωμα", γράφει ο Δρ Lennart Hardell του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην πόλη Orebro της Σουηδίας, με το πιο μεγάλο κίνδυνο να υπάρχει στην πλευρά εκείνη όπου κρατείται το κινητό τηλέφωνο.

Τα ακουστικά νευρώματα είναι καλοήθεις όγκοι στο νεύρο που συνδέουν το αυτί με τον εγκέφαλο, ενώ τα γλοιώματα είναι κακοήθεις όγκοι, δύσκολο να θεραπευτούν, του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Χρόνια τώρα προκαλούνται ανησυχίες στον κόσμο ότι τα κινητά τηλέφωνα θα μπορούσαν να αυξήσουν την πιθανότητα όγκων στον εγκέφαλο, αν κάποιος εκθέτει σε ηλεκτρομαγνητική ενέργεια τον εγκέφαλο του, αλλά οι πρώτες μελέτες δεν είχαν αρκετό χρόνο παρακολούθησης των χρηστών για να συμπεράνουν με ασφάλεια τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο, αναφέρει ο Hardell στην επιθεώρηση Επαγγελματική Περιβαλλοντική Ιατρική.

Τώρα όμως έχει περάσει αρκετός χρόνος (10 χρόνια ή και περισσότερο) από τότε που εισήχθησαν σε χρήση τα κινητά τηλέφωνα οπότε οι ερευνητές μπορούν να αναλύσουν τους κινδύνους της χρήσης των κινητών. Αυτός ο χρόνος θεωρούν οι επιστήμονες ότι είναι μια "λογική ελάχιστη περίοδος" για να εκτιμήσουν τον κίνδυνο.

Ο Hardell και η ομάδα του ανέλυσαν 18 προηγούμενες μελέτες για τον κίνδυνο όγκου στον εγκέφαλο μεταξύ των χρηστών με μακροχρόνια χρήση των κινητών, 11 των οποίων έδιναν στοιχεία για 10 χρόνια ή και περισσότερο. Όταν αναλύθηκαν τα συμπεράσματα συνολικά, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν τα κινητά για τουλάχιστον μια δεκαετία είχαν και έναν μεγαλύτερο κίνδυνο κατά 2,4 φορές για ακουστικά νευρώματα και είχαν διπλάσια πιθανότητα να αναπτύξουν γλοίωμα.

Μια μελέτη από τις προηγούμενες δεν βρήκε καμιά αύξηση του κινδύνου για όγκο με την χρήση του κινητού, όμως είχε δείξει ότι οι χρήστες των κινητών που ανέπτυξαν όγκους στον εγκέφαλο είχαν μεγαλύτερους όγκους από τους χρήστες που δεν έκαναν χρήση κινητών.

"Αυτά τα αποτελέσματα ενέχουν βεβαίως μια βιολογική σχετικότητα". Ο μέγιστος κίνδυνος ήταν για όγκους που βρέθηκαν στο τμήμα του εγκεφάλου με την περισσότερη έκθεση στην ακτινοβολία και οι περίοδοι της μελέτης έδωσαν αρκετό χρόνο για να αναπτυχθούν όγκοι, σημειώνουν οι ερευνητές.

Οι επιστήμονες προσθέτουν ότι η "πάντως απαιτείται κι άλλη έρευνα, επειδή δεν μπορεί να αποκλειστεί ένας αυξημένος κίνδυνος για άλλους τύπους όγκων εγκεφάλου."

Πηγή: Reuters, 12 Οκτωβρίου 2007
"Αἰὲν ἀριστεύειν καὶ ὑπείροχον ἔμμεναι ἄλλων, μηδὲ γένος πατέρων αἰσχυνέμεν»..

ΟΜΗΡΟΣ Ιλιάδα, Ζ 208
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΧΑΒΟΥΤΣΑΣ ΒΛΑΣΗΣ
Μάκιστος
 
Δημοσ.: 1595
Ἐγγραφή: Πέμ 10/03/2005 15:24
Τοποθεσία: Ν38 36' 41" Ε23 31' 18"

Δημοσίευσηἀπό ΧΑΒΟΥΤΣΑΣ ΒΛΑΣΗΣ » Πέμ 29/11/2007 23:34

Μπαταρία βόμβα
Περίεργος θάνατος στη Ν.Κορέα αποδίδεται σε έκρηξη κινητού!!


