ο αρχαιότερος γνωστός «άνθρωπος»

Θέματα ποὺ δὲν ἀνήκουν σὲ μία ἐκ τῶν ἀνωτέρω ἐπιστημονικῶν κατηγοριῶν

Δημοσίευσηἀπό ΣΚΑΛΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ » Παρ 29/02/2008 20:22

Συνεχίζεται η διαμάχη για τον Sahelanthropus tchadensis
Ουάσινγκτον
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Ένα απολιθωμένο που βρέθηκε το 2001 στην Αφρική και φέρεται να ανήκει στο αρχαιότερο γνωστό μέλος της ανθρώπινης οικογένειας έχει ηλικία 6,8 έως 7,2 εκατ. ετών, έδειξε η ραδιοχρονολόγηση. Αν πρόκειται όντως για συγγενή του ανθρώπου, το εξελικτικό μας δέντρο πρέπει να επανασχεδιαστεί.

Οι επιστήμονες υπέθεταν μέχρι σήμερα ότι οι ανθρωπίδες, δηλαδή η οικογένεια στην οποία ανήκουν οι άνθρωποι, διαχωρίστηκε από τους πιθήκους πριν από 4-5 εκατ. χρόνια.

Αν το απολίθωμα που ανακαλύφθηκε το 2001 στο Τσαντ ανήκει πράγματι σε ανθρωπίδη και είναι όντως τόσο παλιό, οι άνθρωποι πρέπει να διαχωρίστηκαν από τους πιθηκόμορφους συγγενείς τους αρκετά νωρίτερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί.

Οι επιστήμονες που το είχαν ανακαλύψει δήλωναν βέβαιοι ότι πρόκειται για «άνθρωπο», πρά τις διαφωνίες άλλων συναδέλφων τους, γι΄αυτό και ονόμασαν το είδος Sahelanthropus tchadensis.

Ο Γάλλος ερευνητής Μισέλ Μπρουνέ παρουσιάζει τώρα αξονικές τομογραφίες που υποδεικνύουν ότι το κρανίο του Sahelanthropus, αν και πρωτόγονο, διαφέρει από τα κρανία του γορίλα και του χιμπατζή. Επιπλέον, ο Sahelanthropus, με ύψος γύρω στα 1,2 μέτρα, πιθανότατα περπατούσε στα δυό του πόδια, κάτι στο οποίο οι πίθηκοι δυσκολεύονται.

«Ο Sahelanthropus tchadensis μαρτυρά ότι ο τελευταίος διαχωρισμός ανάμεσα στον χιμπατζή και τον άνθρωπο σίγουρα δεν είναι πολύ πιο πρόσφατος από οκτώ εκατομμύρια χρόνια πριν» γράφει ο Δρ Μπρουνέ στο αμερικανικό Proceedings of the National Academy of Sciences.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=877646&lngDtrID=252
ΣΚΑΛΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Παλαιό μέλος
Παλαιό μέλος
 
Δημοσ.: 1069
Ἐγγραφή: Σάβ 30/03/2002 00:37

Δημοσίευσηἀπό ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ » Παρ 29/02/2008 20:33

Έχω παρατηρήσει ενα άλογο/κένταυρο να σχηματίζει η Αφρική ,
εχοντας στα δεξιά τον Νότιο Πόλο.

Ένας φίλος μου, προσφάτως μου υπέδειξε ένα κρανίο και μάλλον το κρανίο του link ,
εχοντας στα δεξιά την ανατολή!!!!!!!!!!
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 


Ἐπιστροφὴ στην Ἄλλα ἐπιστημονικὰ θέματαΠαρόντες

Παρόντες σὲ αὐτὴ τὴν Δ. Συζήτηση: Δεν ὑπάρχουν ἐγγεγραμμένα μέλη καὶ 0 ἐπισκέπτες

cron