Ένας 33χρονος εργάτης λατομείου στη Νότιο Κορέα βρέθηκε νεκρός την Τετάρτη με ένα φλεγόμενο κινητό τηλέφωνο κολλημένο στο στήθος του. Αν και η διερεύνηση της υπόθεσης δεν έχει ολοκληρωθεί, η αστυνομία και οι γιατροί αποδίδουν το θάνατο σε έκρηξη της μπαταρίας.

Ο άτυχος εργάτης είχε εγκαύματα στο στήθος, σπασμένα πλευρά και εσωτερική αιμορραγία. «Όταν εισήχθη στα επείγοντα, το λιωμένο κινητό τηλέφωνο ήταν κολλημένο στην αριστερή πλευρά του πουκαμίσου του» δήλωσε ο Κιμ Χουν, καθηγητής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε νεκρός ο 33χρονος.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη αιτία θανάτου εκτός από την έκρηξη του κινητού τηλεφώνου του» δήλωσε ο γιατρός στο Reuters.

Αργότερα, πάντως, το νοτιοκορεατικό Εθνικό Ινστιτούτο Επιστημονικών Μελετών ανακοίνωσε ότι τα τραύματα που υπέστη ο 33χρονος ήταν υπερβολικά σοβαρά για να οφείλονται σε έκρηξη κινητού.

Ένας άλλος εργαζόμενος του λατομείου, 135 χλμ νότια της Σεούλ, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και χρειάστηκε να σβήσει ο ίδιος τη φωτιά που έκαιγε ακόμα στο στήθος του συναδέλφου του.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η έρευνα για το περιστατικό θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του κινητού αρνήθηκε να σχολιάσει πριν επιβεβαιωθεί η αιτία θανάτου. Στέλεχος της εταιρείας που διατηρεί την ανωνυμία του δήλωσε στο Reuters ότι μια τέτοια θανάσιμη έκρηξη είναι «πρακτικά αδύνατο» να συμβεί.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
"Αἰὲν ἀριστεύειν καὶ ὑπείροχον ἔμμεναι ἄλλων, μηδὲ γένος πατέρων αἰσχυνέμεν»..

ΟΜΗΡΟΣ Ιλιάδα, Ζ 208
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΧΑΒΟΥΤΣΑΣ ΒΛΑΣΗΣ
Μάκιστος
 
Δημοσ.: 1595
Ἐγγραφή: Πέμ 10/03/2005 15:24
Τοποθεσία: Ν38 36' 41" Ε23 31' 18"

Δημοσίευσηἀπό ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ » Παρ 30/11/2007 00:58

Τα παρακάτω περιέχονται στα κινητά αλλά και σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και αν δεν γίνει η απαιτούμενη ανακύκλωση και πεταχθούν(αφού δεν τα χρειαζόμαστε άλλο)στο περιβάλλον υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τοξικής μόλυνσης.

"Μας απειλούν" τα παλιά μας κινητά

Έχετε λατρεία με τα κινητά τηλέφωνα; Αισθάνεστε λίγο cell-phone addict κι αλλάζετε τις συσκευές τη μια μετά την άλλη; Καθένας έχει το χόμπι κι εσείς δικαιούστε το δικό σας, σκεφθήκατε, όμως, ότι αυτή σας η συνήθεια μπορεί να βλάπτει το περιβάλλον. Για να μιλήσουμε με τη γλώσσα των αριθμών, οι Έλληνες αλλάζουν κινητό τηλέφωνο κάθε 12-18 μήνες, γεγονός που σημαίνει, ότι σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα ένας μεγάλος αριθμός συσκευών τίθεται εν αχρηστία. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η πλειονότητά τους καταλήγει στα σκουπίδια χωρίς να λαμβάνεται κάποια ειδική μέριμνα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τοξικές εστίες άκρως επικίνδυνες για την υγεία μας καθώς και για το περιβάλλον. Στη χώρα μας μέχρι στιγμής, μόνο μια εταιρία, η Vodafone είχε θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα ανακύκλωσης των κινητών τηλεφώνων και των αξεσουάρ τους για το διάστημα διάστημα Απρίλιος 2003-Μάρτιος 2004.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν

Βέβαια, το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αλλά ακόμη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Μάλιστα "στο μάτι του κυκλώνα" βρίσκονται οι πιο ανεπτυγμένες χώρες.

Όσο για τους κινδύνους είναι πολύ και συγκεκριμένοι. Οι ουσίες βρομίου, που εντοπίζονται στα βύσματα και τις πλαστικές θήκες θεωρούνται καρκινογόνες και βλαβερές για το συκώτι.

Στα καλώδια πάλι υπάρχει βηρύλλιο το οποίο είναι επικίνδυνο για τους πνεύμονες, ενώ σε περίπτωση, που καεί απελευθερώνονται επικίνδυνες διοξίνες. Επίσης ο μόλυβδος που απαντάται στα εσωτερικά κυκλώματα μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες στα μικρά παιδιά.

Επικίνδυνες είναι και οι ποσότητες καδμίου, που περιέχονται στις μπαταρίες καθώς μπορούν να μολύνουν μεγάλες ποσότητες νερού.

Η λύση μια και απλή: ανακυκλώνουμε τα κινητά μας ...για μας και για το περιβάλλον.

Πηγή: news.ert.gr
Πραγματικα, για χαρη των μετεχοντων, των υποκειμενων της μεθεξης, τα ασωματα φαινονται υπο μορφη σωματικη οταν εμφανιζονται στον αιθερα να εχουν διαστασεις.
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 649
Ἐγγραφή: Τρί 19/06/2007 17:41

Δημοσίευσηἀπό ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ » Πέμ 06/12/2007 23:27

Απόσπασμα
Μπαταρία βόμβα
Περίεργος θάνατος στη Ν.Κορέα αποδίδεται σε έκρηξη κινητού!!


Ψέμα αποδείχθηκε ο θάνατος Νοτιοκορεάτη από έκρηξη κινητού

Ο θάνατος ενός εργάτη λατομείου που αρχικά αποδόθηκε από την αστυνομία της Νοτίου Κορέας σε έκρηξη κινητού τηλεφώνου ήταν στην πραγματικότητα το ψέμα που επινόησε ένας συνάδελφός του για να καλύψει το ατύχημα που προκάλεσε.

Ο υπαίτιος παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι σκότωσε κατά λάθος τον συνάδελφό του όταν έκανε όπισθεν με το όχημά του και τον συνέθλιψε πάνω σε βράχια.

Ο άτυχος 33χρονος είχε βρεθεί νεκρός με ένα λιωμένο κινητό τηλέφωνο κολλημένο στο στήθος του. Είχε εγκαύματα στο στήθος, κατάγματα στα πλευρά και εσωτερική αιμορραγία.

Παρά την αρχική ανακοίνωση της αστυνομίας και του γιατρού που εξέτασε το θύμα, ειδικοί εξέφρασαν αμφιβολίες για το κατά πόσο μια έκρηξη κινητού τηλεφώνου θα μπορούσε να έχει προκαλέσει τόσο σοβαρές βλάβες.

Αν και ο ένοχος παραδέχτηκε ότι μετακίνησε το όχημα για να ξεγελάσει την αστυνομία, δεν ομολόγησε ότι έβαλε ο ίδιος φωτιά στο κινητό. Παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί το κινητό βρέθηκε λιωμένο.

Η κατασκευάστρια εταιρεία LG δηλώνει ότι ουδέποτε πίστεψε την τραβηγμένη ιστορία. «Η LG εξετάσει ενδελεχώς όλα της τα προϊόντα, όχι μόνο όσον αφορά τη λειτουργικότητα και το σχεδιασμό, αλλά και σε ό,τι αφορά την ασφάλεια» αναφέρει ανακοίνωσή της.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
Πραγματικα, για χαρη των μετεχοντων, των υποκειμενων της μεθεξης, τα ασωματα φαινονται υπο μορφη σωματικη οταν εμφανιζονται στον αιθερα να εχουν διαστασεις.
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 649
Ἐγγραφή: Τρί 19/06/2007 17:41

Δημοσίευσηἀπό ΧΑΒΟΥΤΣΑΣ ΒΛΑΣΗΣ » Τρί 11/12/2007 09:32

Έρευνα έδειξε ότι τα κινητά τηλέφωνα αυξάνουν τον κίνδυνο του καρκίνου των σιελογόνων αδένων

Πηγή: Yahoo News, 7 Δεκεμβρίου 2007

Οι ακτινοβολίες μικροκυμάτων που εκπέμπονται από τα κινητά τηλέφωνα αυξάνουν σαφώς τον κίνδυνο του καρκίνου των παρωτίδων - ο μεγαλύτερος από τους σιελογόνους αδένες, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ισραηλινούς ερευνητές.

Οι κίνδυνοι να αναπτύξει κάποιος καρκινικό όγκο στους αδένες αυτούς είναι σχεδόν κατά 50% υψηλότεροι μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούν συχνά κινητά τηλέφωνα (22 ώρες το μήνα), σύμφωνα με την έρευνα αυτή, που δημοσιεύθηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας.

Ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος αν οι χρήστες τοποθετούν τη συσκευή στο ίδιο αυτί ή αν δεν διαθέτουν ακουστικό ή αν βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές.

"Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχει σχέση αιτιότητας ανάμεσα στα κινητά τηλέφωνα και την ανάπτυξη όγκων στους σιελογόνους αδένες", καταλήγουν οι ερευνητές.

Σε μια ομάδα 460 ασθενών, 58 ανέπτυξαν καρκινικούς όγκους και 402 καλοήθεις όγκους στους σιελογόνους αδένες, σε μια έρευνα που διεξήχθη από το 2001-2003.

Την έρευνα, της οποίας ηγήθηκε ο δρ. Siegal Sadetzki του ιατρικού κέντρου Chaim Sheba του Τελ Αβίβ, χρηματοδότησε η Διεθνής Ένωση κατά του Καρκίνου στο πλαίσιο ενός προγράμματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Μια προηγούμενη σουηδική μελέτη είχε βρει μια σύνδεση μεταξύ της χρήσης - για τουλάχιστον 10 χρόνια - των κινητών και ενός αυξημένου κινδύνου για την ανάπτυξη ενός σπάνιου καλοήθους όγκου στο νεύρο προς την πλευρά όπου οι χρήστες κρατούν συνήθως το τηλέφωνο.

Εντούτοις, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε καμία σαφής σύνδεση μεταξύ της χρήσης των κινητών και ενός αυξημένου κινδύνου για καρκίνο, όμως ανέφερε ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για "να καθοριστεί με περισσότερη βεβαιότητα εάν τα κινητά είναι ασφαλή."

Η χρήση των κινητών έχει ενοχοποιηθεί από καιρό τώρα για κάποια επίδραση στην ανάπτυξη των όγκων. Άλλες μελέτες έχουν βρει ένα περίεργο συσχετισμό μεταξύ της συχνής χρήσης των κινητών και αρκετών μορφών όγκου.

Δύο μελέτες, η μία στην Αγγλία και η άλλη στη Γερμανία, βρήκαν έναν αυξημένο κίνδυνο για γλοίωμα - ένα συχνά θανατηφόρο είδος καρκίνου του εγκεφάλου - στους ανθρώπους που είχαν χρησιμοποιήσει τα κινητά για περισσότερο από 10 χρόνια.

Η γερμανική μελέτη σύγκρινε μια ομάδα 749 ασθενών με όγκο στον εγκεφάλου με 1.494 παρόμοιους ανθρώπους που δεν χρησιμοποιούν τα κινητά, και να διαπιστώσει ότι ο κίνδυνος για γλοίωμα ήταν διπλάσιος σε αυτούς που είχαν χρησιμοποιήσει τα κινητά για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Οι βρετανοί επιστήμονες σύγκριναν 996 ασθενείς με όγκο στον εγκέφαλο με 1.716 υγιείς ανθρώπους που δεν χρησιμοποίησαν τα κινητά, και βρήκαν κίνδυνο για καρκίνο στον εγκέφαλο αυξημένο κατά 20% στους μακροπρόθεσμους χρήστες. Όπως και στην ισραηλινή μελέτη, οι βρετανοί ερευνητές βρήκαν μεγαλύτερο κίνδυνο στην πλευρά εκείνη όπου οι χρήστες κρατούν συχνότερα το κινητό τους.

Μια τρίτη μελέτη στη Σουηδία το 2004 διαπίστωσε ότι οι συχνοί χρήστες των κινητών διέτρεχαν υψηλότερο κίνδυνο για ανάπτυξη ακουστικού νευρώματος - ένας μη καρκινικός όγκος στον εγκέφαλο. Αυτή η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν τα προηγούμενης γενιάς αναλογικά κινητά (όχι τα σημερινά ψηφιακά), ξεκινώντας 15 χρόνια πριν από τη διάγνωση, ανέπτυξαν ακουστικό νεύρωμα σε τετραπλάσιο του κανονικού ποσοστό.

Οι περισσότερες μελέτες των κινητών δεν είναι μακροχρόνιες, αλλά τα αποτελέσματά τους προκαλούν ανησυχία. Τα συμπεράσματα της ισραηλινής μελέτης, όταν συνδυάζονται με εκείνα των ερευνών για τα πρώτα κινητά, υπογραμμίζουν την ανάγκη για περισσότερη έρευνα για το συσχετισμό μεταξύ της χρήσης των κινητών και των όγκων.
"Αἰὲν ἀριστεύειν καὶ ὑπείροχον ἔμμεναι ἄλλων, μηδὲ γένος πατέρων αἰσχυνέμεν»..

ΟΜΗΡΟΣ Ιλιάδα, Ζ 208
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΧΑΒΟΥΤΣΑΣ ΒΛΑΣΗΣ
Μάκιστος
 
Δημοσ.: 1595
Ἐγγραφή: Πέμ 10/03/2005 15:24
Τοποθεσία: Ν38 36' 41" Ε23 31' 18"

Δημοσίευσηἀπό ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ » Τρί 11/12/2007 16:35

Αύξηση της επιβίωσης στους ασθενείς με καρκίνο κεφαλής και τραχήλου

Θεαματικά αποτελέσματα θεραπείας κατά του καρκίνου

Θεαματική μείωση της θνητότητας, κατά 30%, και διπλασιασμό του χρόνου επιβίωσης δίνει μία θεραπεία κατά του τοπικά προχωρημένου ακανθοκυτταρικού καρκινώματος κεφαλής και τραχήλου.

Πρόκειται για ένα γνωστό φάρμακο (ντοσεταξέλη), το οποίο χρησιμοποιείται ήδη σε συνδυασμό με την κλασική χημειοθεραπεία για την αντιμετώπιση τεσσάρων ακόμη σοβαρών μορφών καρκίνου (μαστού, πνεύμονα, προστάτη και στομάχου).

Τα άκρως ενδιαφέροντα αυτά στοιχεία προέκυψαν από μια πρόσφατη κλινική μελέτη και με βάση τα ευρήματά της, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε νέα ένδειξη χρήσης της ντοσεταξέλης.

Ο καρκίνος κεφαλής και τραχήλου είναι μια θανατηφόρα νόσος, η οποία προσβάλλει παγκοσμίως περισσότερους από 640.000 ανθρώπους τον χρόνο. Από αυτούς, οι 350.000 χάνουν τελικά τη ζωή τους από τη νόσο. Πρόκειται στην ουσία για μια ομάδα πολλών σχετιζόμενων μεταξύ τους νόσων, οι οποίες ξεκινούν κυρίως στα κύτταρα που καλύπτουν τις βλεννογόνους επιφάνειες της κεφαλής και του τραχήλου, όπως είναι το στόμα, η γλώσσα, οι αμυγδαλές, ο λαιμός και ο λάρυγγας. Ο όρος περιλαμβάνει τον καρκίνο της στοματικής κοιλότητας, των σιελογόνων αδένων, των παραρρίνιων κόλπων και της ρινικής κοιλότητας, του φάρυγγα, του λάρυγγα και των λεμφαδένων στο άνω τμήμα του τραχήλου.

Με δεδομένη τη σοβαρότητά της, η πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή της δημιουργεί αισιοδοξία. Η παραπάνω κλινική μελέτη με την ονομασία ΤΑΧ 324 δείχνει ότι η προσθήκη της ντοσεταξέλης στη συνήθη εισαγωγική χημειοθεραπεία βελτίωσε σημαντικά την επιβίωση των ασθενών, συγκριτικά με τους ασθενείς που δεν είχαν ντοσεταξέλη στο χημειοθεραπευτικό τους σχήμα.

Συγκεκριμένα, οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με ντοσεταξέλη είχαν μεγαλύτερη μέση συνολική επιβίωση, 70,6 μήνες έναντι 30,1 μηνών για τους ασθενείς που έλαβαν μόνο τη χημειοθεραπεία.

Το εύρημα αυτό αντιπροσωπεύει βελτίωση μεγαλύτερη των τριών ετών στη μέση συνολική επιβίωση για τους ασθενείς που υποβλήθηκαν στη νέα θεραπεία. Η πιθανότητα επιβίωσης για τρία έτη ήταν 62% στην ομάδα αυτή, σε σύγκριση με 48% στην ομάδα των ασθενών που ακολουθούσαν αγωγή μόνο με χημειοθεραπεία.

ΠΗΓΗ:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 06/11/2007
Πραγματικα, για χαρη των μετεχοντων, των υποκειμενων της μεθεξης, τα ασωματα φαινονται υπο μορφη σωματικη οταν εμφανιζονται στον αιθερα να εχουν διαστασεις.
Ἀντιπροσωπευτικὸ εἰκονίδιο μέλους
ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
 
Δημοσ.: 649
Ἐγγραφή: Τρί 19/06/2007 17:41

Ἑπόμενο

Ἐπιστροφὴ στην Ἄλλα ἐπιστημονικὰ θέματαΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση: Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 0 ἐπισκέπτες

cron